Wke

Hur man böja eller " kurva " en fotboll runt ett objekt

Böjda en boll tar en hel del övning att behärska. Den här artikeln förklarar hur du kurvan en fotboll.

Steg

Hur man böja eller " kurva " en fotboll runt ett objekt. Placera bollen på marken på höger sida av 18-yard linje för rightys och på vänster sida för vänsterhänta.
Hur man böja eller " kurva " en fotboll runt ett objekt. Placera bollen på marken på höger sida av 18-yard linje för rightys och på vänster sida för vänsterhänta.
 1. 1
  Placera bollen på marken på höger sida av 18-yard linje för rightys och på vänster sida för vänsterhänta.
 2. 2
  Ta ca två steg bakåt och två åt sidan.
 3. 3
  Titta på den punkt i bollen där du vill träffa bollen. Om du vill att det ska väja till höger, sparka bollen till vänster-och vice versa för skruvat den till vänster. Det är mycket lättare att börja med svängda bollen till vänster.
 4. 4
  Ta en flygande start. Sikta på en nedre högra panelen på bollen. Placera din plantering fot (vänster fot om du sparkar med höger, och vice versa) i 45 graders vinkel mot bollen. Ta dina skor utanför och titta på din fot. Känn på insidan av ditt skytte fot. Känn precis under slutet av stortån ben. Nu flyttar ytterligare 3/4 till 1 tum mot din vrist. Det är där du ska ta kontakt med bollen. När du faktiskt sparka, bör din sparkar foten lindad runt till vänster sida av kroppen (för righties).
 5. 5
  Se till att svänga höfterna.
 6. 6
  Håll din fotled låst och hålla kroppen över bollen.

Tips

 • Öva, öva, öva.
 • Sikta på att snurra bollen så mycket som möjligt, genom att dra foten över den-slå den motsatta sidan av bollen i den riktning du vill att det ska färdas i.
 • Om bollen är att träffas "döda" (till exempel under en frispark) då kan det ibland vara fördelaktigt läge ventilen (används för att blåsa bollen) försiktigt. Trots det är minimal vikt, kan placera bollen med ventilen på ena sidan av bollen påverkar det flykt. Detta är särskilt effektivt med de nyare, mer moderna bollar som kommer i spel som är extremt lätt och benägna att röra sig oväntat i luften.
 • Låtsas att det finns ett rött kryss virad runt bollen och det står inför målet - bakåt, vänster och höger, och över. Kör mot bollen vid en 45 graders vinkel. Sparka bollen vid punkten för korset bakåtvänt från målet och att bollen lämnar foten när foten är på väg att korset som pekar till höger (det är på höger sida av bollen). Om du är rätt foten, mittemot för vänster-fotare.

Varningar

 • Var noga med att bollen kommer kurvan innan du slår det eller det kommer att hamna någonstans oönskade (t.ex. gå ut).

Saker du behöver

 • Fotbollen
 • Klotsarna-(rekommendation av lättaste klossar)
 • Benskydd
 • Fotboll Strumpor
 • Målet med net / Backboard