Wke

Hur man vet vad man ska ha för yoga

Yoga är avsedd att vara en meditativ, avkopplande form av motion. Men dressing för yoga kan vara skrämmande för början studenter. Generellt är det viktigt att bära kläder som är både bekväm och är tillverkade av material som andas (som bomull, bambu eller jersey). Det kommer också att bidra till att veta vilken typ av yoga klass du deltar i syfte att bestämma den bästa outfit.

Steg

Hur man vet vad man ska ha för yoga. Ta en nybörjare klass i hatha yoga eller Vinyasa yoga.
Hur man vet vad man ska ha för yoga. Ta en nybörjare klass i hatha yoga eller Vinyasa yoga.

Besluta om en klass

Kolla schemat för att ta reda på vilken typ av yoga klass du deltar. Scheman är allmänt tillgängliga på yogastudior 'webbsidor, eller skickas på platsen. Det finns många olika stilar av yoga, kommer du troligen stöta på något av följande.

 1. 1
  Ta en nybörjare klass i hatha yoga eller Vinyasa yoga. Många nybörjare-nivå klasser kommer antingen vara Hatha eller Vinyasa. Båda är inriktade på att samordna rörelse med andningen. Vinyasa är lite snabbare tempo och kommer att innebära mer intensiv stretching, ben lyft och inversioner. De mer avancerade dessa klasser, desto mer kommer de att utmana även en vanlig yogi.
 2. 2
  Försök med en Ashtanga eller power yoga klass om du vill prova lite mer av en avancerad klass. Dessa klasser innebär ständig rörelse mellan poser, vilket gör dem lite mer utmanande.
 3. 3
  Ta Iyengar yoga för att fokusera på poserar för längre tidsperioder. Många poser kommer att hållas under en lång tid, vilket ger dig en chans att hitta din balans och uppskatta nyttan av sträckan. Denna form av yoga kräver ofta rekvisita såsom block, filtar, eller remmar (vilket vanligtvis till hands i studion, du behöver inte ta med egen).
 4. 4
  Ta ett rikt avgiftande Bikram Yoga eller varm yoga klass. Rummen värms upp till cirka 100 grader (37 ° C) för att framkalla svettning, vilket tros vara rensning. Värmen främjar också koppla av musklerna, vilket leder till mycket djupare sträckor.

Välj din topp

En bra tröja att bära till yoga är ett som är figursydd utan att vara tight eller bindande. Oavsett skjorta du valde, prova att öva ett rörelseomfång i det innan du lämnar huset. Detta kommer att säkerställa att du kan röra sig fritt och att du inte exponera mer av din kropp än du är bekväm med under en viss pose.

 1. 1
  Bär ett linne för yoga. Några av de mest grundläggande yogaställningar innebära massor av armens rörelse. Om du inte har några ärmar, behöver du inte oroa dig för att ständigt flytta dem ur vägen och kan istället fokusera på dina poser.
  • Valde en som inte har en djup urringning och passar din kropp väl en lös skjorta eller en låg urringning kommer att lämna dig utsatt när du böjer eller vrider på en ny position.
 2. 2
  Ha en sport-bh till en Bikram klass. Under Bikram eller Hot yoga, kommer du bli extremt varmt. Kvinnor kanske vill välja en sport-bh för att hålla sig sval. Sport bh är oftast kategoriseras genom påverkan nivå, en låg-effekt bh är bra. För män, går shirtless till Bikram är ett alternativ.
 3. 3
  Prova en t-shirt. Välj en som är bekväm och passar bra. Öva stretching, nå, och böjer armarna för att se till att skjortan inte stramar.
  • I inversion poser, kanske din skjorta glida upp din torso, så antingen förbereda för att stoppa in den i under lektionstid, eller bära ett linne under.
 4. 4
  Experimentera med lager. För en mer fyllig klass som Iyengar eller Vinyasa, kanske du vill ha en lätt tröja över en tank top så du ska vara varmt i början och slutet av klassen när det är mindre rörelse. Du kan alltid ta bort lager om du blir för varm.
 5. 5
  Använd din baddräkt. Under sommaren, om du gör yoga utomhus, är en baddräkt helt acceptabelt förutsatt att du är bekväm att bära det.

Välj ett par byxor

Dina byxor bör också vara relativt formfitting, tillverkad av ett lätt material med massor av stretch.

