Wke

Hur förblir optimistisk om klimakteriet

Mer än 40 miljoner nordeuropeiska postmenopausala kvinnor kan förväntas leva en tredjedel av sina liv efter klimakteriet, upp till 35 till 40 år. Århundraden av negativitet om "förändring av livet" genomsyrar vår kultur fortfarande, med dagens medicinska professionen tittar klimakteriet som en punkt i tiden fokuserat på östrogenbrist snarare än en holistisk process. Mycket desinformation finns om klimakteriet, understöds av stort fokus på ungdomskultur och viljan att skjuta undan någonting som antyder "åldrande". Ändå tar det som är en naturlig del i kvinnors liv och förvandla det till en sjukdom eller ett syndrom i behov av behandling lämnar många kvinnor känner sig ängslig, rädd och skäms över vad som händer med dem under klimakteriet.

Det borde inte vara så här: Klimakteriet är en naturlig och oundviklig del av utvecklingen av varje kvinnas liv, och skall firas och respekteras. Tittar på klimakteriet med en mer positiv attityd är något den här artikeln syftar till att hjälpa dig att uppnå. Lycklig journeying!

Steg

Hur förblir optimistisk om klimakteriet. Forma en positiv inställning till klimakteriet.
Hur förblir optimistisk om klimakteriet. Forma en positiv inställning till klimakteriet.
 1. 1
  Bli informerad. Om du inte vet vad som väntar från klimakteriet, kommer du att vara mer sårbara för skräckhistorier, trycket att genomgå behandlingar som du kanske inte nödvändigtvis vill ha, och oroar sig för att dina ändringar är utanför din kontroll. Information är makt, makten att göra informerade val, för att förstå vad som verkligen är involverad i klimakteriet och att inse att många kvinnor har genomgått denna passage av livet och vuxit i styrka och som ett resultat.
  • Läs böcker om klimakteriet, särskilt de skrivna av kvinnor som har upplevt det, eller som arbetar med det. En bra bok att börja med är Dr Christiane Northrup är The Wisdom of Menopause: The Complete Guide till fysiska och emotionella hälsa under bytet,. Läsa om andra kvinnors erfarenheter kommer att hjälpa dig att förstå den mångfald av möjligheter under klimakteriet, liksom lugnande dig att du inte upplever klimakteriet ensam.
  • Att veta vad som väntar kommer att hjälpa till när du känner dig irriterad, missnöjd, eller otåliga. Spåra dessa tillbaka till verkligheten i klimakteriet kommer att hjälpa dig att arbeta igenom dem, snarare än att se dig själv som plötsligt argsint.
  • Det finns gott om historier om de fruktansvärda resan kvinnor går igenom när upplever klimakteriet, publiceras ofta i damtidningar. Verkligheten är att dessa berättelser belysa mindre vanliga upplevelser, desto mer uppseendeväckande och ovanliga erfarenheter, desto mer nyhetsvärde men det betyder inte att det är en återspegling av den genomsnittliga erfarenheten. Ta hjärta att det är en minoritet av kvinnor som lider obehag, och att det finns gott om bra sätt att minimera besvären i samband med klimakteriet.
 2. 2
  Forma en positiv inställning till klimakteriet. Du har två val - du kan möta klimakteriet ilsket eller i förnekelse (men det är fortfarande kommer att hända), eller så kan du acceptera det och göra det bästa av övergångsperioden för att ställa dig upp för resten av ditt liv. I första hand kommer du tillåter dig själv att bli paketerade i negativitet i samband med klimakteriet och potentiellt öka obehagliga upplevelser genom ökad och olycka. I det senare fallet kommer din proaktiva inställning till klimakteriet hjälpa dig att möta utmaningen med en positiv attityd som gör att du omvärdera ditt livs mening.
