Wke

Hur man använder en kniv i en stridslysten situation

Kniv strid.... det är en av de mest skrämmande och brutala saker som någon någonsin ska behöva stöta på. Denna "Hur" är skriven för att lära sig grunderna och grunderna för att använda en kniv i en stridslysten situation. Det övergripande temat för den här artikeln är att överleva över allt annat.

Steg

Hur man använder en kniv i en stridslysten situation. Rensa vapnet arm I denna metod vi kommer att använda som täcker kontra blockering.
Hur man använder en kniv i en stridslysten situation. Rensa vapnet arm I denna metod vi kommer att använda som täcker kontra blockering.
 1. 1
  Lär imperativ. De krav är helt enkelt fem grundläggande och fundamentala principer som alltid ska följas i ett engagemang med och skarpa vapen. De fem principer är följande:
  • Räkna med att få skära.
  • Defang ormen.
  • Kontroll
  • Tiden är knapp.
  • Survival. Överlevnad är den viktigaste imperativ.
 2. 2
  Lär dig att stå. Stance är mycket viktigt i kniven strid; din hållning är grunden som du har möjlighet att manövrera och engagera. Den främre striderna hållning är en bra hållning för manövrering. Vikten bör vara jämnare mellan fötterna. Vikten bör vila på bollar av foten. Den främre knäet är lätt böjt och armbågarna är i på sidorna. och händerna är för skydd. Den ledande handen eller "Kontroll hand är alltid framför. Den kontroll hand är den hand som hjälper skärande hand i striden genom att styra fiendens vapen handen, och eller inrätta en attack. Hakan är undangömt för att skydda halsen. Kom ihåg att denna hållning är en mobil stance. I kniv bekämpa rörlighet är viktigt. aldrig försitta möjligheten att fly!
 3. 3
  Inmatning. Skriva är inget annat än att stänga avståndet mellan dig och vapnet eller du och fienden. Stepping in är nyckeln i att komma in. ofta gånger instruktörer berättar sina praktikanter till sida steg och blocket. I denna undervisningsmetod vi kommer att göra sig av med denna idé om blockering och sida stegning. Den viktigaste punkten för att komma in är att minska avståndet och avsluta engagemanget snabbt, inte snävt undan och sedan åter disk. Därför kliva djupt och direkt är absolut nödvändigt. Kom ihåg, att kniven är helt enkelt en förlängning av den tomma handen.
 4. 4
  Täckande
 5. 5
  Stäng avståndet
 6. 6
  Rensa vapnet arm I denna metod vi kommer att använda som täcker kontra blockering. Termen blockering hänvisar ofta till nedböjning genom att trycka bort. Det är därför vi inte kommer att använda termen blocket, men locket. Täcker i detta fall högre och lägre grind utförs genom att ta kontroll handen och täcker över din övre porten med handflatan utåt. Den kontrollerande handen rör sig över kroppen i en övergripande rörelse och stannar förbi örat av icke kontroll sidan. Kniven handen täcker nedre grinden, i en övergripande rörelse över benen och ljumskar. När den nedre grinden handen når den motsatta höften fortsätter cirkeln uppåt tills det är rakt framför ansiktet. Handlingen att kliva in och samtidigt täcker är viktigt att sätta din fiende för nästa teknik i serien.
 7. 7
  Defanging ormen. Mata angriparna vapen handen genom att använda både din kniv och kontrollera handen (förbereder att anfalla handleden senor).
  • Attack vapnet sidan
  • Attack armen
  • Förstöra armen och punture artären
  • Nu när du har stängt avstånd och täckta, kan du nu fokusera på defanging ormen. Kniven är en förlängning av den tomma handen, och kniven weilding armen själv kan liknas vid en orm eller orm. Ormar har huggtänder som biter och ofta är dödliga. Om du defang ormen inte kan tränga in i köttet med sina huggtänder, och därför fördelen tas från fienden. Stepping och täcker är en mycket viktig del av defanging ormen, men du måste också veta hur man styr vapnet och hur man attackera vapnet hand / arm för att göra angriparen släppa vapnet.
  • Om att attackera vapnet arm: Leder (senor och ligament) IE ovanför armbågen och handleden. Om angriparen inte kan fysiskt hålla vapnet, eller utnyttja sin arm eftersom hans senor och ligament har skurits ner och göra hans vapen arm värdelös, kan han inte göra mycket för att orsaka skada med vapnet.
  • Vener och artärer Om du börjar att hugga in i hans vener och artärer belägna på den inre delen av armen, kommer han börjar förlora stora mängder blod. Att förlora stora mängder blod demoraliserande så bra som det kan göra en gå ut snabbt och flytta dem ett steg närmare utgången. Den armartären på insidan av biceps och den axillära artären i armhålan är utmärkta mål för att orsaka snabb blodförlust och död.
  • Bara för att du har defanged ormen och har kontroll betyder inte att du är hemma säkert. Du måste behålla kontrollen. Minns denna angripare hade en kniv! Om han hade en kniv som innebär att han är böjd att döda dig. Du måste neutralisera situationen genom att hindra honom från alla andra ytterligare angrepp. Om du styr huvudet kroppen kommer att följa. Inorder att behålla kontrollen måste du vara djupt inne i grappling zonen. När du får kontroll över angriparna huvudet genom att sticka din klinga i den ihåliga hålighet under käken, ta honom till marken. Tappa inte KONTROLL AV ARM!
  • Thrust
 8. 8
  Ta bladet
 9. 9
  Trap och kontroll

