Wke

Hur man åldras utan att känna gamla


När du sitter i sjukhusets väntrum, väntar på barnet att födas, tror du tillbaka till den dagen då du fick ditt första barn. Nu, här är du, ser fram emot din första stora-barnbarn. Det är fantastiskt hur tiden flyger förbi, och ser tillbaka kan lämna dig känslan gammal! Men bara för att du har flera decennier bakom dig betyder inte att du måste känna gamla. Så här hålla sig ung i sinnet och anden.

Steg

Hur man åldras utan att känna gamla. Håll ålder i perspektiv.
Hur man åldras utan att känna gamla. Håll ålder i perspektiv.
 1. 1
  Håll ålder i perspektiv. Aldrig tänka på ålder som helst, men bara ett nummer. Det finns vissa saker i livet som vi inte har någon kontroll över, till exempel när vi föddes. Ålder är inget mer än en omständlig detalj, som färgen på dina ögon, eller namnen på dina föräldrar, det definierar inte vem du är. Det finns andra saker som gör - det som vi har kontroll över, till exempel hur vi tänker och vad vi gör.
 2. 2
  Lev och njut varje dag. Det finns alltid något positivt eller något att se fram emot varje dag. Njut av den skiner på dina växter, eller du kommer att se. Ser fram emot att läsa en god bok, eller möte med vänner för lunch. Om du känner dig ensam, gå till biblioteket. Det är ett bra ställe att träffa och prata med människor som har ett liknande intresse. Omge dig med, även om du kanske aldrig se dem igen. Du kan göra detta på ett snabbköp, eller ens ett varuhus eller.
 3. 3
  Slösa inte din tid med att tänka att du är för gammal för att göra det eller det. Så länge du har din hälsa, kan du göra nästan vad som helst du hittar ett intresse av att göra. Om du aldrig har använt en, köp en! Lär dig hur man använder det. Om du tycker det är intressant nog, lära sig hur de fungerar och hur man rättar till problem eller att programmera dem! Du kommer att hitta dig har fört hela världen i ditt rum, och kanske en del kunskap som kommer att rädda dig från att spendera pengar och få dig att känna dig yngre. Bara lära sig nya saker som du inte har lärt sig tidigare, oroa dig inte om det är för "ung," ingenting är.
 4. 4
  Ta hand om din kropp. Ta vitaminer och äta hälsosamt. Motion vid antingen ett gym eller hemma. Dansa till musiken på en CD, som att flytta din kropp är stor. Få en fullständig fysisk och besöka tandläkaren minst en gång om året.
 5. 5
  Övningen aspekten är viktig. Våra kroppar behöver flytta. De måste användas till sin fulla sortiment och förmåga varje dag. Tai Chi är en bra form av rörelse som ger denna hela kroppen aktivitet men det är inte för alla. Utforska fysiska aktiviteter för att hitta en som du tycker om, får dig att må bra efter att ha tränat, och att du kan göra varje dag. Vandring och simning är också utmärkta alternativ.
 6. 6
  Titta inte bakåt. Oroa dig inte om vad som hände i det förflutna. Bo bara för idag. En sak som ingen kan ändra är det förflutna. Vad har är överstökat. Framtiden har ännu inte kommit, så allt vi har idag. Så njut idag, låt det förflutna gå, och planera för framtiden.
 7. 7
  Håll ditt sinne alert. Do, lära sig ett nytt språk, eller ta upp en hobby du var alltid för upptagen för. Övning ett öppet sinne. Bli volontär redaktör på webbplatser. Genom volontärarbete tid till en wiki kommer du att träffa andra bidragsgivare online behåll din skrivförmåga skarp, och samtidigt hjälpa andra får fri kunskap. Du kan även dela din kunskap över olika forum.
 8. 8
  Håll dig uppdaterad med nyheter. Genom att göra detta, du kommer alltid att kunna samtala med de flesta människor. Vara uppdaterad på vad som är nytt i politiken, mode, och / eller i datorer. Läs mer om de nya behandlingsmetoder och nya läkemedel som finns tillgängliga så att du kan ge dina familjemedlemmar, som kan behöva informationen.
 9. 9
  Hitta sätt att interagera. Även med några nära vänner eller familj runt, det finns många möjligheter att tala med nya människor. Slå upp en konversation med människor du möter i snabbköpet. Hälsar folk du passerar på gatan, och fråga dem hur de gör. Du kommer bli förvånad över hur pigg som erbjuder ett vänligt ord till en främling får dig att känna.
 10. 10
  Vara optimistisk. Försök att undvika att tänka negativa tankar som kommer att få dig ingen plats utom sorg. Till exempel kommer att försöka lista ut varför en kompis dog och lämnade dig ensam bara få tårar i ögonen. Istället minns alla underbara år du delade, och hur ni båda förde sådana underbara barn in i denna värld. Gå ut med ett leende på läpparna, och njuta av resten av ditt liv så gott du kan. Det kan även vara en ny kompis på horisonten. Du vet aldrig!
 11. 11
  Gör något nytt varje dag. De lokala tidningarna har oftast ett veckoschema med aktiviteter. Hitta en som du skulle njuta av och gå för det! Kanske museum eller en blomma show kan kittla din fantasi denna vecka.
 12. 12
  Gå med i en grupp, klubb, eller volontär på ett bibliotek eller senior center. Ta danslektioner. Sällskapsdans är tillbaka, och bara tänka på hur bra du skulle känna dansa Cha Cha igen, som du gjorde i din ungdom. Gå till bingo kväll hos din lokala allaktivitetshus. Träffa likasinnade, och hjälpa de mindre lyckligt lottade än dig själv. Mest av allt, ha roligt gör det.
 13. 13
  Följ din dröm. Titta på något du alltid velat göra eller gjorde på sidan och kärlek gör, fråga sig om det kan bli en ny karriär. Många stora målare startade inte förrän sextioårsåldern, sjuttiotalet eller åttiotalet. Pensionsinkomster kan bli startkapital för ett nytt oberoende företag. Konsten är en bra riktning på många sätt eftersom pensionsinkomst kan stötta dig när du lär dig att handeln men det finns ingen åldersdiskriminering inblandade.

Tips

 • Skillnaden mellan en pigg "oldster" och en icke-pigg "oldster" är fenomenal. Håll flexibel och pigg genom att 20 minuter om dagen och åter tror att hissen. Trappor är en underbar sak. Så är yoga klass.
 • Välj ett karaktärsdrag att arbeta med under året, till exempel, att övervinna en kort humör, bli en bättre lyssnare, etc.). Sedan, nästa år, när man ser tillbaka, kommer du att känna riktigt duktig, du är inte samma person!
 • Fortsätt att göra saker som du brukade göra - cykling, camping,, dansar, eller kanotpaddling. Du kan fortfarande göra dem!

Varningar

 • Besök din tandläkare minst en gång om året, oftare om det behövs. Tandköttsproblem och karies kan orsaka fysiska sjukdomar, så ta hand om dina tänder, tandtråd dagligen, borsta två gånger om dagen, använd ett vatten pic för starkare tandkött. Varje sak du gör för att göra dig friskare kommer att lägga ytterligare ett år av god hälsa till din.
 • Se din läkare minst en gång om året. Om du inte gör det, kan du ångra det. Förebyggande testings är tillgängliga, men du kan inte få dem om du inte besöka din läkare för en check-up.

Relaterade Googles