Wke

Hur kan man undvika kramper

Kramper är en smärtsam upplevelse för alla som har gått igenom det. De kan lämna dig orörlig en stund tills de slutligen lämna och kan hindra din förmåga att slutföra ett bra träningspass. Här är några sätt att förebygga muskelkramp.

Steg

Hur kan man undvika kramper. Ät mat med mycket kalium.
Hur kan man undvika kramper. Ät mat med mycket kalium.
 1. 1
  Ta djupa andetag. Se till att du ständigt förblir andas medan du tränar. Om du tränar och håller i din andedräkt, du anlita en kramp inom några minuter. Så länge du ger tillräckligt med syre för din kropp, kommer du förhindra detta skäl för en kramp.
 2. 2
  Dricka vatten. Alltid ge din kropp med tillräckligt med vatten, speciellt om du svettas. När du svettas, förlorar du salt och vatten, vilket kan förstöra balansen mellan elektrolyter och salt. Detta gör att dina celler att svälla, vilket gör att kalcium för att hålla sig till dem, vilket gör muskelkontraktion kvar. Du kan förhindra detta genom att dricka tillräckligt med vatten, ta minst en vatten paus varje kvart under träningen.
 3. 3
  Ät mat med mycket kalium. Några av dessa livsmedel är, i ordning från lägsta till högsta nivå av kalium, avokado, potatis, bananer, broccoli, apelsinjuice, sojabönor, aprikoser och russin (1 kopp russin har ca 1,089 mg kalium, medan en kopp bananer har endast omkring 594 mg). Om du ska till ett spel som innebär en hel del svettning, föra dessa fina godsaker tillsammans. Ät dem när du vill, eftersom de är alla mycket bra för dig. Du kan ha dem när som helst, inte bara under träning.
 4. 4
  Sitt i solen. Kramper orsakas också av brist på D-vitamin, vilket är ett vitamin kan du få stunder under solen. Så lägger ut en handduk, och koppla av i ett soligt område. Detta kommer att hjälpa dig att få din dagliga dos av vitamin D.
 5. 5
  Drick mjölk. Mjölk har också en stor mängd vitamin D, vilket kommer att minska dina chanser att kramper. Har ett till två glas mjölk varje dag för att hjälpa dig att förebygga kramper, och bygga starka ben.
 6. 6
  Stretch före och efter du tränar. Kramper orsakas av muskelfibrer över-åtstramning, vilket kan orsakas av att inte stretching. Lossa din kropp, och se till att du sträcka varje större muskelgrupp.
 7. 7
  Vänta en stund efter att ha ätit innan du tränar. Att äta en anständig mängd mat strax följt av träning kan leda till att du upplever kramper. Efter att ha avslutat en måltid vänta ungefär en timme eller två innan du trycker på löpbandet. Den tid du bör vänta beror på hur mycket du har haft att äta, liksom. Till exempel är ett litet mellanmål till exempel en förpackning med trail mix fint precis innan du beger dig ut, och det ger några bra energi för att hjälpa dig att få igenom din träning. Om du är en morgon person, försök att äta något litet som en kopp yoghurt med en halv banan när du vaknar innan du börjar din träning. Sedan äter resten av din frukost senare när du är klar.

Tips

 • Ta kalium berikade tilltugg till gymmet.
 • Gör mjölk en del av din vanliga kost.
 • Utnyttja solen. Istället för att behöva sitta i solen på en dag när du är upptagen, vänta tills din nästa resa till stranden, och dra den i. Se till att du alltid använda solskyddskräm.

Varningar

 • Överdriven kramp eller smärtsamma kramper kan vara ett tecken på komplikationer vid graviditet, njursjukdom, sköldkörtelsjukdom, restless legs syndrome (RLS), multipel skleros, hypokalemi eller hypokalcemi. Se din läkare om kramp fortsätter i mer än tolv timmar, eller om kramp är ovanligt smärtsamt för en längre tid. Se även din läkare om du får kramper väldigt ofta.