Wke

Hur man gör solen honnör

The Sun Salute (Sun Salutation, Salute till solen) är ofta praktiseras i en morgon yoga session. Flexibilitet, avslappning och lugnande av sinnet är bara några av de fördelar som du kan uppnå genom att praktisera yoga. Sun Salutation kan ge dig alla dessa fördelar och är ett fantastiskt sätt att börja dagen.

Det viktigaste är inte särskild variant, utan det är synkroniseringen av rörelse din andedräkt med förflyttning av kroppen. Kort sagt, är det rörelse andning vad som driver rörelsen i kroppen in i, genom och ut ur varje poser i sekvensen.

Ett enkelt sätt att göra detta är att låta alla uppåtgående rörelser att kopplas med rörelse inandning och alla nedåtgående rörelser som skall kopplas med utandning. Till exempel - höjer armarna över huvudet och sträcker upp tillsammans med din inandning och hinging framåt och nedåt (som i att röra tårna) kopplas med din utandning.

På detta sätt kan alla rörelser och rörelser andning är i yogiska union som du hälsar soluppgången på nya dagen genom att väcka / stimulera din kropp med dessa poser och andas flöde.

Den här övningen är lämplig för alla nivåer.

Steg

Hur man gör solen honnör. Svanhopp att vidarebefordra böj.
Hur man gör solen honnör. Svanhopp att vidarebefordra böj.
 1. 1
  Mountain pose: Börja med att föra dina fötter och ben tillsammans, sprida tårna. Se till att dina hälar är rotade och finslipa dina ben. Sedan, rulla axlarna bakåt och nedåt och sprida och lyft bröstet.
 2. 2
  Utökad berg pose: Andas in genom näsan och höjer armarna upp åt sidan, handflatorna uppåt. Sträck ut armarna ovanför huvudet med händerna i bön ställning.
 3. 3
  Svanhopp att vidarebefordra böj: Andas genom näsan. Öppna dina armar brett och böja vid midjan för en stående framåt böj. Dina händer ska vidröra golvet om du kan eller om inte, på framsidan av vristen.
 4. 4
  Stående utfall: Andas in genom näsan och placera händerna bredvid fötterna på golvet och steg en fot tillbaka till en. Håll det främre knäet direkt över vristen och hålla ryggen benet firman. Nu, andas ut och ta med den andra foten tillbaka för att bilda den nedåt vända mot förfölja position.
 5. 5
  Nedåt-facing dog: Sprid fingrarna och trycker handflatorna i mattan, bör de vara axelbrett. Nu lyfter höfterna upp mot himlen, förlänga din ryggrad. Försiktigt räta på benen, trycka ner hälarna i din matta så långt du kan gå.
 6. 6
  Plank pose: Andas in och ta dina axlar framåt direkt över dina handleder, sträcker sig väl med armarna för att bilda planka position. Håll din stark och fast, spände fötterna och magen dras in
 7. 7
  Knän-bröst-hakan pose: Andas ut och böj knäna i golvet och sedan sänka bröstet och hakan i golvet. Håll bröstet öppet och armbågarna nära sidan av bröstkorgen.
 8. 8
  Cobra: Andas in och lyft överkroppen till cobra pose. Rulla axlarna bakåt och förlänga skulderbladen nedåt och tryck in dem mot bröstet. Bröstet bör hävas och öppen och armbågar bör hålla nära kroppen. Se till att lyfta upp dina knä caps och fast låren. Dina ben och fötter bör vara väl förlängas.
 9. 9
  Utökad barns utgör för hundens pose: Andas ut och stoppa in din medan du böjer knäna och trycka tillbaka den förlängda barnets ställning. Om möjligt, i samma andetag gå direkt tillbaka till nedåt-vända mot förfölja. Dra magen upp och mot baksidan av ryggraden.
 10. 10
  Stående utfall: Nu är det här där vi upprepar i vända de tre första som startar solen hälsningsfras. Andas, ta med din ena fot framåt mellan händerna till utfall position. Nu, andas ut, och föra den bakre foten framåt för att gå med den främre foten så att fötterna är ihop. Händerna på golvet eller anklar.
 11. 11
  Omvänd svanhopp övergången: Andas in och lyft armarna upp åt sidan med handflatorna riktade uppåt mot himlen. Nu sträcker armarna över huvudet i bön ställning.
 12. 12
  Mountain pose: Andas ut att återvända till Mountain Pose att slutföra Sun hälsningsfras.
 13. 13
  Upprepa solen hälsningsfras igen på det andra benet.

Sun hälsningsfras metod 2

 1. 1
  Hitta en lämplig plats för att utföra övningen. En yogamatta behövs inte för detta. Du kan ha en, eller inte kan. Det spelar ingen roll.
 2. 2
  Stå med benen axelbrett och armarna längs sidorna. Lyft armarna långsamt, så du bildar en 0. Band aning och titta på dina händer. Andas in djupt och sedan ut.
 3. 3
  Sakta sänka dina armar och huvud. Håll armarna går, utan att böja knäna, tills du vidrör marken. Om du inte kan röra marken utan att böja knäna, det är okej. Du kan enkelt hänga ner armarna.
 4. 4
  Återvänd till din position i början av steg 3.
 5. 5
  Upprepa denna cykel (oräknat steg 2) fem eller sex gånger. När du känner dig avslappnad, gå vidare till nästa steg.
 6. 6
  Gör "krigare" hållning. Om du vet hur man gör detta, hoppa över stegen 7, 8, och 9. Om inte, gör så här: Gå tillbaka till din startposition (benen axelbrett, armarna längs sidorna).
 7. 7
  Steg med vänster fot framför höger fot och luta en aning på den och böj knäna framåt, utan att lyfta din högra fot. Din högra fot bör vara nästan från marken, med bara tårna röra.
 8. 8
  Återgå till föregående position (fötterna axelbrett, armarna i sidan).
 9. 9
  Steg med höger fot framför vänster fot och luta en aning på den och böj knäna framåt, utan att lyfta din vänstra fot. Din vänstra fot ska vara nästan från marken, med bara tårna röra.
 10. 10
  Kliv 8 igen, och upprepa sedan steg 2-5.

Tips

 • Att träna yoga, är det viktigt att hitta en plats som är tyst och fri från distraktioner med frisk luft och en behaglig temperatur. Se till golvyta är tydlig.
 • En utomhus är också bra om du vill vara nära naturen, men det måste vara störningsfri och bort från en solskenet.
 • Kom alltid ihåg att öva med ansträngning ansträngning.
 • Håll fötterna rotade.
 • Kom ihåg att i yoga vi andas genom näsan smidigt och lugnt.
 • Yogamattor finns tillgängliga från de flesta sportartiklar butiker.

Varningar

 • Om du känner obehag eller smärta, komma ut ur pose du befinner dig i.

Saker du behöver

 • Bekväma kläder
 • Yogamatta
 • Bara fötter