Wke

Hur man botar domningar i fötter och tår

Domningar i fötterna och tårna kan orsakas av många olika förhållanden och åtföljs ofta av en stickande känsla. Domningar kan vara så okomplicerad som din fot ska sova eller så allvarligt som diabetes eller multipel skleros. Det är nödvändigt att ta itu med domningar i fötter och tår inte bara för att det kan påverka din förmåga att gå, men det kan också vara ett symptom på en mycket allvarligare tillstånd. Utnyttja dessa tips för att bota domningar i fötter och tår.

Steg

Hur man botar domningar i fötter och tår. # Först bestämma när och var du först upptäckte domningar.
Hur man botar domningar i fötter och tår. # Först bestämma när och var du först upptäckte domningar.

# Först bestämma när och var du först upptäckte domningar.

 1. 1
  Har domningar inträffar strax efter efter en förändring i någon medicin?
  • Vissa recept kommer att orsaka domningar inklusive depression mediciner
  • Notera alla nya varningar om domningar i TV droger annonser)
 2. 2
  Var det efter ett fall eller huvud, ryggrad eller ryggskada?
  • Har domningar fortsätta efter något av ovanstående?
 3. 3
  Har du varit kontrollerats för diabetes?
 4. 4
  Exakt var är domningar?
  • Är domningar till en tå på en fot?
  • Är domningar till en eller flera av samma tårna på båda fötterna?
 5. 5
  Hur länge har domningar varat?
 6. 6
  Är slutföra domningar?
  • Eller gör dina fingrar eller tår känns som de är inneslutna i vax?
 1. 1
  Avstå från att bära skor som inte passar bra. Höga klackar eller skor som klämmer tårna kan orsaka domningar. Sätt sulor i skorna som du inte kan stå ut med att bli av om de är obekväma.
 2. 2
  Undvik höga effekt övningar om de orsakar domningar i fötter och tår.
  • Sträck väl före träning, bära lämplig motion skor och motion på jämnt underlag.
  • Överväg alternativa övningar som inte orsakar domningar i fötter och tår, såsom simning eller cykling.
 3. 3
  Gå ner i vikt för att minska domningar i fötter och tår. Extra pounds och fetma kan bidra till domningar i fötter och tår.
 4. 4
  Byt positioner om du märker dina fötter eller tår går numb. Sitter med benen i kors eller med benen i kors under längre tid kan orsaka fötter och tår att domna bort. Ändra positioner tillåter cirkulation för att återgå till nyps av artärer och blodkärl.
 5. 5
  Bär tryckstrumpan eller strumpor för att öka känslan i tår och fötter. Komprimering slang och strumpor bidra till att stimulera cirkulationen, vilket kan minska domningar.
 6. 6
  Massera dina fötter och tår när domningar inträffar. Gnugga kan skapa ökad cirkulation, vilket kan minska domningar.
 7. 7
  Höj dina fötter och tår för att undvika domningar. Elevation av dina lemmar ger mer blodcirkulationen och hjälper till att minska svullnad, vilket kan bidra till att avskräcka domningar uppstår.
 8. 8
  Ta medicin som kan arbeta för att minska svullnad. Svullnad kan orsaka domningar. Läkemedel för att försöka inkludera paracetamol eller ibuprofen.
 9. 9
  Minska din alkoholkonsumtion. Alkohol kan öka bedövande känsla på kroppsdelar, inklusive fötter och tår. Minska din regelbundet intag av alkohol kan bidra till att avskräcka domningar.
 10. 10
  Värm dina fötter med en uppvärmd filt eller värmedyna. Exponering för kyla kan orsaka domningar och stickningar. Värm dina fötter att bli av domningar.
 11. 11
  Konsultera en läkare att diagnostisera upprepad och långvarig domningar i fötter och tår. Ett antal villkor kan orsaka domningar.
  • Test för artrit. Artrit kan orsaka domningar, tillsammans med smärta, att lederna i fötter och tår.
  • Kontrollera om diabetes. Fråga din läkare för att testa dig för diabetes. Diabetes orsakar ofta domningar och andra komplikationer i fötterna.
  • Ta reda på om din domningar är relaterad till graviditet. Graviditet medför ofta svullna fötter och tår, som kan orsaka domningar.
  • Leta efter tecken på dålig cirkulation. Dålig cirkulation orsakar ofta domningar i olika extremiteter, inklusive fötter och tår.
  • Överväg möjligheten av multipel skleros. En av de första symptomen på multipel skleros är domningar i händer eller fötter.
  • Identifiera en skada. Skador på fötter, kan tår eller vrister orsaka domningar uppstår. En läkare kan diagnostisera en skada och behandla det för att lindra domningar.
 12. 12
  Besök en kiropraktor. Olika skador eller trauma till ryggen och nacken kan orsaka domningar i fötter och tår. En kiropraktor kan göra ändringar i din kropp för att bli av med skadan och domningar.