Wke

Hur man äter mindre under en måltid

Många människor känner att de äter för mycket under måltider, eftersom de ofta är omedvetna om när de blir fulla. Även om du inte ska svälta dig själv, bör du äta en hälsosam del. Här är lite information om hur.

Steg

Hur man äter mindre under en måltid. Minns någon gång, kan någon ge dig en andra tallrik med mat.
Hur man äter mindre under en måltid. Minns någon gång, kan någon ge dig en andra tallrik med mat.
 1. 1
  Vatten: Drick ett glas vatten innan du äter eller hålla en bredvid dig medan du äter. Studier har visat att om man dricker ett glas vatten före maten du blir mättare fortare.
 2. 2
  Mindre andelar: Ta mindre portioner vid första. Du kan gå tillbaka senare om du är ärligt fortfarande hungrig, men tar för mycket i början ofta får människor att äta mer. Bara ta vad du kan äta, och om någon tjänar dig, påminna dem om att du inte vill ha en stor portion.
 3. 3
  Minns någon gång, kan någon ge dig en andra tallrik med mat. Om du är så hungrig, ta det, men om du redan är fulla, vänligen lägga ner erbjudandet.
 4. 4
  Känn dig inte tvungen att avsluta din tallrik! Om du inte kan äta allt, tacka värden men be om ursäkt och säga att du inte kunde avsluta den. Om du brukar plocka på mat när du inte är hungrig-skaka salt över din tallrik när du har bestämt du är klar!
 5. 5
  Ät långsamt och njut av varje tugga! Känn dig inte som om det är en tävling. Tugga noga och ta upp konversationen. Äta långsamt hjälper dig att veta när du är hungrig och full, och kommer att hjälpa dig att kontrollera dig själv. Det är också friskare, och kommer att minska risken för matsmältningsbesvär.
 6. 6
  Små tuggor: Med mindre tuggor gör måltiden verkar längre. Om du inte är bra på att umgås, titta på TV under en måltid för att distrahera dig, men bara om du vet att du kommer att äta långsamt medan du gör det. Att äta långsamt ger också tid för maten att smälta, vilket gör dig fylligare snabbare.
 7. 7
  Mindre tallrik: Använd en mindre tallrik / skål. Det kan tyckas onödigt, men när du äter du känner dig tvungen att avsluta vad som finns på din tallrik, så naturligtvis, om din tallrik är mindre så är proportionerna, därför gör att du äter mindre.

Tips

 • Om du känner dig frestad att äta före / efter en måltid, tugga tuggummi för att hålla munnen full. Men tänk på att tandköttet kan vara dåligt för tänderna.
 • När du känner en plötslig sug efter sötsaker, använd en stark munvatten som kommer att göra något söt smak surt.

Varningar

 • Det finns en skillnad från undervikt, övervikt och friska. Att vara smal betyder inte nödvändigtvis att du är frisk.
 • Att vara anorektisk kan orsaka död och är ett livshotande problem.
 • Övervikt kan orsaka många hjärtsjukdomar och diabetes! Att vara frisk och lycklig är mycket bättre för ditt liv!
 • Ät inte för mycket.
 • Tala med en läkare om du känner dig som om du är alltid hungrig och kan inte stoppa dig från att äta. Också, tala med din läkare om du har något annat att äta eller matsmältningsproblem.