Wke

Hur kan man vara en lakto ovo vegetarian

Lakto-ovo vegetarianism är det praxis att undvika kött, fisk och fågel samtidigt som konsumtionen av mejeriprodukter och vissa andra animaliska produkter. Bestämma vilka livsmedel att släppa in din lakto-ovo vegetarisk kost är ett personligt val. Det har gjorts flera studier som tyder på att denna typ av kost är ett hälsosammare val för vissa människor. Många människor har beslutat att ändra sina matvanor för att överensstämma med en lakto-ovo vegetarisk kost, men få vet exakt hur man ska göra det. Med lite insikt i ämnet, kan du lära dig att infoga en lakto-ovo vegetarisk kost i ditt liv.

Steg

Hur kan man vara en lakto ovo vegetarian. Förstå exakt vad en lakto-ovo vegetarisk kost är.
Hur kan man vara en lakto ovo vegetarian. Förstå exakt vad en lakto-ovo vegetarisk kost är.

Utbilda dig själv

 1. 1
  Förstå exakt vad en lakto-ovo vegetarisk kost är. Detta är en diet som huvudsakligen består av råa livsmedel. Med undantag av ägg och mejeriprodukter, konsumtion av animaliska produkter undviks.
 2. 2
  Inse att det finns en skillnad mellan animaliska produkter och djurbaserade ingredienser. Gelatin och ister härrör från animaliska produkter och används i stor utsträckning i många förädlade livsmedel.
  • Eller inte konsumera animaliska produkter kommer att bero på hur strikt du vill att din kost för att vara. Om du vill att helt avstå från att äta animaliska produkter, andra än ägg och mejeriprodukter, kan du ge upp alla animaliska livsmedel.
  • Tänk på att detta kan vara mycket svårt, eftersom många livsmedel innehåller dessa ingredienser. Om du är fast beslutna att göra det, vet att det kan göras, kommer det att krävas bara extra ansträngning från din sida.
 3. 3
  Forskning de många olika källor för animaliska ingredienser som är vanliga i livsmedel på marknaden. Lär dig att känna igen namnen på de källor som du vill undvika.
 4. 4
  Gör din forskning och sedan fatta beslut om vilka animaliska produkter eller ingredienser bas är tabu för dig så att du kan undvika dem i framtiden. Det är lätt att säga att man vill avstå från vissa livsmedel och livsmedelsingredienser, men det kanske inte så lätt att integrera denna typ av kost i din livsstil. Att veta vad djurbaserade ingredienser i vilka livsmedel kan ge dig en bättre förståelse av den mat du äter och tillåter dig att göra val som kommer att sammanfalla med din livsstil.
 5. 5
  Kontakta en näringsmässig specialist för att hjälpa dig att lära om vegetarianism och hjälpa dig att planera hälsosamma sätt att införliva den förändring i din kost planer. Prata med din vårdgivare för vissa tillgängliga resurser.

