Wke

Hur man handskas med fetma

Du har insett att du inte är på en hälsosam vikt. Du vill gå ner i vikt, men alla håller säga riktigt elaka saker som gör dig upprörd och får dig att vilja äta. Det finns så många problem med övervikt. Om du är överviktig och vill veta hur man ska klara det, då är det här artikeln för dig.

Steg

Hur man handskas med fetma. Lär dig att göra bättre val av livsmedel.
Hur man handskas med fetma. Lär dig att göra bättre val av livsmedel.
 1. 1
  Lär dig att göra bättre val av livsmedel. Du behöver en förståelse för vad livsmedel är hög i mättat fett och kolesterol därför du kan undvika dessa objekt som bygger upp i magen, artärer och vener. Till exempel, innehåller en äggula av ett ägg 300 mg kolesterol, så äter den vita i stället. Äta 10 hela ägg i en vecka kommer att ge dig 3 gram kolesterol i kroppen. Mest stekt mat absorbera de fetter som de kokas i, så undvik alla stekt mat.
 2. 2
  Använd positiv kritik som ett sätt att bygga upp ditt självförtroende. Ett sätt detta kan lösas är att se kritiken som ett sätt att korrigera dig själv och fortsätta att göra det rätta, låt inte kritiken komma i din väg.
 3. 3
  Hitta ett bra stödsystem. Vänner är inte vänner om de gör narr av dig. Dike någon att förolämpa dig, och som gillar dig för din personlighet, någon har fått vara ute. Riktiga vänner gillar dig för vem du är, inte hur du ser ut. Kom alltid ihåg att.
 4. 4
  Gör små mål, sedan arbeta dig uppåt. Om planer och dieter skrämma dig, oroa dig inte, börja smått och sätta upp mål för dig själv. Här är ett exempel mål, gå till skolan, göra tjugo minuters träning, och inte äta så mycket till middag. När du känner att du kan hantera lite lättare, utarbeta en enkel och flexibel plan för dig själv. Inkludera motion, måltider, och utrymme för tillfällen. Och kom ihåg-bara för att du äter en bit av kakan betyder inte hela din plan havererade. Du är tillåtet att behandla dig själv! Inte svälta dig själv, kommer du antagligen upp med någon form av en ätstörning, och det är ännu svårare att hantera.
 5. 5
  Gör något åt det! Inte bara ta förolämpningar och blir ledsen om dem. Överraska alla genom att förlora några pounds och en dag de kan fråga dig hur du gjorde det.

Tips

 • När du säger att du är överviktig, se det som en påminnelse om att förlora några pounds.
 • Bara blockera alla negativa saker folk säger om dig. Om de tror att du är överviktig, ska du inte tro det. Alla är perfekta precis som de är, och ingen behöver vara diskrimineras på grund av ett mindre fel.
 • Gå ner i vikt tar tid, så bli inte avskräckt av små resultat, uppmuntras istället!
 • Gå ner i vikt för dig själv, inte för någon annan.
 • Alltid ha en bra attityd!

Varningar

 • Aldrig tillgripa krascha dieter. De arbetar ibland, men du kommer att få all vikt tillbaka, och få ett bud upp mag-tarmkanalen, levern och eventuellt skruvas upp njurarna.
 • Aldrig svälta sig själv.