Wke

Hur man håller ett skarpt sinne och bra attityd

Vi vill alla att hålla våra sinnen skarpa och fräscha. Genom att arbeta för att hålla din hjärna skarp, kan du förbättra din attityd. Ingenting retar en person mer än att inte kunna minnas viktiga saker eller händelser. Genom att ha en skarp hjärna du kan räkna situationer mer effektivt och fatta klokare beslut. Det finns många sätt att hålla din hjärna skarp samtidigt hålla en bra, väl avrundad inställning. Läser denna artikel kommer att berätta dessa sätt.

Steg

Hur man håller ett skarpt sinne och bra attityd. Heed detta nästa uttalande.
Hur man håller ett skarpt sinne och bra attityd. Heed detta nästa uttalande.
 1. 1
  Heed detta nästa uttalande: Oavsett hur skarp ett sinne du kan ha, ingen kan komma ihåg allt. Därför ska du inte slå dig själv att försöka. Att lära sig att skriva ner saker hjälper.
 2. 2
  Hitta och använda en speciell talang. Alla har någon typ av speciell talang. Var öppen för att pröva olika saker. Du kan hitta en dold talang som du inte är medveten om. Vill du lära dig från ljud och röst tonhöjd eller från bilder?
 3. 3
  Upprätthålla ett regelbundet träningsprogram. Det kommer att bidra till att lindra spänningar. Lindra spänningar ensam kan förbättra dina tankemönster. Den mindre spänning att du har skarpare ditt sinne kommer att bli. Du kommer att börja utveckla en bättre attityd med tiden. Du bör hitta ett program som fungerar för dig.
 4. 4
  Skriv genom att uttrycka sig själv. Skriva poesi kan vara avslappnande plus att det är ett bra sätt att uttrycka dig. Inte alla skriver poesi så hitta din egen mode av egna uttryck. Prova sy, spela ett musikinstrument, eller trädgårdsarbete. Få en dagbok och uttrycka dina tankar.
 5. 5
  Låt inte lärande stopp bara för att du är ute i skolan. Du är aldrig för gammal för att lära. Gå till ditt lokala bibliotek för att få mer kunskap. Det är en fantastisk plats att koppla av, samla tankarna, och fokusera på att studera. Om du har någon fritid, bär en bok över till parken eller stanna vid en familj restaurang. Det hela hjälpmedel för att bygga en skarpare bättre sinne och förbättrar din hållning.
 6. 6
  Unna dig själv och du behandlar andra. Det kommer att förbättra ditt sätt att tänka. Du kommer att bli en lyckligare person med ett skarpare sinne och bättre attityd. Prova att köpa dig en liten present när du är ute shopping för andra. Det är alltid bra att ge, och att vara generös ligger trevligt, men välgörenhet bör börja hemma. Kom också ihåg, innebär att generositet mer än bara materiella ting och tillfredsställelse uppnås inte genom konsumtion.
 7. 7
  Räkna ut själv den sanna innebörden av vad som är viktigt i livet. Genom att göra så att du kommer att bygga ett skarpare sinne och en bättre attityd. För där andra kan ha misslyckats, och så aldrig veta den verkliga innebörden, kan du lyckas. Sök djupt inne i ditt inre jag.
 8. 8
  Försök att hitta lite sunt förnuft i livet. Du är verkligen välsignade om du har sunt förnuft. Det finns inget som gamla goda sunt förnuft, för utan det hur kan du möjligen få ha en skarp hjärna?
 9. 9
  Använd ditt sinne mer istället för att använda en kalkylator eller bordsräknare. Det vill säga, särskilt, om enkla saker som du enkelt kan totalt upp i huvudet eller på ett papper. Många människor har inte gjort lång division sedan grundskolan, ge det ett försök någon gång.
 10. 10
  Var fokuserad på att göra dina egna beslut. Låt inte andra människor försöker att fatta beslut för dig. Vara fast om att tala för dig själv. Och var inte rädd för att uttrycka din åsikt. Alla har en åsikt och rätten att ha en. Vem vet, kanske din åsikt fastna.
 11. 11
  Gör saker som du tycker om. Jogga eller springa eller åka skidor eller spela boll, fisk, skriva, trädgård, eller vad gör dig lycklig. Det kommer att hjälpa dig att hålla dig frisk och klar och hålla din attityd på det bästa.
 12. 12
  Lär dig några grundläggande minne tekniker. Till att börja med, kan du hitta några böcker skrivna av Tony Buzan (Mind Maps) eller Dominic O'Brien: båda är höjdarna i minnet världen.
 13. 13
  Lär av allt du gör. Vid klippning, räkna ut den mest effektiva vägen, när behandlingen försöker läsa snabbare, försöka förbättra på varje detalj, försök att skriva snyggt, undvika att använda stavningskontroll, och så vidare. Om du ständigt och konsekvent lära, kommer du att lyckas i livet, och därmed överträffa dina arbetskamrater.
 14. 14
  Lär dig att förbättra din mentala förmåga inom områden som logik, problemlösning, mental inriktning och korrigerande tankeprocess. Om du gör det gör att man kan förbättra sin rationalitet, och med ökad rationalitet kommer en förbättrad inställning till en given situation.

