Wke

Hur gå en kompassriktning

Om du är ute i naturen och molnet / dimma / dimma stänger in, kan du gå med säkerhet, om du har en karta och kompass. Vem vet? Detta kan bara komma till hands en dag.

Steg

Hur gå en kompassriktning. Bestäm riktning och avstånd du måste gå innan du byter till en ny riktning.
Hur gå en kompassriktning. Bestäm riktning och avstånd du måste gå innan du byter till en ny riktning.
 1. 1
  Rikta din karta med hjälp av kompassen.
 2. 2
  Bestäm riktning och avstånd du måste gå innan du byter till en ny riktning. Se till att notera önskad riktning som en kompassriktning.
 3. 3
  Placera en lätt-sedd objekt (saker som en ryggsäck eller päls) på marken.
 4. 4
  Walk the kompassriktning, checkar bakom dig så att du fortfarande kan se objektet.
 5. 5
  Stanna när objektet börjar försvinna i dimman. Kontrollera att du fortfarande är på rätt bäring, och placera en andra punkt.
 6. 6
  Promenad tillbaka och hämta den första posten, sedan tillbaka till den andra posten.
 7. 7
  Lämna den andra punkten på marken och upprepa proceduren från steg 5.

Tips

 • Det förutsätts att du vet hur du vill justera din karta med kompass, annars varför tog du med dem!
 • Innan du ger dig ut, se till att du vet hur man tempot uppmätta längden, det vill säga 1 meter eller en halv meter. Det är hur du kontrollerar din avverkad distans.
 • Ett enkelt sätt att kontrollera att du är på rätt rubrik är att vända din kompass och ta ett lager tillbaka till det första objektet. Genom att vända din kompass (vilket färdriktningen pilen möter dig, snarare än bort från dig), behöver återställas du inte din kompass, och eventuellt införa ett fel. Se bara till att du slår din kompass runt när du fortsätter framåt.
 • Var noga med att inte snubbla om att se ner på din kompass, utan snarare välja ett synligt objekt längs din kurs, även om det är en sten eller klump en gräs en meter eller två bort, och gå till det. Detta hindrar dig från att flytta omedvetet höger eller vänster om din avsikt rubrik, och därmed parallellt med det, men inte på det.

Varningar

 • Aldrig gå ensam i det vilda - detta förfarande är mycket lättare med två personer. Man står och dirigerar den andra att gå lagret och kallar "stopp" när dimman omsluter honom - då går och går honom, och upprepar proceduren.
 • Du måste alltid veta var du befinner dig på kartan, innan vädret stänger ner. Annars vet du inte var du ska börja från. Kontrollera din position hela tiden.