Wke

Hur man handskas med anorektiska vänner eller familj

Det kan tyckas att anorexia är bara svårt och svårt att hantera den person som berörs av det, men det kan också påverka personer i ens omgivning. De blir avlägsen, självmedveten, och irriterad. Här är några tips som hjälper dig handskas med någon du känner och bryr sig om vem som har anorexi.

Steg

Hur man handskas med anorektiska vänner eller familj. Som en vän till en person med en ätstörning, är det viktigt att du förblir en vän.
Hur man handskas med anorektiska vänner eller familj. Som en vän till en person med en ätstörning, är det viktigt att du förblir en vän.
 1. 1
  Prata med dem. De behöver en vän eller någon som kan trösta dem. Dela samtal med dem även om det kan vara svårt.
 2. 2
  Kalla dem inte fett. Om du såra deras känslor, kommer det bara bli värre. Det är oftast bara i sitt sinne, men om någon säger till dem, då de tycker att det är riktigt sant och att andra människor känner på samma sätt.
 3. 3
  Få dem hjälp. Utan ordentlig professionell hjälp, är det mycket osannolikt att det kommer att gå bort av sig själva. Även en förälder inte kommer att kunna ändra en vana. Även om det finns en möjlighet att din vän kommer att svara negativt på dig att ta detta steg, är det ganska viktigt. De kommer att tacka dig i slutändan.
 4. 4
  Lämna inte ensam. Om de tillbringar för mycket tid att betona och tänka på sin vikt, kan det leda till något värre, och du inte vill det.
 5. 5
  Skäm bort dem. Gå ut och ha kul. Gör något utanför. Det finns ingen mening med att vistas i huset. Köp dem något trevligt och visa att du bryr dig om dem.
 6. 6
  Föräldrar: sätta gränser. Var inte alltför hård, men tala om för dem att det inte är tillåtet att svälta sig själv. Inte bara låta det gå förbi utan att göra något.
 7. 7
  Som en vän till en person med en ätstörning, är det viktigt att du förblir en vän. Prata inte om sjukdomen alls. Det måste finnas någon förändring i vän grunden som omger en person.
  • Var noga med att undvika kritiska eller anklagande uttalanden, eftersom detta bara kommer att föra fram din väns eller familjemedlems försvar. Allting är överdriven för dem.
  • I vissa fall kanske du kan berätta för dem att du är oroliga för sin hälsa, men du måste respektera deras privatliv. Ätstörningar är ofta ett rop på hjälp, och den enskilde kan uppskatta att veta att du är orolig.
  • Kommentera inte på hur de ser ut. Personen är redan alltför medveten om sin kropp. Även om du försöker att berömma dem, kommentarer om vikt eller utseende förstärker endast deras besatthet av kroppsuppfattning och vikt.
  • Se till att du inte förmedla något fett påverkar, eller förstärka sin önskan att vara smal. Om de säger att de känner sig fett eller vill gå ner i vikt, inte säga "Du är inte tjock." Istället föreslår de utforskar sina farhågor om att vara fet, och vad de tror att de kan uppnå genom att vara smal.
  • Undvik maktkamper om att äta. Inte kräver att de ändrar. Kritisera inte sina matvanor. Människor med ätstörningar försöker ha kontroll. De känner sig inte har kontroll över sitt liv. Att försöka lura eller tvinga dem att äta kan göra saker värre.
  • Undvik att placera skam, skuld eller skuld på person om sina handlingar eller attityder. Använd inte anklagande "du" uttalanden som, "Du behöver bara att äta." Eller, "Du agerar oansvarigt." Istället använder "jag" uttalanden. Till exempel: ". Jag är orolig för dig eftersom du vägrar att äta frukost eller lunch" Eller, "Det gör mig rädd för att höra dig kräkas."
  • Undvik att ge enkla lösningar. Till exempel, "Om du bara skulle sluta, då allt skulle bli bra!" I några fall är detta väljs. De kan verkligen inte "bara byta". Det kräver stora mängder arbete under en lång tid.
  • Tänk på dig själv som en "outsider". med andra ord, någon som lider inte av anorexi. I detta läge finns det inte mycket du kan göra för att "lösa" din älskade en anorexi. Det är i slutändan individens val att bestämma när de är redo.
  • Var en förebild för hälsosam kost, motionera och kroppsuppfattning. Gör inte negativa kommentarer om din egen kropp eller någon annans.
  • Ta hand om dig själv. Söka råd från en hälso-och sjukvårdspersonal, även om din vän eller familjemedlem inte. Och du kan ta andra-från kollegor till föräldrarna-i kretsen av stöd.
  • Agera inte gillar maten polisen. En person med anorexi behöver medkänsla och stöd, inte en auktoritet som står över bordet med en kaloriräknare.
  • Undvik hot, taktik skrämma, arga utbrott och put-downs. Tänk på att anorexia är ofta ett symptom på extrem emotionell och stress och utvecklas ur ett försök att hantera känslomässig smärta, stress och / eller självhat. Negativ kommunikation kommer bara göra det värre.
  • Ha kul runt personen. De är samma som du.

Tips

 • Du kan känna saker som:
  • Ilska eller frustration. Du är trött på personens beteende, och önskar att de skulle ändra, men du vet inte hur man ska hjälpa.
  • Misstro. Du kan hitta dig själv att gå ut från ditt sätt att observera personens beteende eller försöka ut-smart dem. Den personen är förmodligen försöker dölja sin kropp och sjukdom, så det är naturligt att ta varje liten sak som bevis. Detta kan dock påverka din vänskap med någon som är tillhörande med den anorektisk person. Sök hjälp.
  • Värdelöshet. Du känner att du inte kan hjälpa utan att det har en negativ effekt på din kompis. Sanningen är, som en vän allt du kan göra är att vara en god vän. Det känns inte som mycket, men det är en stor hjälp. Söka professionell hjälp för din vän kan också hjälpa.
 • Som en vän till en person med denna ätstörning, kan du gå igenom svåra tider själv. Anorexi effekter livet för alla runt omkring dem. Tveka inte att söka råd om du kämpar. Det finns stödgrupper för människor som du.
 • Om du känner dig nere och kan inte koppla det till något, kan det vara bra att stressen av att ha en anorektisk vän. Skyll inte det på dem eller någonsin berätta. De försöker inte sabotera din lycka. Prata med någon annan om det att återuppleva själv om att stress, eller gå med i ett råd grupp.

Varningar

 • Inga förolämpningar, även om de inte om vikt.
 • Bli inte arg på dem eller anklaga dem för vad de har gjort. De känns som de inte förtjänar något bra eller någon kärlek så visa dem att din vård och att du älskar dem.
 • Ingen pratar om dina problem med din kropp framför dem. Det kommer att orsaka mer skada på deras självförtroende.
 • Låt dem inte gå igenom denna fruktansvärda sak ensam.