Tips

 • Sömn är väldigt viktigt att hålla ett skarpt sinne och bra attityd. Men om i sängen gungade och tumlande är inte roligt. Så gör något för att försäkra att du är trött nog att sova bra. Några timmars god sömn är bättre än de brutit upp timmars sömn.
 • Låt inte andras styra ditt liv, för det kommer att göra dig ledsen och tråkig ditt sinne.
 • Försök att använda din motsatta hand för att göra vardagliga saker, speciellt att skriva och skriva. Sitt ner och börja skriva på ett papper med din off hand. Det kommer förmodligen börja som klotter, men du kommer att få bättre kontroll, bli mer medveten om dina spända axlar och kropp, och kunna använda båda sidorna av din hjärna. Denna övning är också används för patienter med epilepsi.
 • Försök att hålla din alkoholkonsumtion till ett minimum och hålla sig borta från droger eftersom de undertrycka din mentala skärpa
 • Negativt tänkande blir aldrig något gjort, det är bara ställer dig upp för att misslyckas.
 • Drick mycket vatten. Dricka lite vatten varje 30-40 minuter fungerar bra.
 • Tänk på de uppgifter som du planerar att göra på dagen och göra en lista och börja arbeta. Om du gör detta varje dag, kommer du definitivt att få bra resultat.
 • Gör dig själv en speciell mental anteckning att vara skarp är smart.
 • Försök att ansluta med naturen när du är spänd. Naturen kan ha en lugnande effekt och främjar avkoppling.
 • Ha en bra tid med Google. Det kommer att hjälpa till att hålla en god skarp hjärna och en bra positiv attityd. Att skriva är som mat för hjärnan.
 • Tänka positivt är inte bara hälsosamt, men det bygger ett starkare sinne med att välanpassad attityd.
 • Du kan förenkla aritmetiska att göra beräkningar snabbt och enkelt i ditt huvud. Låt oss säga att du behöver lägga till 433 och 433, samt 33 +33 = 66 och 4 +4 = 8. Så du kommer att komma med sammanlagt 866.
 • Sitt ner och tänka ut det, vad kan du göra för att hålla ett skarpare sinne och en bättre attityd? Du kommer bli förvånad över vad du klura ut själv.
 • Lär dig att avrunda siffror medan matinköp. Försök att inte använda miniräknare. Även, kan man handla på en budget. Om något är 0,69 cent, bara avrunda det till 0,70 cent i ditt huvud. Jag kommer alltid nära till det exakta beloppet (dollar-wise) vid utcheckningen registret. Detta fungerar om du inte helt undvika att titta på din inköpslista, vilket inte rekommenderas.

Varningar

 • Inte vara en folk pleaser, för fel typ av människor kommer att utnyttja dig. Om du hålla skärpan, är chansen att inte kommer att hända dig.
 • Se upp för människor som försöker göra ditt tänkande för dig. Men hålla sinnet öppet för goda råd. När du har ett skarpt sinne, kommer du att känna igen goda råd.
 • Öva olika strategier för att hålla din hjärna skarpare är bra, men sådana strategier bör användas på ett avslappnat sätt. Man ska njuta av medan du gör det, men borde inte göra enligt något tvång.