När huvudet går kroppen måste följa
10
Steg djup
11
Ta ner
12
Efter genom
 • Efter genom anordning för att hålla kontroll och neutralisera situationen. Närhelst ges möjlighet, är det rekommenderat att fly, men det finns vissa situationer här som kanske inte är möjligt. För instruktion skull kommer vi att täcka efterbehandling fienden. Denna teknik kan vara användbar för soldater i strid. Till exempel en fånge eller krigsfånge som kan behöva engagera fienden för att Survival, Evasion, Resistance och Escape. Soldaten har precis anlitat en fiende Sentry och kan inte tillåta honom att överleva. Detta rekommenderas inte för en gata möter är det dock viktigt att nämna att den här killen bara tänkt på att döda dig med en kniv, och han kan ha vänner i närheten väntar på att attackera dig. Du kanske kan motivera detta nästa agerande lagligt om du är övertygande om att du var i rädsla för ditt liv och det fanns en möjlighet till ytterligare fara efter neutralisering första angriparen.
13
Behåll kontrollen

14
Slutför
15
Escape
Här är ett exempel på en liknande serie av tekniker där försvararen är obeväpnade och angriparen är beväpnad med en kniv.

Tips

 • När i en kämpande hållning ingrepp med en kniv är det viktigt att hålla de inre delarna av armar och ben från att utsättas för slashing av din angripare. De inre armar och ben ha begär vener och artärer.
 • Kom alltid ihåg att om du kan få din motståndares nacke, det finns en mycket liten chans att överleva.
 • X - T - C -8; Dessa är de olika snedstreck du kan använda i en skarpa vapen engagemang.
 • - 8 - Figur 8 snedstreck
 • - X - Den diagonala snedstreck
 • Gripande är en viktig faktor när du deltar i kniven strid. Den rekommenderade grepp är en sabel grepp. Den sabel grepp är greppet med den mest taktisk fördel. Det ger räckvidd och är den mest lättmanövrerade grepp.
 • När de deltar i skarpa vapen strid är det viktigt att rikta delar av fiendens kropp som ökar effektiviteten i din attack. Exempel: Kroppen är inte den mest effektiva målet, eftersom det finns en hel del muskler och andra för rustningar, samt ben och bröstkorg. Kläder täcker ofta detta område som gör skyddsvästar. Det är möjligt för kniven för att kilas fast i benen i bröstkorgen eller revben. Dessutom finns det många mål i bålen som bara inte är dödlig. När du väljer mål fastnar, senor, ligament, vener och artärer. Detta är målen som påverkar funktionen hos kroppen. Kom ihåg detta efter mål, "Om en man inte kan se, han kan inte slåss. Om en man inte kan andas han inte kan slåss. Om en man inte kan stå att han inte kan slåss. Senor och ligament påverka rörligheten. vener och artärer påverkar blodförlust och stora mängder blod förlust påverkar fiendens förmåga att göra något. Ögonen är också utmärkta mål.
 • Välj princip över teknik
 • Mål
 • - T - Vertikal och horisontell snedstreck
 • Även i detta "Hur" Vi har lärt oss en särskild serie tekniker för att motverka en fiende i skarpa vapen strid. Det är viktigt att komma ihåg de grundläggande och fundamentala principerna bakom tekniken. Det är bäst för dig att öva och pröva denna teknik och tillämpa de principer för hur man slåss.
 • - C - Cirkelsågar snedstreck
 • Utfall eller rak dragkraft är också en utmärkt attack, dock stötar i allmänhet till kroppen och kroppen är inte den bästa eller mest effektiva mål.

Varningar

 • Kom ihåg att det inte finns något sådant som en teknik som fungerar 100 procent av tiden. Räkna med att få klippa!
 • Extrem kontroll rekommenderas, speciellt när man försöker huvudet stomp och manipulera huvud, nacke och leder.
 • När du gör beslutet att engagera en annan person i skarpa vapen bekämpa, med undantag av militär strid, det är och kommer att vara juridiska konsekvenser. Kom ihåg att det alltid föreslår att fly över allt annat, men överlevnad är av största vikt.
 • De tekniker som visat ovan avrättades av utbildad personal. När du försöker detta hemma är det rekommenderat att du övervakas av en professionell.
 • När utbildning är det rekommenderat att du övar med gummi knivar. FÖRSÖK INTE att använda verkliga knivar i denna utbildning!
 • På grund av dödlighet och brutalitet av dessa tekniker Parental Advisory rekommenderas

Saker du behöver

 • En träningspartner
 • Gummi knivar
 • Robust och tålig kläder