Wke

Hur man hålla fast vid din kost under semestern

Oavsett om du försöker gå ner i vikt, eller helt enkelt behålla din nuvarande vikt, kan semesterperioden utgör en särskild utmaning. Med alla de frestande och gödning livsmedel som skickas runt, kan det vara en utmaning att hålla äta hälsosamt under semesterperioden. Dessa enkla tips hjälper dig att hålla dig till din kost plan under semester part säsongen.

Steg

Hur man hålla fast vid din kost under semestern. Fokus på människorna, inte maten.
Hur man hålla fast vid din kost under semestern. Fokus på människorna, inte maten.
 1. 1
  Fokus på människorna, inte maten. Kom ihåg att fester och sociala funktioner är tänkta att vara att få tillsammans med nära och kära. Få i anden av julen genom att fira dina personliga relationer, och inse att du inte bara är där för maten.
 2. 2
  Gör det enstaka partiet undantaget till din diet, inte regeln. Splurging då och då är inte generellt ett stort problem, så länge du kommer tillbaka till din diet nästa dag. Låt inte en eller två semester händelser vara en ursäkt för att falla av vagnen tills nyår.
 3. 3
  Överväg volontärarbete värd festen själv. Det finns inget bättre sätt att se till att det blir kost-vänlig, hälsosamma alternativ på menyn än genom att kasta partiet själv. Om någon annan är värd för partiet, erbjuda sig att ta med mat till festen så att du kan vara säker på att det finns mat alternativ som passar in i din diet program. Åtminstone kommer det att finnas en maträtt på buffén som du kan njuta av utan att oroa kaloriförbrukningen.
 4. 4
  Förbered så att du inte kommer fram till en julfest på fastande mage. Har en lätt, hälsosamt mellanmål strax innan de lämnar för partiet. Välj proteinrika livsmedel såsom magert eller keso, som proteinet kommer att hålla med dig och hjälpa dig att känna full längre. Alternativt, äta en liten grön sallad som fibern kommer också fylla upp dig, ett annat bra val är att koka en sockermajs cob. Genom att ta udden av din hunger, kan du närmar buffébordet med kontroll och vara mindre benägna att göra impulsiva val på festen.
  • Aldrig hoppa över måltiden innan en fest. Du kommer att anlända glupsk och sårbara för överätande.
  • Om du inte kan äta något innan du anländer till festen, be värd eller värdinna för ett stort glas vatten så snart du anländer.
 5. 5
  Välj klokt från de livsmedel som finns på semester funktioner. Om du tittar noga, hittar du det finns ofta acceptabla hälsosamma val tillgängliga för dig. Koncentrera dig på cocktail räkor, rökt lax och färsk frukt, sallader eller skivorna vegetabiliska. Gå lätt på de medföljande såser och dips. Raw blandade nötter, speciellt mandlar, är bra proteinkällor, men vara försiktig med kanderade nötter eller extremt salta mixar mutter.
  • Fyll din (liten) skylt en enda gång. Genom att kontrollera mängden du äter vid festliga parter och inte bete igenom alla snacks, ska du undvika viktökning.
  • Aldrig äter mat som du inte älskar. Du måste säga "nej" ibland, men det är bra för dig också - manipuleras till att göra val av mat är inte längre ett alternativ för dig.
  • Prova nya livsmedel och hoppa på samma gamla mat du kunde lätt ha hemma. Ge dina smaklökar en behandling och samtidigt undvika överätande något som är standard biljettpris.
 6. 6
  Ät långsamt och mindfully. Det tar vår kropp ca 20 minuter för att inse att vi är fulla. Också, desto långsammare du äter, desto mindre mat du äter i stället för att äta snabbt på samma tid. När du äter, uppskattar maten och erkänna hur det smakar - mindful äta är ett sätt att bromsa processen svälja ner maten.
  • Vänta på din tur. Aldrig vara bråttom att nå maten tabellen. Chatta med gäster och sakta gör din väg mot maten.
 7. 7
  Drick ansvarsfullt. Tänk kolsyrat mineralvatten eller icke-alkoholhaltiga drycker, såsom en "jungfru Maria." Om du väljer att dricka alkohol, väljer vitt eller rött vin, snarare än champagne eller starksprit. Intersperse alla alkoholhaltiga drycker med vatten, och du kan även använda glittrande vatten till vatten ner alkohol. Tänk på att alkohol kan ta bort din viljestyrka att motstå hetsätande.
  • Styra klart på läsk också. Det är mycket hög i socker.
  • Fyll ditt glas med is, tar bort utrymme för alltför mycket alkohol.
  • Om du har kontroll över partiet, inte binda firar att dricka och äta. Håll dig till alkoholfria drycker och försöka inkludera någon aktivitet för att hålla alla aktiva, såsom jul-spel, en resa till en lokal inomhus idrottsanläggning eller, om du är i ett varmare klimat, en fotbollsmatch eller cricket utomhus.
 8. 8
  Håll dig aktiv under semestern. Mingla, dansa och göra vad du kan för att hålla dig aktiv (och så långt bort från buffébordet som möjligt). hålla din ämnesomsättning upp genom att vara aktiv och med massor av hälsosam motion under semesterperioden.
  • Helt enkelt genom att ta en 30 minuters promenad varje dag, kan du hjälpa till att hålla vikten nere. Hitta dessa 30 minuter någonstans under dagen, även om det innebär att låna Fido från grannarna, och ge din kropp att utöva den förtjänar.
 9. 9
  Var försiktig med resterna. Ät inte en massa kalori-laden mat i flera dagar efter en speciell händelse bara för att maten måste ätas upp. Portion all behandla mat i små mängder och se till att alla delar den, så att du inte frestas att avsluta den återstående hälften av en cheesecake eller sprakande själv.
  • Aldrig använda ursäkten "det ska gå till spillo om jag inte äter det". Det är därför du har en) en frys,) b vänner och familj över för "överblivna överraskning måltider" och c) en kompostbehållare. Bunta upp resterna för frysning - skinka, kalkon, pudding och andra objekt kan alla frysas utan skador.
 10. 10
  Belöna dig själv. Det är semesterperioden, så generellt deprivation är inte rätt väg att gå. Bara flytta belöningar från mat till aktiviteter, som att gå på bio, gå skridskoåkning, besöka vänner, eller köpa dig en ny CD. Genom att flytta fokus från maten och på att göra roliga saker, kommer du fortsätta att njuta av den anda av säsongen och stick med din kost.
 11. 11
  Gå inte ut för att äta och om du har att göra inte avsluta din tallrik.

