Wke

Hur man låtsas att du är zen när du är riktigt stressad

Oavsett om dina barns scheman har du frazzled till något slut eller din chef svävar över skrivbordet kräver dessa slutrapporter nu, förekommer lugn stund under press är en talang inte lätt odlas men definitivt värt ansträngningen. Under en situation, är kroppens naturliga tendens att gå in i hyper-känsliga läge och fly - vilket kan leda till att du uppvisar oregelbundna och något vansinnigt beteende.

Hellre än att ge efter för den stress gudarna, öva en ny strategi under en skakande situation som gör att du kan åtminstone framstå som om du är zen på insidan snarare än de verkliga känslor av att vara stressad till max. Och som med allt du tränar, desto mer du försöker detta, desto mer din kropp tror det och du faktiskt kommer att hamna klara i zen-läge när stressiga situationer hända.

Steg

Hur man låtsas att du är zen när du är riktigt stressad. Inse när du är i en stressig läge.
Hur man låtsas att du är zen när du är riktigt stressad. Inse när du är i en stressig läge.
 1. 1
  Inse när du är i en stressig läge. En stressig situation kommer ofta smyga upp på sitt offer, som kan sätta dig i en ännu mer upprörande position om du är för upptagen att övertyga dig själv att du helt enkelt inte är klara tillräckligt snabbt med de problem som kastas på ditt sätt. Från att hantera barnen gå galet att vara fast i en 10 mil bilkö, erkänner situationen för vad det är och vet att nu är det dags att sätta på ditt spel ansikte och ta hand om dig själv.
 2. 2
  Andas och räkna. Det första steget för att se (och känsla) fredlig är att lugna kroppen. Känslan av att vilja skrika, skrika eller i princip springa runt som en kyckling med huvudet avskurna måste stoppas innan du förlorar kontrollen och blåsa ditt omslag. Andas och räkna kan hjälpa till att återställa en del zen i en annars galna ögonblick:
  • Öva djupandning övningar så fort du känner ångest tar över. Stäng munnen, ögonen (om möjligt) och andas djupt genom näsan, ner i din membran. Låt andningen att helt fylla dina lungor. Håll andan i minst tre sekunder och sedan långsamt och medvetet släppa ut luften. Öva dessa djupa andetag minst tre eller fyra gånger (eller tills du känner dig som om du får kontroll över dina känslor).
  • Mentalt räkna bakåt, som börjar med 10. En anledning räkna kan hjälpa till att koppla av sinnet är att det ger hjärnan med något annat att tänka på, snarare än att fokusera på din stressande situation. Andas och räkna samtidigt tills du känner att du kan återta kontrollen över dig själv.
 3. 3
  Slappna av din kropp. Från och med tårna, börjar mentalt känna din kropp blir halta - faktiskt smälter in i din stol eller marken. Söker zen externt betyder att ditt kroppsspråk måste vara förenlig med att vara avslappnad. För att verkligen slappna av, måste dina muskler slappna av, börjar med fötterna. Visualisera varje muskelfiber släppa spänningar och avkopplande. Arbeta uppåt genom kroppen tills du kommer till ditt ansikte - förmodligen den viktigaste kroppsdelen för att titta avslappnad medan stressad.
  • Slappna ögonmusklerna och försöker undvika rynkar pannan eller ser arg, ångest ridit eller upprörd. Om du inte kan bära den stressande situationen med ett leende, åtminstone hålla en neutral ansiktsuttryck.
  • Bli medveten om de nervösa fästingar ofta förknippas med stress. Lip bitande, Finger nagelbitning eller knä skakningar är lätt att spot tecken på att du är stressad. Vet dina omedvetna vanor och stoppa dem döda i sina spår.
  • Prova själv massage. Massera ditt huvud, nacke, skuldror och ländrygg. Ännu bättre om du kan få någon annan att göra det åt dig - du kan alltid erbjuda att återgälda när de är stressade!
 4. 4
  Koncentrera dig på att slappna av dina ansiktsmuskler. Unfurrow din panna, som scrunching det är en normal reaktion när överväldigad med ångest.
  • Ett sätt att uppnå snabb avslappning är att medvetet spända dina ansiktsmuskler och sedan släppa dem. Du kommer att märka skillnaden direkt. Detta kan också göras med alla kroppens muskler.
 5. 5
  Vara medvetet med dina handlingar. Ångest-ridit människor agerar ofta oförutsägbart och ibland inte vettigt när man talar eller rastlösa oavbrutet, vilket orsakar andra att fånga nervös stämning. Istället för att gå in i flygläge, vara avsiktlig och långsam med allt du gör. Tänk slow motion.
  • Stanna upp och tänka innan du talar. Fundera över hur din dialogruta kommer att stöta på och vad din leverans skulle se ut om du inte var stressad. Håll dig till neutrala ämnen och undvika att integrera negativa ord eller kommentarer i din leverans.
  • Undvik racing runt i cirklar eller flytta hela tiden. Du verkar vara frazzled och stressad om du inte öva nåd med dina rörelser. Om du känner dig som om du är så tankas upp med adrenalin, gå en kort promenad utanför byggnaden eller varhelst det är möjligt att gå, att försöka släppa några av de uppdämda energi och återställa positiv energi flöde. Även en fem minuters promenad kommer att ge dig chansen att varva ner och fokusera.
  • Gör inte förhastade beslut när du är stressad. Att vara zen betyder att du "gå med strömmen" så bestämmer inte flytta till Montana eftersom en orkan kan träffa din hemstad i Florida.
 6. 6
  Omge dig med naturen. Om du inte har en underbar utsikt från kontoret, köket eller varhelst det är att man tenderar att betona de flesta, sedan införa ett. Lägg växter som renar luften och tillsätt underbar grönska till din visuella utrymme. Sätt upp bilder på platser av naturliga prakt, såsom Yosemite, Yellowstone eller din favorit lokal vandringsled. Bilder på husdjur, djur och blommor eller träd kan också hjälpa till att hålla dig fokuserad mer på lugn när man ser på dem.
  • Om det finns en särskild plats du vill gå till och det är nära, lyft ut den för en halv timme och njuta av lugnet det ger. Om inte, ta ett foto av din speciella naturliga plats och fästa det på väggen eller en bräda så att du kan använda den för att påminna dig om vad fred känns.
 7. 7
  Ställ in en miljömässig ljud för att hålla dig centrerad. Detta kan vara trafik, ljudet av barn som leker, en luftkonditionering nynna eller rinnande vatten. Lyssna på repetitiva, rytmiska karaktären av din valda ljudet tills du känner dig lugnare och mer fast.
 8. 8
  Ta korta pauser. Oavsett vad det är som du gör, paus varje timme under minst fem minuter av olika aktiviteter eller vila. Det är viktigt att uppdatera ditt sinne och att sträcka på kroppen. Du kommer att vara en mycket mer effektiv för regelbundna pauser än om du plöjer på igenom och du kommer att finna att göra detta bidrar kraftigt till en zen förhållningssätt till de aktuella uppgifterna.
  • Om resten av ditt team ser snett när du tar regelbundna pauser, uppmuntra dem att göra samma sak, att påpeka hur mycket mer fokus de ska ha när de återvänder till uppgifterna. Det kan ta några övertygande, men det är värt att få andra ombord. Om de inte kommer, glida tyst och har din paus obemärkt.
 9. 9
  Smile och skämt med andra. Sätta andra till mods med en avslappnat leende och ett lätt skämt. Smile naturligt - ett tvunget leende gör att du ser makaber. Det bästa sättet att odla ett avslappnat leende är att helt rensa ditt sinne och fokusera på något trevligt eller fridfull som en trädgård äng eller en solnedgång. Leendet kommer naturligt om ditt sinne om fylld med positiva tankar. När det kommer till skämt, hålla ämnena ljus, smakfull och lämpligt. Om små ironier är inte din sak, leende och hålla sig till samtal om vädret.
 10. 10
  Var realistisk. Om du har fått i uppdrag att mer arbete, sysslor eller ansvarsområden än du kan hantera, ingen mängd att fokusera på att vara zen kommer att fungera för dig tills du har sorterat ut en rättvisare fördelning. Var beredd att tala och berätta för din chef, make, medarbetare, vän, etc. att det finns mer än du kan hantera och att några av vad du gör måste lastas till en annan. Behåll ditt lugn när du förklara detta och ange bara fakta, inklusive de upplevda konsekvenserna för den andra personen ska du inte kunna hantera slutförandet av uppdrag eller uppgifter i tid eller på en tillfredsställande nivå.
 11. 11
  Lär dig att se skillnaden mellan akuta och icke-akuta. Detta kan låta som en no-brainer, men i själva verket är det ofta inte. Påtryckningar från andra människor att något är akut kan få dig att tro att en uppgift är brådskande då, vid närmare eftertanke, kanske du annars inser att det är något som kan lämnas förrän senare utan någon skada. Faktum är att ett antal förfrågningar om att göra saker och ting är ofta bättre för en period av eftertanke. När någon annan insisterar på att något är brådskande, vara zen och ifrågasätta brådskande. Om det verkligen är brådskande, kan du ha glädje av att slutföra det inom tid av goda skäl. Om det inte är, kan du ha glädje av att ge saken vederbörlig uppmärksamhet i en mer realistisk tidsram. Ytterst, som har förmågan att konstatera att något blir gjort inom rimlig tid ger dig tillbaka kontrollen och hjälper dig att upprätthålla en zen-liknande lugn.