  • Tänk på att du fortfarande en kvinna. I en ungdoms-benägen samhälle, är det mycket lätt att falla i fällan av känsla av att post-reproduktiv ålder är din kvinnlighet på något sätt minskas. Verkligheten är att du är inte mindre en kvinna än före klimakteriet! Du är helt enkelt en kvinna som har genomgått reproduktiva förändringar, inga ändringar essensen av vad som gör dig en kvinna.
  • För många kvinnor är klimakteriet en tid av omdefiniering av roller, intressen och återuppvaknande av ändamålet. Många kvinnor tycker att det är en tid för reflektion om var de har varit och vart de är på väg. Det kan innebära slutet för vissa relationer, karriär, livsstil, och starten av helt nya. Det kan betyda att du äntligen göra vad det är du alltid velat göra. Mycket av reflektion kommer från det faktum att klimakteriet är en riktig dödlighet påminnelse om att vi är bara här så länge, så skulle vi bättre göra det bästa av det.
 3. 3
  Ta en proaktiv inställning till medicinska ingripanden. Om du upplever några av de obehagliga effekter som åtföljer klimakteriet och dessa orsakar dig att känna ner, eller i smärta, diskutera det med din läkare på ett medvetet sätt, i syfte att ställa svåra frågor och få kvalitet svar. Gör din forskning på vad du upplever i förväg så att du kan höja möjliga lösningar som du är bekväm med. Detta är bättre än att känna att du blir synd som ett offer eller som tvingas in i att ta behandlingar som du inte vill.
  • Undvik frestelsen att ta behandlingar vid första varma blixten. Se om du kan hitta icke-medicinska åtgärder för att hantera de obehagliga biverkningar av klimakteriet innan rusar in för att ta farmaceutiska lösningar.
  • Leta efter alternativa behandlingar. Det finns många växtbaserade rättsmedel för att hjälpa lindra symtomen vid klimakteriet. Forskning alternativen i konstruktiva diskussioner med din läkare och alternativ hälsa terapeut. (Undvik att ta växtbaserade metoder utan att veta vad du gör -. Växt rättsmedel har sin egen potential för toxicitet eller orsakar andra symtom)
  • Förutsatt att de inte är hälso-eller livshotande, överväga att göra ingenting om förändringarna bortom prata med andra, och bara låta dem hända. Radikal, men det är vad de flesta kvinnor har gjort genom historien. Problemet är ofta i vår uppfattning att klimakteriet behöver behandling. På det hela, för de flesta kvinnor, gör det helt enkelt inte. Mer troligt är det de emotionella symptom som åtföljer den som är i behov av behandling: ångest, känslan av meningslöshet, oron om självkänsla, etc. Reflektera över detta noga och söka stöd genom rådgivning om det behövs.
  • Dr Christiane Northrup tror att en del av de reaktioner kvinnor upplever under klimakteriebesvär övergången är kroppens budskap om vad de flesta behov förändras i ditt liv, och hon säger att "visdom av detta system är mycket exakt" och leder kvinnor att upptäcka sin.
 4. 4
  Lär dig att använda anti-stress tekniker. Om du känner dig stressad under klimakteriet, de fluktuerande hormoner kommer antagligen att helt enkelt lägga till dessa känslor. Istället för att använda ett piller, överväga sätt att minska stressen. Kan du hantera din arbetsbörda annorlunda? Kan du ta upp yoga, meditation, ett gym klass? Kanske du kan vara i behov av avlastning en massa negativa self-talk som har byggt upp alla dessa år - få rådgivning kan vara en bra väg ut till någon i detta läge.
  • Djupa andningsövningar kan hjälpa till med värmevallningar. Det kräver övning, men är mycket effektivt.
