Wke

Hur man botar en feber hemma

En feber är en viktig del av kroppens naturliga försvar mot infektion. Även en feber är inte en sjukdom, om det överstiger temperaturer på 40 grader Celsius eller 104 grader Fahrenheit, kan det bli väldigt farligt. Men för de flesta feber, det finns få alternativ till att rida ut hemma. Här är några av de bästa sätten att göra det.

Steg

Hur man botar en feber hemma. Om temperaturen är över 102 °, följa en enkel behandling.
Hur man botar en feber hemma. Om temperaturen är över 102 °, följa en enkel behandling.

Del ett: medicinskt rekommenderade råd för behandling av en feber hemma

 1. 1
  Ta din temperatur. Om din temperatur är under 102 °, behövs ingen behandling förutom att vänta på febern att passera.
 2. 2
  Om temperaturen är över 102 °, följa en enkel behandling. Följande kommer att hjälpa din kropp att bekämpa febern snabbt och effektivt.
 3. 3
  Ta en over-the-counter medicin som ibuprofen (Alvedon) eller paracetamol (Tylenol). Följ anvisningarna på förpackningen för doser. Aspirin kan tas, men det är inte tillrådligt att ge Aspirin till barn yngre än 18.
 4. 4
  Svalka kroppen med riktade åtgärder. Hjälp din kropp att bekämpa febern genom att:
  • Ta en ljummen dusch eller bad. Var noga med att hålla vattnet varmt nog. Bada i kallt vatten kan sänka din kärntemperatur för mycket.
  • Att sätta en kylklamp eller fuktig trasa på din panna. Detta kommer att kyla kroppen ner tillfälligt. Du kan också dra en tvättlapp i en skål med kallt vatten och sedan placera den på din panna.
  • Tillämpa en fuktig trasa för att ben, fötter och hals. Endast gälla tills trasan är varmt eftersom överskott ansökan endast förvärrar situationen genom att orsaka frossa, vilket ökar kroppstemperaturen.
  • Klänning i ljus bekväma kläder. Klänning i något som är varm utan att vara alltför varm. Undvik lager. Om febern gör att personen får frossa, drapera honom eller henne med en extra filt för tillfället.
 5. 5
  Håll hydrerad. Har de febriga massor personen dricka vatten för att hålla ordentligt släckt.
 6. 6
  Veta när man ska ringa en läkare. De flesta febrar passera snabbt och händelselöst. Leta efter följande tecken, söka omedelbar läkarhjälp om personen har:
  • En historia av allvarlig sjukdom såsom aids, hjärtsjukdomar, cancer eller diabetes, eller om personen tar immunosuppressantdroger.
  • En feber över 103 ° F (39,4 ° C).
  • Känns extremt varma men är inte längre svettning.
  • En stel nacke, är desorienterad, eller har svårt att hålla sig vaken.
  • Svår smärta i nedre delen av buken eller i magen.
  • Upprepade gånger kräkningar och passerar diarré.
  • Hudutslag, blåsor, eller en röd strimma på en arm eller ett ben.
  • Smärta vid urinering, ryggont, eller frossbrytningar
  • Hostar upp blod eller har problem med blödningar.

