Wke

Hur undviker ben / fot kramper i sängen

Ett ben kramp är en smärta som kommer från en muskel i benet. Det beror på en muskelspasm vilket är när en muskel kontrakt för hårt. Det uppträder vanligen i en av vadmusklerna, under och bakom ett knä, men smärtsamma spasmer kan uppstå i anklar, smalben, och fyrhjulingar (de stora musklerna i låret). De små musklerna i fötterna drabbas ibland, oftast börjar med curling tårna mot hälen. Dessa åtgärder kan bidra till att lindra denna smärtsamma tillstånd.

Steg

Hur undviker ben / fot kramper i sängen. Tänk på ditt allmäntillstånd.
Hur undviker ben / fot kramper i sängen. Tänk på ditt allmäntillstånd.
 1. 1
  Tänk på ditt allmäntillstånd. Har du ett tillstånd, såsom fibromyalgi eller neuropati som kan göra dig mer benägen att kramp? Tar du några mediciner? Vissa kan orsaka kramper, eller göra dem värre.
 2. 2
  Var säker på att du behandlas på rätt sätt för alla tillstånd du kan ha. Nattlig kramp i benen blivit vanligare som en åldrar, men de kan också fällas av en mängd sjukdomar som diabetes, högt blodtryck och fibromyalgi. Att få rätt behandling och medicinering för dessa kan lindra en del av tendensen att ha spasmer.
 3. 3
  Berätta för din läkare om dina kramper och ser över alla recept du tar tillsammans. Viss medicinering kan vara orsaken till kramp i benen, eller göra dem återkommer oftare. Alternativa läkemedel kan förekomma. Dessutom, om du har andra symptom förutom kramper, se din läkare som kan undersöka dig eller göra vissa kontroller för att utesluta en sekundär orsak för kramper.
 4. 4
  Försök stretchövningar. Stretching övningar ofta rekommenderas. Vissa läkare svär vid dessa övningar för att lindra nattliga kramper, andra inte säljs. Hursomhelst, kommer stretching inte skada dig, så om du försöker dem och hitta de hjälpa dig, det är en bra sak. Sträck dina hamstrings, inre lår, och quadriceps, men sträck försiktigt och inte överdriva. Det finns massor av instruktioner med bilder som finns på internet för varje övning.
 5. 5
  Positionering benen rekommenderas starkt. Positioner som förhindrar vadmuskeln från förkorta när du sover kan hjälpa. Följande är inte bevisade behandlingar (från forskningsstudier), men en del experter tror att de hjälper till att förhindra kramper.
 6. 6
  Ta kalium, kalcium och / eller kompletterar magnesium. Dessa finns tillgängliga på de flesta apotek eller hälsokostaffärer. Var noga med att inte ta för mycket - fråga din läkare vad rätt mängd är för dig, liksom rätt form (t.ex. magnesiumcitrat kontra magnesiumglukonat). Brist på någon av dessa mineraler kan orsaka kramp i benen.
 7. 7
  Håll dig varm. Kalla muskler är mycket mer benägna att kramp. Även om det är en varm kväll, när du sover, du blir mer känslig för kyla utkast. En lätt ark kommer hjälpa att reflektera en del av din kroppsvärme tillbaka till dig, och varma muskler är mycket mindre sannolikt att kramp.
 8. 8
  Tala med din läkare om muskelavslappnande medel. Det finns många receptbelagda läkemedel som finns tillgängliga, som hjälper slappna av spända muskler och hålla dem från att gå in i smärtsamma spasmer. Var medveten om att vissa orsak beroendet, och be din läkare om hur man undviker att bli hooked.
 9. 9
  Använd inte kinin. Allvarliga säkerhetsproblem, inklusive dödsfall, i samband med kinin är väl dokumenterade. Kinin kan orsaka tinnitus, yrsel, förvirring, illamående, synförändringar, och underskotten auditiva. Det finns också belägg för att kinin orsakar allvarliga hjärtarytmier. Allvarliga biverkningar förknippade med kinin använder även allvarliga hudreaktioner, trombocytopeni (en minskning av trombocyter som kan orsaka blödning eller koagulering problem) och andra allvarliga hematologiska händelser, permanenta visuella och hörsel störningar, hypoglykemi, njursvikt och generaliserad anafylaxi.

Tips

 • Om du inte får någon stå upp och gå omkring. Det lossar muskeln i benet och därigenom befria kramp.
 • Om du känner en överhängande kramp, prova att sätta dina skor på innan du somnar. Det låter konstigt, och du kommer att vakna upp med ont i hälarna på grund av den obekanta trycket. Ändå kommer dina skor att hålla tårna från curling under, vilket ofta är det sätt en spasm börjar - som musklerna på undersidan av dina fötter kontrakt, vänder ner foten, vilket i sin tur gör att musklerna på vaden för att förkorta, vilket i en smärtsam Charley häst. Bära dina skor är inte mysiga och bekväma, men det är bättre än ett ben kramp.
 • Ibland kan en varm dusch hjälper.
 • Positionering dina fötter är faktiskt bra. Om du kan "fånga" tårna mot dina lakan, kan det hålla foten från att vända ner och låta vadmusklerna att gripa.
 • Andra läkemedel och kosttillskott har föreslagits som möjliga behandlingar för kramp i benen. Dessa inkluderar: Quellitall, naftidrofuryl, vitamin E, verapamil, diltiazem, metokarbamol, Flexeril, smärtstillande medel, aspirin, orfenadrin, magnesium, kalcium, och natriumklorid. TENS maskiner har också föreslagits som en möjlig behandling. Några av dessa behandlingar fungerar bättre än andra. Din läkare kan hjälpa dig att avgöra om man är rätt för dig.
 • Oroa dig inte om du har kramp i benen. De är smärtsamma och kan lämna dig ömma dagar, men oftast de inte skadar på något avgörande sätt. De ont men det är inte som en hjärtattack.

Varningar

 • Överanstränger inte själv. Liten eller ingen aktivitet kommer att leda till att du har kramp om du är benägna att dem, men för mycket aktivitet kan utlösa dem också. Håll utöva mild och måttlig - inte för mycket, inte för lite.