  • Använd motion som ett sätt att upprätthålla ett gott humör och god fysisk hälsa. Regelbunden, måttlig motion kan minska din känslighet för effekterna av klimakteriet och kommer att lyfta ditt humör. Motion har också visat sig sänka intensiteten och frekvensen av värmevallningar.
  • Använda mat som ett sätt att förbättra ditt humör. Undvik mat som gör att du känner varmt eller irriterad, såsom och drycker, varma drycker, överskott animaliskt protein, etc. Vrid till "klimakteriet superfoods" som obearbetade livsmedel, frukt och grönsaker, bönor och baljväxter, fisk, socker-fria livsmedel, etc. I grund och botten, äta hälsosamt och nyttigt! Drick mycket vatten att stanna hydratiserade. De förändrade hormonnivåer påverkar hur cellerna i vår kropp att behålla fukt.
  • Titta in sådana behandlingar som akupunktur, aromaterapi, akupressur och homeopati som möjligt hjälpande händer genom övergången. Tänk en kombination av orientaliska och västerländska medicinska metoder.
 5. 5
  Omfamna förändring. Många av oss är inte så bra på att klara av förändringar som helst av våra liv, kämpar för att ta itu med någon övergångsperiod. Det är bara naturligt, förändring kan vara smärtsamt känslomässigt eftersom det utmanar oss och ger oss det okända, det nya. Detta är anledningen till att hålla sig informerad är viktig. Men det är också viktigt att aktivt omfamna förändring: detta är nästa viktiga och giltiga skede i ditt liv. Det är också en tid då mer frihet kommer för många kvinnor som familjer växer upp, och en ny oberoende kan vara en belöning i livet just nu.
  • Uppsök en plats för godkännande. Det kommer att bli svårare att göra vissa saker, såsom att hålla bort vikt. Men snarare än att klaga på detta, acceptera förändringen och ser det som en möjlighet att omvärdera unhealthier eller mindre produktiva aspekter av ditt liv före menopausen. Det är mycket möjligt att förändringar motion, kost, och skämma bort dig själv är väl förfallna ändå!
  • Älska klarsynthet som kan komma med klimakteriet. Klimakteriet är ett vägskäl, en tid att återfödelse dig själv, ändra ditt fokus, och börja utforska dina egna behov mer. Det blir en tid när du slutar kvävande dina egna behov till förmån för andra och börja göra förändringar som behövs för att skapa den med en positiv framtid. Med barn vuxit tillräckligt, eller redan har, kommer tiden tillbaka till dig och blir din igen. Tänk tillbaka till de skillnader som du kände i hushållsarbete 10 år tidigare. Du behöver inte göra dessa uppoffringar nu eftersom tid och utrymme att bli din egen igen.
  • Tillåt dig själv till det förflutna. Du lämnar bakom delar av ditt liv som en gång var en integrerad del av vem du är. Hitta en ritual för avsked som en del av din vuxenlivet och välkomna i nästa skede av vuxenlivet.
  • Plocka upp där du slutade innan jonglering handling av dina tidigare decennier översvämmas dig. Återuppväcka en rostig karriär, starta ett nytt, åka på en pilgrimsfärd, eller starta ett företag.
  • Räkna med att blossa upp då och då. Detta är en tid då många kvinnor lär sig att tala sitt sinne, när gamla förbittring bubbla upp och måste konfronteras för att tillåta dig att övergången till nästa fas i livet. För vissa kvinnor, kommer detta att resultera i slutet av relationer, även äktenskap. För andra kvinnor, blir det en tid av nya relationer eller tillväxt inom ett befintligt.
 6. 6
  Hitta styrkan i vänner. Titta till vänner som upplever samma sak som du, eller har redan gått igenom klimakteriet. Dela historier, stödja varandra, och har täta, goda skratt tillsammans. Avlastar dig i sällskap av betrodda och vänner förståelse kan lindra många farhågor och försäkra dig om att du är i gott sällskap.

