Wke

Så för att fira en 90-årsdag party

Födelsedagsfirande kan vara meningsfullt och minnesvärt. Att ha en lyckad fest för en pensionär kan vara utmanande.

Steg

Så för att fira en 90-årsdag party. Inkludera senior i planeringen.
Så för att fira en 90-årsdag party. Inkludera senior i planeringen.
 1. 1
  Inkludera senior i planeringen. De kan vara mer bekväm med en liten släktträff än med en stor händelse där tiotals eller hundratals människor anländer.
 2. 2
  Inkludera memorabilia från tidigare epoker och händelser. Videoklipp kan skapas från gamla foton för att göra en rörlig collage. Har yngre medlemmarna av familjen recitera födelsedag personens prestationer och äventyr, kanske som bilderna visas på skärmen, vilket kommer att sätta på ett leende till alla och kommer att beröra födelsedag personen att veta att de yngre brydde sig tillräckligt för att förstå om det förflutna.
 3. 3
  Inkludera en "mild" grillat och / eller minne bok - be alla att skriva ner något om personen som födelsedag. Exempel på frågor kan vara:
  • Pinsamt ögonblick med Martha var _________.
  • Vad jag minns mest om ______________.
  • En underbar sak Martha gjorde för mig var ___________________________.
  • Den roligaste ögonblick.
  • Något födelsedag firande gjorde att förändra mitt liv.
 4. 4
  Få alla familjemedlemmar ombord för händelsen. De bör alla ha en roll att spela i en sådan fantastisk händelse. Många kommer att ha historier att minnas och kanske har speciella bilder, föremål eller minnessaker att bidra.
 5. 5
  Fråga runt för goda idéer (och dåliga idéer för att undvika). Många av de anhöriga kommer förmodligen att vara medveten om de saker födelsedag person älskar och ogillar mest. Samla en lista tillsammans och välja de bästa idéerna och fästa avseende vid eventuella varningar som ges om vad man inte ska omfatta.
 6. 6
  Boka ett block av hotellrum för ut ur staden gäster. Om du har gäster som kommer ut ur staden, fråga dem om de vill ha ett rum reserverat. De flesta kommer förmodligen göra det själva, men du kanske vill hjälpa dem med förslag på var de vill bo. Sådana förslag kan skrivas ut på en plåt och gled in i inbjudan.

Tips

 • Tänk på att en äldre person förmodligen inte vill festa hela natten. Ge personen utrymme och vara medveten om tecken på trötthet. Medan många 90-åringar kan hävda sig med resten, är det inte rimligt att få dem att göra mer än vad de är villiga att göra. Det betyder inte firandet måste upphöra om de beger tidigt, festen kan fortsätta i deras ära. Men bara vara säker på att alla ceremoniella aspekterna av partiet utförs tidigt i händelse, så att födelsedagen personen deltar fullt ut.

Varningar

 • Inbjudningar måste skickas ut i god tid, särskilt för människor som behöver resa för att delta i evenemanget.
 • Vänta inte till sista minuten att boka en plats. Kyrkor, festlokaler, och hörsalar kräver ofta insättningar och reservationer i god tid.
 • Försök att inte göra händelsen för lång. 90-åringar får inte ha uthållighet att närvara en heldagsaktivitet. Deras 50-något och 60-något barn får inte heller.