 1. 1
  Bär yoga byxor. Yoga byxor är lätta att hitta på de flesta butiker som säljer träningskläder. De finns i många olika färger så att du kan välja det som passar din personlighet. Prova några utfall eller sträckor i omklädningsrummet för att se till att du har ett komplett utbud av rörelse. Du kan också använda dem för andra friskvårdsaktiviteter, som löpning eller cykling.
  • Hellånga yoga byxor är bättre lämpade för klasser som inte kommer att innebära en hel del snabba rörelser eftersom överflödigt tyg kan resa dig upp.
  • För mer aktiva klasser där du kan få varmare mycket snabbare, överväga att få en 3/4-lång par yoga byxor.
  • Stilarna varierar från blyerts-benet till Bell-bottnar. Det finns också mer löst sittande stilar som liknar lätta träningsbyxor. Tänk vilka stilar gör att du känner dig mest bekväm eftersom du vill kunna arbeta igenom dina poser utan att oroa alls om hur du ser ut.
 2. 2
  Försök cykel shorts. Återigen, på ett Bikram klass, är mindre mer, du kanske inte vill att hela benen täcks. Cykel shorts är bra för yoga eftersom de stanna kvar när du flyttar.
  • Du kommer också vill överväga om de är genomskinliga när de sträcks, men du vill vara säker på att du kommer att vara väl dold i hela klassen.
  • Om du ska att svettas en hel del i dina shorts, anser svart eller marinblå färger som tenderar att visa fukt mindre lätt.
 3. 3
  Bär vanliga, löst sittande shorts. Om du har en favorit par shorts som flyttar med dig som du gör, kan de vara perfekt för yoga.
 4. 4
  Välj ett par leggings. Du kanske redan har leggings i din garderob. Se bara till att du väljer en ogenomskinlig par!
  • Om du inte har provat yoga tidigare och är försiktiga med att investera i en ny garderob innan du vet om du kommer att gå till lektioner regelbundet, är ett par leggings böter. Men du kommer att vilja få några byxor korrekt utformade för yoga om du utför det oftare eftersom det sätt yoga kläder är skräddarsydda lämpar sig väl för att få in flexibla poser bekvämt och utan begränsningar.

Accessorize din yoga kläder

Typiska tillbehör såsom smycken är inte nödvändigt, men vissa extrafunktioner såsom pannband, handskar, och naturligtvis, kommer din matta komma till hands.

 1. 1
  Kom ihåg att ta med ett pannband eller hår slips. Att hålla håret ur ansiktet är alltid viktigt när man tränar. Om ditt hår är för kort för att knyta tillbaka, kommer ett pannband att hålla det utanför din panna och ut ur dina ögon.
 2. 2
  Plocka upp ett par yoga handskar. Medan de absolut inte ser chic, yoga handskar är mycket användbara. Deras halkfri palmer ger dig lite mer väggrepp och hindra händerna från att halka på mattan. De är relativt billiga och kan hittas i butiker yoga kläder och ibland hälsokostbutiker.
 3. 3
  Få ett par yoga strumpor. Dessa kommer att hjälpa dig att undvika från att glida på din matta, vilket kan bli väldigt frustrerande, särskilt i varma eller högre intensitet klasser.
 4. 4
  En handduk är aldrig en dålig idé. Yogapass kan få väldigt svettig, så du kan vara glad att du tog en handduk. Du kan också lägga din handduk på din matta för att hjälpa till att hålla händerna från att glida-ett bra alternativ om du inte gillar yoga handskar.
 5. 5
  Investera i en yogamatta. Mats kan vara dyr, men det är trevligt att ha en egen om du vill träna hemma eller om du har problem med att använda någon annans mat.
  • Om du är osäker på om yoga är för dig och bara vill prova det, de flesta studios har mattor finns att hyra.
  • Mats varierar i tjocklek, så om du har ömma knän eller vill ha mer stöd när du sitter på fast mark, överväga möjligheten att köpa en tjockare matta.
 6. 6
  Köp en yoga väska eller rem för din matta. Med en av dessa gör det lättare att flytta runt med din matta eftersom du kan bära den över axeln. Det är också ett bra sätt att hålla din matta från repar upp när du inte använder den.

Tips

 • Komfort är nyckeln! Även enkla yogaställningar känns ofta utmanande eftersom de arbetar muskler vi inte vana vid att använda i vår dag till dag liv. Bekväma kläder kommer inte komma i vägen för en djup och givande stretch.
 • Oroa dig inte om huruvida ditt utseende är modet nog. Yoga är tänkt att handla om personlig avkoppling och introspektion, inte konkurrensen för bästa utseende.
 • Yoga utövas barfota, men du kommer ändå vill bära skor till och från studion. Välj skor som är lätta att halka på och av, som sandaler eller lägenheter.
 • För att minimera "see-through" slitas matchande underkläder. Till exempel, svarta trosor under svart leggings.
 • De flesta instruktörer föredrar leggings så att de kan kontrollera dina ben positioner och muskel engagemang.
 • Alltid prova några praxis rörelser innan du lämnar hemmet. På så sätt vet du säkert att du kan röra sig fritt i klassen.
 • Andra objekt som du kanske tycker är smidiga innefattar ett block, remmar och filt. De flesta studios ger dessa poster, men om du vill träna hemma, kan dessa vara bra att äga alltför.

Varningar

 • Försök att inte falla för dyra yoga gear. Du kan hitta alla kläder och rekvisita du behöver för mycket billiga priser. Speciellt om du är ny till yoga, inte spendera en massa pengar på en outfit du inte är säker på att du kommer att bära igen.
 • Äga för mycket växel kan komma i vägen för att njuta yoga, som kan gräma sig om att äga de dyrare kläder. I princip kan en handduk på stranden, gräs eller mjuka golv och din favorit bekväma kläder fungerar bra förutsatt att du inte besatt om bilden faktorn.
 • Undvik byxor eller shorts som är löst och / eller strömmande. Många ställer involvera inversioner och du kan överraska dina klasskamrater med hur mycket hud du utsätter.
 • Ta en förändring av kläder. Efter en svettig klass, det är alltid trevligt att byta till en ny outfit.

Saker du behöver

 • Tank top eller t-shirt
 • Yoga byxor
 • Skor
 • Hår slips
 • Mat
 • Tillbehör (tillval)