Wke

Hur ska en bra vegetarisk gäst

Livsstilarna av vegetarianer i alla sina varianter kan vara förvirrande för andra. För en icke-vegetarisk host / ess kan det verka överväldigande att framställa en godtagbar vegetarisk måltid. Liksom för alla gäster, det finns att göra och dont: s som kan hjälpa dig att vara en positiv del av händelsen, snarare än den gäst som aldrig kommer att bjudas in igen.

Steg

Hur ska en bra vegetarisk gäst. Kom ihåg att även för människor som tycker om underhållande, är det inte lätt.
Hur ska en bra vegetarisk gäst. Kom ihåg att även för människor som tycker om underhållande, är det inte lätt.
 1. 1
  Kom ihåg att även för människor som tycker om underhållande, är det inte lätt. Gör det till ditt mål att göra saker så enkelt som möjligt för din värd / ess, och det inkluderar vad du förväntar dig på inkvartering av kosten begränsningar.
 2. 2
  Erbjud dig att hjälpa till att förbereda måltiden. Detta sätt blir det ingen förvirring.
 3. 3
  Så snart som möjligt efter att ha fått inbjudan, låt din värd vet att du är vegetarian och vad det betyder för din diet. Du kan känna ungracious göra det de första gångerna, men det är bättre att tala och låta henne att planera för dig, än att låta henne eller honom gå igenom stora svårigheter att göra rätter som du kommer inte att kunna äta!
 4. 4
  Erbjud dig att ta en vegetarisk huvudrätt / entrée om värden är tveksamt att du får tillräckligt med mat. Om ditt erbjudande är stadigt minskat och värd / ess begär ett recept från dig, se till att det är en enkel man som inte kräver lite kända ingredienser.
 5. 5
  Om någon frågar om din vegetarianism (och de kommer), artigt säga att du ska vara glad att prata med dem en-mot-en när måltiden är klar. En sak att komma ihåg: du är inte där för att "omvandla" vem som helst! Om någon verkligen frågar av intresse, kanske du vill diskutera det. Om du känner att en annan gäst är helt enkelt bete dig, försök att svara att du "bara inte gillar kött". Du kan även likna det vid hur alla har mat som bara inte göra det åt dem. Detta svar är inte reaktiv, och endast en hetlevrade dåre skulle argumentera med dina smakpreferenser. Spara din politik eller etik för de som verkligen bryr sig om att höra dem.
 6. 6
  Säg, "Jag har fattat beslutet som är rätt för mig, men jag försöker inte säga vad som är rätt eller fel för någon annan".
 7. 7
  Försök att vara generös med kritik. Om någon skulle vara så oförskämd som att kritisera din livsstil på något sätt, låt det gå nådigt. Resten kommer att tänka mycket på dig för att inte låta elakhet förstöra händelsen.
 8. 8
  Skriv ett tackkort till din värd, inom ett par dagar.

Tips

 • Tänk på att en inbjudan till någons hem är en gåva.
 • Även om du hamnar inte äta mycket väl, fokusera på andra aspekter av sammankomsten. Du får äta vad du vill när du lämnar.
 • Om värd / ess låter intresserad, ta en vegetarisk kokbok som en värdinna gåva.
 • Var medveten om hur komplicerat vegetarianism kan tyckas. Inte bara är det flera typer av vegetarianer, men vegetarianer varierar i sina skäl för att undvika de livsmedel som de inte äter, allt från hälsa till etiska betänkligheter. Och precis som alla andra uppsättning av individer, kan vegetarianer skiljer sig i hur strikt de väljer att hålla sig till sin kost under olika omständigheter.
 • Vet att vara vegetarian kan innebära:

. a) Den vegan eller totala / strikt vegetarisk kost innehåller endast livsmedel från växter: frukt, grönsaker, baljväxter (torkade bönor och ärter), frön och nötter. b..) Den lactovegetarian kost innehåller vegetabilier plus ost och andra mejeriprodukter. c..) Den ovo-lactovegetarian (eller lakto-ovovegetarian) kost innehåller också ägg. d..) Semi-vegetarianer äter inte rött kött men inkluderar kyckling och fisk med vegetabilier, mejeriprodukter och ägg. Detta är inte en korrekt term för många vegetarianer eftersom det innehåller en kött produkt.

Varningar

 • Vänlighet först. Tacka den person för att bjuda in dig till deras hem. Tänk att göra detsamma.
 • Erbjud dig att hitta ingredienser. Om det finns vissa ingredienser som inte är bekant med värden, erbjuda att antingen köpa dem, ge dem några av dina ingredienser som du redan har, eller låta värden veta var du kan få dem.
 • Ibland måste man äta hemma hos människor som tycker din kost är dumt - mor-i-lagar, andra släktingar, etc. När du äter med dessa människor, kanske de försöker subtilt kommentera dina val genom att fastställa en enorm måltid för alla andra, sedan tillkännage vid bordet att de "inte har något annat än sallad för dig". Om detta händer, uppenbarligen du har fastnat för kvällen. Du kan antingen säga upp och be om jordnötssmör och gelé, eller du kan le, äta sallad och kom ihåg att äta nästa gång innan du anländer. Du kan också komma ihåg att ta med en förpackad i säckar lunch för dig själv nästa gång, så du behöver inte hamna i samma situation.
 • Om du tar med kött substitut, inte vara förvånad om andra gäster vill prova din mat. En kvinna tog en 4-pack av vegetarisk "kyckling" till en cookout, och när hon fick sin tur på den tillagade maten, hade alla hennes vegetariska "kyckling" färsbiffar hävdats!
 • Håll det enkelt. När du begär en vegetarisk rätt, gå för rätter som lätt görs vegetarisk, såsom pasta, chili, etc.