Wke

Hur man använder akupressur för viktminskning

Metoden bakom traditionell kinesisk akupressur är att placera ett fast tryck på flera punkter av kroppen för att lindra sjukdomstillstånd. Många människor har använt akupressur för viktminskning genom att hitta punkter på kroppen som kan avlasta matsmältningssystemet. Att lära sig använda akupressur för viktminskning, i kombination med en hälsosam kost och motion, kan hjälpa dig att nå dina träningsmål.

Steg

Hur man använder akupressur för viktminskning. Fråga din läkare om akupressur för viktminskning är något som din kropp kan hantera och bemöta.
Hur man använder akupressur för viktminskning. Fråga din läkare om akupressur för viktminskning är något som din kropp kan hantera och bemöta.
 1. 1
  Fråga din läkare om akupressur för viktminskning är något som din kropp kan hantera och bemöta. Diskutera både riskerna och fördelarna med akupressur eftersom det gäller din egen sjukdomshistoria.
 2. 2
  Stimulera punkt aptit kontroll i början och slutet av varje akupressur session.
  • Hitta tryckpunkten på örat, kallad aptitkontroll punkten, som är tänkt att hjälpa till att stoppa överätande. Denna plats är den köttiga klaff del av örat ovanför örsnibben och framför hörselgången.
  • Applicera konstant tryck till denna plats under 3 minuter.
 3. 3
  Leta tryckpunkten för mjälte att hjälpa skärpa matsmältningssystemet.
  • Du hittar den ovanför fotknölen på insidan av benet, bakåt och strax utanför ben. Om du har problem med att hitta plats, försök att lokalisera ankelbenet centrum och flytta fingrarna upp bredden på 4 fingrar.
  • Tryck på punkten med din knoge och tummen. Håll fast i 1 minut och släpp hold gradvis.
  • De som är gravida ska inte försöka använda denna tryckpunkt.
 4. 4
  Nourish ditt blod och matsmältningssystemet genom att använda en akupressur punkt för magen.
  • Från den nedre punkten av knäskålen, flytta fingrarna 4-finger-bredd ner. Därifrån, gå mot utsidan av benet 1-finger-bredd av skenbenet. Du vet att du har hittat rätt plats om du flex foten och du kan känna muskeln flytta.
  • Håll den punkt med medium till ett bestämt tryck i en minut.
 5. 5
  Stimulera en tryckpunkt i mjälten, vilket hjälper till att reglera kroppens ämnesomsättning av vatten.
  • Dra fingret mot insidan av benet tills du passerar skenbenet. Flytta fingret upp ca 1 cm längs skenbenet mot knäet. Dina fingrar skulle falla in i en naturlig urholkad, rundade delen av benet ovanpå benet benet.
  • Håll plats ordentligt i 3 minuter.
 6. 6
  Avlasta trycket poäng för tjocktarmen genom att hitta tryckpunkten nära armbågen.
  • Flytta fingrarna en tumme-bredd från armbågsleden på insidan veck av din armbåge.
  • Börja med din vänstra arm genom att hålla vänster hand nära bröstet och med höger tumme för att applicera tryck under ca 1 minut. Upprepa på den andra armen.
 7. 7
  Med denna tryckpunkt kommer hjälpa till att reglera tarmarna och också klart fukt och värme från kroppen.

Tips

 • Det kan vara fördelaktigt för dig att köpa en Reflexologi karta och bekanta dig med olika tryckpunkter på kroppen. Göra en särskild punkt att hitta akupressurpunkter för mage, tjocktarm, binjure och njure, liksom öronen. Du kan använda dina zonterapi kartor som referens när du utför akupressur.