Huskurer från kylskåpet

 1. 1
  Drick mycket vätska. Se till att få massor av vatten i ditt system. Om du känner dig tillräckligt bra, prova några Ginger Ale. Det känns riktigt cool och lugnande på halsen. Om du är över 21, njuta av en varm toddy göras genom att lägga honung, citron och whiskey till varmt vatten (men ta inte whisky om du tar några Tylenol senare. De bör inte blanda).
 2. 2
  Ät kall mat. Få en skål med glass eller en isglass. Detta kommer att ta din temperatur ner. Oroa dig inte om din diet, kalorier som förbrukas när du är sjuk räknas inte. Din kropp bränner massor av kalorier har en feber.
  • Om du har det omvända problemet och upplever frossa, kanske du vill ha varm choklad.
 3. 3
  Lägg björnbär ättika till vattnet. Detta är en stor feber elixir, men det tar flera dagar att förbereda. Häll äppelcidervinäger över ett kilo eller två av björnbär, sedan täcka behållaren och förvara det på en sval, mörk plats i tre dagar. Sila för en dag, eftersom det tar tid för all vätska rinna ur bären, och samla upp vätskan i en annan behållare. Tillsätt 2 dl socker till varje 2 1/2 dl juice. Koka upp och sedan sjuda i 5 minuter medan du skummar avskum av toppen. Cool och förvara i en lufttät burk på en sval plats. Blanda 1 tsk med vatten för att släcka törsten orsakas av en feber.
 4. 4
  Drick juice. Varje fruktjuice, inklusive läsk, kommer att ersätta vätskan som förloras genom svettning.
 5. 5
  Brant sallad. Häll en pint kokande vatten över en hel chef för sallat och låt dra i 15 minuter. Sila och sockra vätskan till önskad smak. Förutom att hålla dig hydratiserade, kan denna sallad infusion också hjälpa dig att sova bättre.

Del två: rättsmedel från skåpet

 1. 1
  Blötlägg vitlök i varmt vatten. Sip innehållet långsamt. Detta kan minska risken för en annan feber och lindra symptomen på den aktuella feber.
 2. 2
  Ta angelikarot. Om kokas och infunderas i vatten, kommer detta att få ner en feber.
 3. 3
  Tillsätt grädde av vinsten till vätska. Gör ett te av 1 1/2 tsk grädde av vinsten, 1/2 tsk citronsaft, 2 1/2 dl varmt vatten och 1/2 tsk honung. Drick detta för 4 till 6 gram åt gången.
 4. 4
  Ät färsk ananas. Pineapple är inte bara ett anti-inflammatoriskt medel som kan bekämpa feber, men saften även förhindrar uttorkning.
 5. 5
  Blanda russin i vatten. Sätt 3/4 kopp hackade russin i 7 1/2 dl vatten. Koka upp och sedan sjuda tills vattnet har minskat med en tredjedel. Drick lite av detta flera gånger om dagen för att hålla dig hydrerad under en feber.
 6. 6
  Blanda basilika i te. Blanda 1 tsk basilika med 1/4 tsk svartpeppar. Lägg blandningen i en kopp vatten och tillsätt 1 tsk honung. Drick detta två till tre gånger om dagen.
 7. 7
  Njut oregano te. Brant 1 tsk vardera av oregano och mejram i en pint kokande vatten i 30 minuter. Du kan dricka denna varma ett par gånger varje dag.

Tips

 • Stanna i sängen och vila. Få en hel del sömn.
 • Din kropp temperaturen är normalt högst på kvällen. Det kunde höjas genom fysisk aktivitet, starka känslor, äta, tunga kläder, mediciner, hög rumstemperatur och hög luftfuktighet. Detta gäller särskilt i barn.
 • Om du tar en dusch, gör det inte rykande het. Som bara kommer att höja din temperatur.
 • Bunta inte upp i filtar, oavsett hur mycket du vill - det kommer att hålla värmen i. (Utesluter frossbrytningar - men ta efter episoden)
 • Många föräldrar är rädda att feber kommer att orsaka hjärnskador. Hjärnskador av en feber i allmänhet inte kommer att inträffa om inte febern är över 42 grader Celsius. (107,6 grader Fahrenheit)
 • Om du är fysiskt aktiv normalt bör din feber varar inte mer än en dag. Träna inte om du lider av en feber.
 • Värmeslag är en särskilt farlig typ av hög temperatur, eftersom kroppen inte kan stoppa temperaturen från att fortsätta att stiga.
 • Kontakta läkare om febern kvarstår tre dagar.

Varningar

 • Om din febern överskrider 104 grader, kontakta läkare omedelbart.