Tips

 • Drick ett glas vatten (isvatten kan vara ännu effektivare) före middagen.
 • Överväg att bära åtsittande-ish kläder till dina julfester. Att hålla ett bälte eller linning cinched tight hjälper dig att känna fylligare snabbare, och påminna dig om att inte saker själv.
 • Om du vill prova ett antal rätter, ta små portioner av mat val, istället för normalstora portioner av allt. På så sätt kan du fortfarande njuta av maten utan att behöva konsumera för många kalorier.
 • Framför allt slappna av. Förbered dig mentalt: se dig själv att äta långsamt och smaka din mat. Du kan förvärva denna vana och hålla det för resten av ditt liv, inte bara under semestern.
 • Prova 3-bite metoden (en gren av mindful äta). Ta en liten del av den önskade behandla. Innan du hoppar in och svälja det utan en tanke, ta en ordentlig titt på det och berätta för dig själv, "jag får tre bites!" Efter första tuggan, tänka, "Wow, det var bra och jag är inte ens igenom!" Sedan tar den andra bit medan berätta själv, "Jag är bara halvvägs igenom. Detta är jättegott!" Sedan redo för den tredje bettet och tänker, "jag verkligen kommer att njuta av detta. Det är min sista bite, men denna mat är inte lämnar planeten helst snart, så jag kan ha tre bites igen nästa år!"

Varningar

 • Att äta för mycket ibland döljer komplicerade frågor, såsom dålig självkontroll, oförmåga att säga nej till andra människor, och en allmän brist på respekt för dig själv. Det kan vara en bra tid att polera upp din självkänsla och självrespekt om du har försummat dessa sistone.
 • Att äta långsamt ger tid för din hjärna att få signalen att du är mätt och dricksvatten hjälper dig att känna full (vi behöver för att utlösa dessa två sensorer), men inte dricker för mycket vatten innan middagen eller du kommer att späda syrorna i magen som du behöver för att smälta maten.
 • Om du tar till att bära åtsittande kläder för att avskräcka dig, var försiktig. Du kan sluta skada matsmältningssystemet om du bär en tight band eller kalsonger som släpper ut trycket på magen. Det är bättre att äta förnuftigt än att begränsa din andning och processer mag.

Saker du behöver

 • Hälsosamma mellanmål
 • Aktivitet distraktioner