Wke

Hur man gör yoga hemma

Det finns många fördelar med att göra yoga hemma snarare än på en studio eller hälsoklubb / gym. Här är några steg som hjälper dig att skapa ett hem praxis som kommer att hjälpa dig att växa fysiskt, mentalt och andligt.

Steg

Hur man gör yoga hemma. Identifiera vad dina mål är i din yoga.
Hur man gör yoga hemma. Identifiera vad dina mål är i din yoga.
 1. 1
  Identifiera vad dina mål är i din yoga. Det finns många stilar av yoga, och människor gör yoga av många skäl. Yoga kan vara en metod för fysisk träning, ett sätt att minska och hantera stress, ett sätt att läka en sjukdom eller skada, och även en komplett livsstil. Du kommer också vill tänka på vilka komponenter av välbefinnande som du vill arbeta med, t.ex. styrka, flexibilitet, uthållighet, ångest, depression, etc. Om du gör yoga för att du vill ha en starkare kropp och ett lugnt sinne och du vill kunna träna när du vill utan att kostnaden för ett gym medlemskap eller klasser på en studio, sedan skapa ett hem praktiken kan vara rätt för dig.
 2. 2
  Skapa en lugn atmosfär. Kontrollera att du har tillräckligt med utrymme att röra sig framåt, bakåt, vänster och höger utan att köra in eller träffa något. Om du inte redan har detta utrymme, kanske du måste rensa ut lite skräp. Om du vill, kan du lägga till din stämning genom att tända ljus eller rökelse.
 3. 3
  Du kommer också att behöva köpa en yogamatta, som kan hittas på Internet eller lokala butiker. Beroende på var du bor, kanske du kan köra någonstans och köpa en.
 4. 4
  Prova att köpa några nybörjare yoga cds. Om du är en nybörjare eller en erfaren utövare som vill styras genom sin praktik, köpa en eller flera yoga DVD eller VHS-band. Återigen skulle detta bero på vad dina mål är. Vissa filmer kommer att ge dig en fartfylld, värme-byggnad, fettförbrännande, full body workout, medan andra är mycket avkopplande, mild, meditativ och terapeutisk. Ytterligare andra kommer att erbjuda en medelväg mellan dessa två. Om du inte behöver vägledning, kan du skapa din egen rutin och bara följa den, tillsammans med den musik som du väljer.
 5. 5
  Om du följer din egen rutin, bör du börja din praktik med en kort meditation och andningsövning för att lugna ditt sinne och centrera dina tankar. Övergången till en uppvärmning, stående poser, tillbaka krökar, vändningar, framåt böjar, fällbara poser, och slutligen final avkoppling pose.
 6. 6
  Välj en tid där du inte blir störd. Se till att alla telefoner är avstängda eller urkopplad, ingen kommer över, och alla i ditt hushåll är antingen inte hemma eller ockuperade. Du måste ha minst en timme för dig själv så att du kan ta hand om dig själv.
 7. 7
  Bestäm hur ofta du vill öva. Helst bör du träna varje dag, men du kan träna allt från en gång i veckan till sju dagar i veckan. Du kommer att få mest nytta om man tränar 5-7 dagar i veckan.
 8. 8
  Fördjupa din praktik. När du väl har kommit igång, hitta något sätt att lägga till variation och för att ta din praktik till nästa nivå. Ett sätt du kan göra detta är genom att göra olika typer av poser på olika dagar i veckan. Till exempel, på måndagar, onsdagar och fredagar, kan du göra en fysisk träning praxis. Tisdag, torsdag och lördag kan vara din avkopplande, meditativa, terapeutiska, mjuka metoder. Du kan antingen hoppa söndag helt eller bara göra en mild praxis. Du kan också fokusera på ett visst område i kroppen på olika dagar. Det finns massor av idéer. Om du vill läsa mer om dessa, besök www.yogajournal.com.
 9. 9
  Föra en dagbok yoga. Skriv ner alla dina erfarenheter och vad som händer med din kropp / själ. Håll reda på vad som fungerar och vad som inte är, samt hur din praktik fördjupas, utvecklas, och hjälper dig att växa till en bättre människa och lära dig mer om dig själv.
 10. 10
  Ha tålamod och hålla fast vid det. Fördelarna med yoga är för många för att räkna upp här, men med en regelbunden träning du kommer att skörda dem alla. Tänk på att yoga handlar inte om huruvida du kan göra en viss exakt pose som den personen på en video eller en bild. Det handlar om resan mot den pose, insikt, eller vad ditt mål är. Ha ett öppet sinne och hjärta hela tiden.

Tips

 • Ett annat alternativ för något för att styra din praktik är online yoga. Det finns några webbplatser t.ex. www.yogalearningcentre.com, www.yogatailor.com och www.myyogaonline.com som tillhandahåller online yoga sessioner. Dessa webbplatser ut en liten avgift per månad, men du kommer att få obegränsad tillgång till ett helt bibliotek av ljud och video övningar som du kan göra när som helst, var som helst. Du kan välja typ av praktik som du känner en viss dag, såsom meditation, sittande övningar, styrka, emotionella välbefinnande, etc, en samt hur länge du vill träna, och erfarenhetsnivå, från enklare hotell genom avancerad. Detta kommer att hjälpa dig att lägga till variation så att du inte gör samma video varje gång och du ser fram emot det. Några av dessa webbplatser erbjuder specialanpassade fit online yoga sessioner baserat på din förmåga och hävdar också att de anpassar utifrån dina framsteg.
 • Om du är helt ny till yoga, ta några lektioner innan du startar ditt hem praktiken. När du tar klasser, kan du läsa böcker och surfa på nätet för instruktioner och bilder på hur man gör olika poser.
 • Prova Wii Fit Plus, den har 18 yogaövningar för dig att prova på yoga sidan.

Varningar

 • Instruktion från internet, böcker och filmer är inte en ersättning för undervisning med en certifierad yogalärare. Om du försöker att läka en skada eller sjukdom, kan det vara bättre att delta i lektioner på en yogastudio och låta lärare vet vad du sysslar med. Det sätt han / hon kan komma igång och föreslå tips för ditt hem praxis om du vill fortsätta hemma.