Wke

Hur kan man förhindra restless leg syndrome (RLS)

Ungefär en av sex personer lider av restless legs syndrome, särskilt de över 50. Restless legs syndrom (även kallad restless legs syndrom eller RLS) orsakar obehagliga känslor i benen, inklusive krypande känsla, stickningar, värk, kittlande känsla, och en känsla av trötthet eller tyngdkänsla i benen samt ett behov av att flytta benen när man sitter ner eller ligger i sängen. Även när sover, kan benen röra sig när som helst som svar på syndromets effekter, ibland orsakar den sovande att ha dålig sömn. Ibland kan det vara svårt att gå för dem som lider av restless legs syndrome.

Förebyggande av det fokuserar på de riskfaktorer som kan påverka den, även om den exakta orsaken är ännu inte känt, det finns vissa faktorer som verkar predisponera en person till det, bland annat genetik, kön och ålder. Denna artikel kommer att undersöka olika sätt att hjälpa till att förhindra restless leg syndrome.

Steg

Hur kan man förhindra restless leg syndrome (RLS). Observera att det finns vissa saker som kan predisponera dig eller öka dina risker att ha restless leg syndrome (RLS).
Hur kan man förhindra restless leg syndrome (RLS). Observera att det finns vissa saker som kan predisponera dig eller öka dina risker att ha restless leg syndrome (RLS).
 1. 1
  Observera att det finns vissa saker som kan predisponera dig eller öka dina risker att ha restless leg syndrome (RLS). Medan följande riskfaktorer inte menar du nödvändigtvis kommer att få eller har RLS, gör vara medveten om möjligheten om du känner konstiga ben förnimmelser, och dessa faktorer är närvarande (och tala med din läkare om din oro):
  • Kontrollera för att se om någon av dina nära familjemedlemmar har eller haft syndromet. Om någon av dina familjemedlemmar lider av restless legs syndrome, dina chanser att få det att verka ökas, eftersom det verkar att köra i vissa familjer.
  • Var uppmärksam om du får konstiga ben förnimmelser och du är medelålders. Tillståndet är vanligare hos medelålders kvinnor, men det kan också påverka män och kan ibland uppstå mot slutet av graviditeten.
  • Du har järnbristanemi, åderbråck, diabetes eller lungsjukdom.
  • Du är en rökare, den anti-depressiva, konsumerar alkohol regelbundet, eller konsumera en massa koffein. Ganska många droger kan vara problematisk, bland annat anti-psykotiska droger, anti-illamående mediciner, antidepressiva som ökar serotonin och vissa förkylning och allergier som innehåller antihistaminer.
  • Övervikt och fetma kan predisponera dig till RLS lättare.
 2. 2
  Bli aktiv. De med en stillasittande livsstil verkar vara mer benägna att få RLS. Inkludera mer motion i din dagliga rutin, men starta gradvis, speciellt om du inte har tränat på ett tag. Den typ av motion som är mest fördelaktig är något måttligt ansträngande. Prova, cykla, gå snabbt, springa, gym arbete, yoga, etc. Om du hittar motion skadar för mycket, ta det väldigt långsamt, men inte använda detta som en ursäkt att inte träna alls - så småningom övningen är vad som kommer att du känner dig bättre.
  • Brisk walking fyra gånger i veckan i 30 minuter åt gången har visat sig minska svårighetsgraden av RLS över ett par månader.
  • Intensiv kan hjälpa. Prova en vecka av dagliga intensiva benövningar varar cirka 20 till 30 minuter, cykling eller raska promenader är utmärkta val.
  • Simning är en mycket skonsamt sätt att, särskilt om andra former av motion leda till att du kramp när du stretchar.
  • Om du känner RLS symtom, gå upp och ta en promenad. För vissa människor kan lyda lust att gå ibland vara tillräckligt för att stävja de konstiga förnimmelser och tillåta dem att somna om igen.
  • Yogaställningarna avtalet lårmusklerna, sträcka kalvar, hamstrings och sätesmusklerna, eller flex och förlänga solar plexus och bäckenet är fördelaktigt. Om RLS är att hålla dig vaken, uppstår och gör mjuka framåt böjar, efterblivna böjar, spinal vändningar, stol pose, och krigare utgör i en långsam metod sätter uppmärksamheten på andningen.
 3. 3
  Öka din vitamin och mineral intag. Den bästa källan för de flesta vitaminer och mineraler är direkt från din mat, så försök att förbättra din mat källor innan man tar till kosttillskott men i vissa fall tillskott kan ge dig hälsa uppsving behövs. Det är viktigt att tala med din läkare om låga halter av vitaminer och mineraler i din kost, men de viktigaste vitaminer och mineraler för att tänka på när man försöker förhindra RLS inkluderar:
  • Förbättra din järn intag om du har fått det bekräftat att du är bristfällig. Bara ta järntillskott med din läkares råd om och vara medveten om att de flesta män och postmenopausala kvinnor inte behöver ytterligare icke-kosten järn. Använd dietary källor av järn som den bästa naturliga lösningen, inklusive heme järn från, musslor, magert rött kött, mörkt kött fågel och fisk, och icke-heme järn från ägg, mejeriprodukter, spenat, bönor, etc.
  • Ät mer mat som är rik på magnesium, vitamin E och folsyra. Magnesium har visat sig hjälpa vissa patienter med RLS, med en rekommendation om att ta 800 mg magnesiumoxid vid sänggåendet. Observera att inte alla studier har funnit en gynnsam korrelation mellan vitamin E, kalcium, kalium och natriumklorid (salt) och RLS. Men ur ett bredare hälsoperspektiv det inte kan skada att öka ditt intag av livsmedel som innehåller vitamin E, kalium och kalcium men överdriv inte saltet!