Tips

 • Fokusera på att hantera svårare uppgifter när du är på din mest alert. På så sätt kan du ge dem din fulla uppmärksamhet och koncentration, och dessa kommer att vara mindre benägna att tynga dig för resten av stressig period. Även om du kan bara komma igång med dessa uppgifter och måste komma tillbaka till dem med jämna mellanrum för att genomföra dem, kan handlingen att starta om dem befria dig från mycket spänning.
 • Förstå att det är okej att känna sig stressad ibland och att du inte alltid måste dölja din sanna känslor.
 • Få tillräckligt med sömn. Ju mindre sömn du har haft, desto mer sannolikt är det att du inte kommer att kunna klara sig bra med stressiga situationer. Sömn återställer din mentala och fysiska styrka, så att du kan ringa på fler reserver för att införa en zen-liknande tillstånd under stressade situationer. Även en tupplur kan vara uppfriskande om du har missat ut på z-talet.
 • Användningen av enkla meditationstekniker kan hjälpa inducera en zen förhållningssätt till stress. Du kan även göra mycket korta meditationer on-the-spot som involverar andas och avger ett enda ljud, för att lugna sinnet.
 • Om du är helt överväldigad, anförtro en god vän som du har problem med att klara. Talking dina problem ut med en god vän kan vara din sanna nyckeln till att faktiskt zen (kontra bara ser delen).
 • Om du känner dig som om du håller på att förlora kontrollen, ursäkta dig från en offentlig situation så att du kan vara ensam i några minuter.

Varningar

 • Ibland glas över vad som verkligen stör dig kan orsaka en negativ fysisk reaktion. Från att bryta ut i nässelfeber eller utslag till bröstsmärtor. Komma till roten av din ångest innan det tar en vägtull på din hälsa.