Wke

Hur undviker solsting

Solsting kan undvikas genom att följa och ta några enkla steg för att förhindra det. Rätt prevention hjälper dig att undvika solsting, vilket är mycket allvarligt och livshotande. En viktig faktor att beakta när

ll vara utomhus under en längre tid under solen är att skydda dina ögon från solens strålar genom att bära solglasögon och ett brett brätte hatt.

Steg

Hur undviker solsting. Håll solstrålarna långt borta från din hud när du tar en promenad under en varm sommardag.
Hur undviker solsting. Håll solstrålarna långt borta från din hud när du tar en promenad under en varm sommardag.
 1. 1
  Håll solstrålarna långt borta från din hud när du tar en promenad under en varm sommardag. Se till att bära en hatt eller gå med en ljus paraply, klädd i ljus skyddskläder.
 2. 2
  Se till att gå ut i den tidiga delen av dagen om du vill njuta av ensamheten och avkoppling medan du sitter och tittar på havets vågor som det är när solen inte har nått sin topp. Om du föredrar sent på eftermiddagen, se till att det är den tid när solen går ner. Ta med en lätt paraply, en flaska vatten, och njuta av stillheten och tystnaden, endast avbruten av dina tankar, utan att oroa sig solstrålarna slog ner på kroppen.
 3. 3
  Använd ett paraply kroppsstorlek att helt skugga när det är nödvändigt att vara utomhus under en längre tid. Ställa upp en tabell för att visa dina varor på en konst utställning, eller tillfälliga utomhus matsal i värmen på dagen, kommer att garantera dig att solens strålar kommer att hindras från att slå direkt ner på din kropp förhindrar uttorkning och solsting.
 4. 4
  Begränsa kraftig aktivitet under varmt eller fuktigt väder, särskilt under mitten av dagen. Försök att schemalägga motion under kallare morgon eller kväll timmar. Vila i skuggan i ca 10 minuter varje 1/2 timme för att inte uttömd få. Drick mycket vatten ofta, inte bara klunkar och inte bara när du känner dig törstig.
 5. 5
  Hyr en cabana eller ett paraply när du vill spendera dagen på stranden utan att oroa av solens strålar slog direkt ner på dig. Detta kommer inte bara att garantera din komfort, men kommer att hålla dig säker från solens strålar och håller dig sval. Begränsa ditt intag av alkoholhaltiga drycker och äta lättare måltider. Drick mycket vatten eller vatten-baserade drycker, och njut av din dag ut på stranden. Se till att du bär en bredbrättad hatt, och glöm inte glasögon. Några försiktighetsåtgärder kommer att se dig en stor dag ut, och hålla dig säker från att få solsting.

Tips

 • I tropiska klimat, de strålar från solen är mycket starka även om det är en skumma dag. Inte vara självbelåtna och tror att du inte behöver vidta försiktighetsåtgärder eftersom det inte är soligt. Detta är inte sant eftersom strålarna går igenom molnen och penetrera din kropp ännu mer än på en solig dag.

Varningar

 • Många mediciner störa dina regler kroppstemperatur. Antingen fråga din läkare eller apotekare som medicin uppger att man inte ska gå under solen, eller leta upp drogen indikationer på internet. Titta på recept flaskan själv för att se om det finns några varningar på det om detta.