  • Öka din vitamin B intag. Den vitamin B-gruppen är viktig för god nerv funktion och kan vara till hjälp för RLS. Är vattenlöslig, vitamin B-tillskott är säkra för de flesta människor och eventuellt överskott avlägsnas i urinen.
 4. 4
  Drick mycket vatten. Håll hydrerad och möta dina vattenbehov, vilket kan bidra till att minska RLS. Den mängd vatten som behövs för att hålla dig väl hydrerad varje dag är beroende på dina personliga behov och hälsa, läs Hur man älskar smaken av vatten för mer information om att dricka tillräckliga mängder vatten.
 5. 5
  Skär ner på socker och hög fruktossirap. Var noga med att läsa etiketter och välja livsmedel med naturligt socker eller som inte innehåller några sötningsmedel alls. Välja färska frukter och grönsaker och ekologiska fruktjuicer (utan tillsatta sötningsmedel) erbjuda bättre och hälsosammare alternativ för din dagliga intaget. Sammantaget erbjuder en hälsosammare kost lättnad för vissa RLS lidande, och för mycket socker ligger i hjärtat av många mänskliga sjukdomar, så mindre är alltid bäst.
 6. 6
  Minska ditt koffeinintag. Koffein tycks bidra till RLS, och det orsakar också en rad andra hälsoproblem, så minimera nivån av ditt dagliga koffeinintag är god hälsa förnuft. Koffein finns huvudsakligen i kaffe, te, kakao, choklad, och energidrycker.
  • Glöm inte mediciner när skära ner på koffein, ta dessa mediciner med koffein i dem. Undvik stimulantia i form av mediciner eller droger.
 7. 7
  Sluta röka. Du vet att det finns många goda skäl att göra det - att förebygga RLS är ännu en annan.
 8. 8
  Minimera ditt alkoholintag. Alkohol tycks förvärra RLS, så försök att minska ditt intag och inte konsumera alkohol på kvällarna.
 9. 9
  Vila bra. All vård bygger på att få tillräckligt med sömn. När var sista gången du gick till sängs på en rimlig timme varje kväll i en vecka? Få av oss kan nämna en sådan vecka i våra hektiska liv och ändå detta är en viktig orsak till försämrade hälsa, inte att ge kroppen tillräcklig vila tid.
  • Införa en regelbunden läggdags och nattliga rutin. Håll dig till denna rutin och läggdags som ett urverk tills det blir en önskad vana som du inte kan bryta. Att vara mer utvilad kommer snart att börja betala utdelning i ökad energi och förhoppningsvis minskade RLS-symtom.
  • Prova några ben sträcker före sänggåendet. Dessa kan hjälpa dina ben slappna av och. Vadmuskeln sträckor anses vara en bra sträckning val.
  • Täck dina fötter i sängen. Vissa forskare har noterat ett samband mellan kalla fötter i sängen och RLS. Detta är en utmärkt ursäkt för att bära mycket mysiga säng strumpor, oavsett ditt kön!
  • Gör inte sängkläderna för hårt. Om dina fötter och tår känns kläms i sängen, kan tårna peka vilket kommer att orsaka vadmusklerna till avtal och kramp.
  • När man ligger i sängen, med fötterna upp högre än din torso kan hjälpa.
 10. 10
  Minska din stress. Människor som är stressade verkar vara mer benägna att drabbas av RLS. Hitta försäljningsställen för att lindra stress och sätt att hantera det snarare än att låta den dominera ditt liv. är en överreaktion på vardagliga händelser som din kropp och själ har valt att se som ofrånkomlig och oändliga, så att du i ett konstant tillstånd av ångest och flygning eller flygning. En förskjutning i dina tankemönster om dagliga utmaningar (väljer att se dem som hanterbara än så överväldigande) och en ökning av din personliga motstånd kan hjälpa dig att vända din stress över tiden.
  • Läs bra böcker om stresshantering, det finns många tillgängliga i biblioteket, i bokhandeln och på nätet. Om du arbetar, be arbeta för att finansiera deltagande i en stresshantering seminarium, en nöjd medarbetare är en mer produktiv.
  • Prova avslappningsövningar såsom yoga, meditation, tai chi, och så vidare. Yoga, tai chi och pilates kan vara till hjälp eftersom de undervisar både avslappning och stretching, något som restless legs kan verkligen dra nytta av.
 11. 11
  Mjuka upp din landning. Hårda golv i huset kan skada ben, fötter, knän och din rygg genom ständiga skakningar när du går runt. Gå inte runt hårda golv i nakna fötter, alltid glida på eller inneskor om rengöring, promenader om eller flytta inom huset (som att spela din Wii). Alternativt, om du är en anhängare av den nakna foten, omfatta de hårda golv med vägg-till-vägg mattor eller stora mattor. Placera där du ofta står (t.ex. när du lagar mat, titta på barnen i badet, etc.).
  • Några speciella golvmattor har ett lager av gel som ger stöd och är mycket bekväma. Att vara bekväm lindrar RLS av två skäl: för det första, det minskar stress, och andra av allt, ger det bättre stöd och cirkulation.
 12. 12
  Se till att du bär lämplig, stödjande skor. Fötterna har valv och över tid, kan bär fel typ av skor eller gå barfota orsaka dina bågar att falla. Se en fot specialist som kommer att hjälpa dig att avgöra om fallna valv bidrar till din RLS. Din fot specialist kommer att kunna rekommendera åtgärder för att ta.
  • Du kan köpa båge skär på många skoaffärer. Bära dessa i dina skor hjälper att stödja dina valv och kan hjälpa till att lindra dina RLS-symtom.