Konsumera nödvändiga näringsämnen

 1. 1
  Upptäck vilken mat du tycker om som kommer att erbjuda dig den bästa näring och ge dig de mest essentiella näringsämnen. Bönor, nötter och fullkornsprodukter är värdefulla källor till vitaminer och mineraler.
 2. 2
  Kom ihåg att äta tillräckligt med protein för att bevara friska organ, ben och muskler. Vegetabilier, ägg, baljväxter och sojaprodukter är värdefulla källor till protein. Upptäck vad proteinrika livsmedel du hittar önskvärd och lära sig olika sätt att arbeta med dem och införliva dem i din dagliga måltider.
 3. 3
  Hitta bra källor till kalcium som kommer att arbeta med din kost för att hjälpa dig att upprätthålla starka tänder och friska ben. Mjölkprodukter är rika på kalcium, men många vegetabiliska källor också har tillräckliga mängder för att vara till nytta. Grönkål, rovor och grönkål är utmärkta källor för kalcium-rika växter. Tänk på att utforska alla dina alternativ och prova andra källor såsom soja och tofu.
 4. 4
  Fördubbla ditt intag av järn. Många vegetarianer kämpar med att upprätthålla adekvata järn nivåer när de först göra övergången från animaliska produkter, men det beror på att de flesta järn förbrukas genom kött och animaliska produkter. När eliminera dessa animaliska produkter som du, kan du finna att dina järnnivåer snabbt sjunka.
  • Var noga med att fylla på friska, järnrik mat för att se till att du inte blir järnbrist. Linser torkade bönor och berikade spannmål är järnrika källor.
  • Du kommer att behöva arbeta lite hårdare för att hålla tillräckligt med järn mängder i kroppen eftersom järn utarmar snabbt om inte fyllas ofta. Konsumera järnrik mat varje dag, om möjligt.
 5. 5
  Införliva massor av C-vitamin i din kost för att hjälpa kroppen att absorbera järn du tar in. Färska citrusfrukter, broccoli och tomater är alla rika på C-vitamin, som är jordgubbar och alla sorter av kål. För bästa absorption, äta både järn och vitamin C produkter på samma gång.
 6. 6
  Få tillräckligt med vitamin B-12 för att förhindra en brist. Tillräckliga mängder av vitamin B-12 kommer att underlätta produktionen av röda blodkroppar och bidra till att förhindra anemi. Vitamin berikade spannmål och berikade sojaprodukter kan vara nyttiga källor till B-12.
 7. 7
  Upprätthålla en ordentlig intag av D-vitamin, vilket kommer att bidra till att främja friska ben. Olika mjölkbönder lägger vitamin D till mjölkprodukter. Vissa margariner och spannmål är också berikade med vitamin D. Var noga med att läsa mat etiketter för att vara säker på att D-vitamin har tillsatts, eftersom inte alla produkter innehåller denna praxis. Dessutom är solen en annan källa till vitamin D, bara 15 minuter per dag i solen kan höja D-vitamin i kroppen till sunda nivåer.
 8. 8
  Undvik jodbrist. Jod kommer att hjälpa till med funktionen av organ såsom hjärna, hjärta och njure. En jodbrist är sällsynt, men extrema vegetarianer och rå foodists löper en ökad risk att bristen. Gör en punkt att hålla iodized salt tillgänglig för att öka din jod intag.
 9. 9
  Kom ihåg att forskning källor till omega-3 fettsyror. Denna hälsosamt fett hjälpmedel att upprätthålla starka muskler, inklusive hjärta, och god syn. Valnötter, linfröolja och tofu är bara några bra källor till omega syror.
 10. 10
  Försök att införliva vissa former av zink källor i din kost. Vetegroddar, pumpafrön och kikärter innehåller zink, som vissa sojaprodukter och berikade spannmål. Att lära sig läsa etiketter är det bästa sättet att avgöra vilka näringsämnen du får.

Ställ den i rörelse

 1. 1
  Börja med att upptäcka nya recept som kommer att arbeta med dina kostbehov. På grund av det ökande intresset för ämnet, har det skett en ökning av efterfrågan på vegetariska böcker på marknaden. Ditt lokala bibliotek och bokhandel kommer att vara av värde.
 2. 2
  Forskning de sätt på vilka du kan använda kött substitut i dina recept. Många rätter kan du ersätta köttet med en grönsak utan att ändra smaken på receptet. Ett exempel skulle vara att ersätta köttfärs i en spagetti skålen med meatless Bolognese. Vegetariskt kött substitut finns tillgängliga, men de kan vara höga i natrium, så alltid se till att kolla etiketterna.
 3. 3
  Gör ett försök att kliva ur din komfortzon. Titta in i nya och udda sätt att få de näringsämnen som behövs för att förbli friska. Utforska etniska recept och butiker besök som tillgodoser etniska grupper.
 4. 4
  Upptäck de många sätt att införliva variation i din kost. Bryta sig loss från normen och utöka dina alternativ kommer att hålla dig från att bli uttråkad med din meny planering. Bli kreativ med ditt val av mat.
 5. 5
  Överväga att ta kosttillskott för att säkerställa att du får alla de viktiga vitaminer och mineraler kroppen behöver. Det är svårt för många vegetarianer att få tillräckligt med näringsämnen för att förbli friska. Om du upptäcker att du känner dig köra ner trots alla ansträngningar, kan det vara nödvändigt att tala med din vårdgivare om att starta kosttillskott.

Tips

 • Även om du gör en positiv förändring i din kost, kan människor runt omkring dig vara dömande eller ohjälpsam. Bara ignorera dem - du vet vad som är bäst för dig.
 • Titta på nätet och fråga runt för att ta reda på vilka platser (både restauranger och livsmedelsbutiker) har det bästa urvalet av lakto-ovo vegetariskt vänlig mat.
 • Bara för att du är en vegetarian som innebär att du kan äta för mycket. Eftersom överätande frukter, grönsaker och bönor är fortfarande ohälsosamt om man äter för mycket av det. Se till att fortfarande äta normalstora portioner och välja hälsosammare mat.

Varningar

 • Fråga alltid om exakta ingredienser på restauranger, annars kommer du vara i riskzonen för misstag äta något som inte är tillåtet på diet.
 • Det är bäst att tala med din läkare innan du påbörjar en vegetarisk kost. Låt din läkare att hjälpa dig att avgöra om du är en bra kandidat för denna typ av kost. Om din läkare godkänner, be om några källor till information för att vägleda dig med en säker och riktig näring plan.
 • Prata med en näringsexpert om du är osäker på det bästa sättet att gå vidare.