Tips

 • Slutförandet av klimakteriet sägs vara när man inte har haft en period för 12 månader.
 • Du har fortfarande östrogen efter klimakteriet. Det är bara inte produceras av äggstockarna längre, i någonstans de kvantiteter före menopausen. Den hormonet androgen (produceras av äggstockarna och binjurarna) får omvandlas till östrogen fortfarande. Eftersom denna omvandling sker i kroppsfett, kvinnor med högre förhållanden kroppsfett tenderar att producera mer klimakteriet östrogen inlägget.
 • Vet dina symtom. Alla kvinnor är olika - vissa kvinnor upplever få eller inga symtom, andra kvinnor upplever många, och andra är i mellan. Typiska symtom är:
  • Värmevallningar (cirka 40 procent av kvinnorna har inte denna erfarenhet)
  • Nattliga svettningar
  • Vaginal torrhet
  • Perioder kan variera överallt: lättare, tyngre, översvämningar, nyckfull, regelbundna, tätare, totalt försvinnande.
 • Klimakteriet är upphörandet av menstruation. Det är ofta kallas "förändring", eller "förändring av livet". Samt i slutet av perioderna, hormonnivåerna förändras och det kan vara humörsvängningar.
 • Vet dina fakta. De flesta kvinnor tenderar att gå igenom klimakteriet i fyrtioårsåldern, med den sista perioden händer runt 49-51 års ålder. Rökare tenderar att ha tidigare slutliga perioder och lägre bentäthet som ett resultat av rökning. Dessa är endast ett genomsnitt, ett antal kvinnor upplever sina perioder avslutar en mycket tidigare. Det viktiga är att inte lyssna på faster Agatha utan att göra din forskning. Familj erfarenheter är inte nödvändigtvis din.
 • Historien om hormonbehandling (HRT) ger ett gott exempel för behovet av att göra din egen forskning och ställa djupa frågor. Vid ett skede HRT ansågs säkert som en one-size-fits-all behandling för klimakteriet. Däremot visade studier i 2000-talets början ökade risker från HRT för vissa sjukdomar, inklusive bröstcancer, hjärtsjukdomar och sjukdomar i gallblåsan. Medan de medicinska och juridiska argument fortfarande rasar om HRT, minskade antalet kvinnor som tar behandlingen dramatiskt, liksom andelen bröstcancer. Detta orsakade Barbara Ehrenreich, som led bröstcancer efter HRT, att konstatera att "dålig vetenskap kan ha producerat cancern i första hand". Om du slår tendensen hos den medicinska professionen att medicalize klimakteriet snarare än att behandla det som en naturlig process, lära sig så mycket du kan och alltid ställa frågor.

Varningar

 • Lita inte på att inte bli gravid under klimakteriet. Även om det är högst osannolikt, det händer och förbisett möjligheten inte är en bra form av preventivmedel. Ökad risk för missbildningar förekommer i äldre mödrar (och fäder), än mindre att höja en ung man vid en tidpunkt i livet då man hoppas att frigöras efter år av barnuppfostran kan vara mycket påfrestande för en del kvinnor.
 • Det finns massor av saker som kan eller inte kan orsakas av klimakteriet. Till exempel kan nattliga svettningar vara ett tecken på en sjukdom som cancer. Om du inte är säker och är orolig, kontakta läkare. Du kan behöva vara mycket påstridig men om din läkare försöker sätta fingret på problemen på klimakteriet när din magkänsla är att det är något annat. Fråga efter andra åsikter, specialist råd, provningar etc.
 • Förväxla inte klimakteriet med stress eller åldrande. Stress och åldrande bära sin egen bunt utmaningar, som inkluderar irritabilitet, glömska, depression, ångest, ointresse i kön etc. Medan studier har försökt att peka ut dessa känslor på klimakteriet, det finns ingen absolut orsakssamband (exempelvis hänvisa till 1987 studie utförd av Sonja och John McKinlay i Massachusetts). Verkligheten är att det är en komplett samling av alla dessa frågor - klimakteriet får dig att reflektera över åldrandet vilket i sin tur bidrar till befintlig stress. Och om du var stressad lätt före klimakterium, som kommer att förändra inte, ditt perspektiv kan dock, förutsatt att du vill jobba på det.
 • Kasta de saker som inte fungerar för dig, bara för att din lika klimakteriebesvär vän gillar en viss klimakteriebesvär botemedel betyder inte att det är rätt för dig. Med alla medel prova om du är övertygad, men vara redo att dike det om det inte förbättra saker eller ens gör saker värre för dig!

Saker du behöver

 • Tillförlitlig läsning material på klimakteriet, böcker skrivna av kvinnor med medicinsk, terapi och personlig erfarenhet inom området gör en utmärkt start