Tips

 • Använda Epsom salter i varmt bad vatten för att dra benen kan ge viss lättnad eftersom Epsom salter är magnesiumsulfat och magnesium bidrar med muskelavslappning.
 • Tala med en läkare om ditt tillstånd, särskilt om det stör sömnen eller dagliga aktiviteter.
 • Det är vanligare än du tror! Om din RLS är svår, kan du finna tröst i stödgrupper.
 • De flesta av de råd kommer att befria en hel rad möjliga krämpor och återställa kroppens balans, vilket är en bra sak för långsiktig hälsa.
 • Läs om din familjs historia RLS. Merparten av tiden, är RLS en recessiv autosomal drag: På engelska betyder det att den hoppar över en generation, och tre av dina morföräldrar är sannolikt att ha det. Genom att förstå din släkthistoria, kan du förutsäga sannolikheten att du kommer att ha RLS.
 • Ett varmt eller kallt bad, varm eller kall kompress / flaska eller annan temperatur förändring Källor kan lindra symptomen av RLS när de eld upp. Även alternerande ben i varmt och kallt vatten kan hjälpa. Massage och akupunktur hjälper också några RLS drabbade.
 • Med valerianarot att bistå sömn har hjälpt några RLS drabbade.
 • Vissa svär vid en bar av tvål placeras under fötterna, under lakan. Även om det är alla i sinnet (placebo), om det fungerar väl bra för det! (Kom bara ihåg att det inte har någon vetenskaplig grund!)
 • Om du reser på ett plan, försök att få en gång säte, vilket gör att du kan sträcka ut mer och få upp om det behövs.
 • Ju längre dina dagliga promenader, desto bättre eftersom du kommer att tröttna din kropp och få den redo för en ordentlig nattsömn.

Varningar

 • Om dina symtom inte förbättras eller blir värre, tala med din läkare. Inte självmedicinera i hopp att det kommer att försvinna, det kommer inte, om det inte redan, och det kan vara maskering något mer allvarligt.
 • Järntabletter kan förgifta, så få som 3 vuxna tabletter kan förgifta ett barn. Ta inte järntabletter utan din läkares råd och om du missar att ta det, aldrig dubbelt upp för att kompensera för den missade tillägget.

Saker du behöver

 • Sov hygien rutin
 • Hälsosam mat
 • Möjliga kosttillskott (valfritt)
 • Vatten
 • Motion
 • Komprimerar
 • Bath