Wke

Hur man kan minska stressen med kampsport

Känner dig stressad? Inget behov av att se bortom kampsport! Psykologer har funnit positiva samband mellan utbildning i en traditionell kampsport och lägre nivåer av fientlighet, aggression och högre nivåer av självkänsla och positiva utsikter jämfört med någon annan sport. Kapning stress och lära sig att hantera själv både fysiskt och psykiskt är gåvor av de kampsporter som du kan dra nytta av.

Steg

Hur man kan minska stressen med kampsport. Välj en kampsport som passar dina behov.
Hur man kan minska stressen med kampsport. Välj en kampsport som passar dina behov.
 1. 1
  Välj en kampsport som passar dina behov. Det finns många typer av kampsport, så spendera lite tid med att läsa om olika typer och deras underliggande. Vad är viktigt är dock att fokusera på traditionella kampsporter, eftersom studier visar fördelarna i form av välbefinnande och minskad fientlighet resultat från deltagande i de traditionella formerna bara. Om du har chansen, gör rättegång lektioner i flera olika typer av kampsporter för att få en känsla för det som du gillar att göra mest. Håll ditt fokus på kampsport som kan ge dig den mest stress, vissa är inte lika benägna att göra detta som andra, men återigen, det beror på dig. Några av de kampsporter i synnerhet för att kolla in är:
  • Välj mellan Hard Style och Soft Stil: Hard Style konster lär slående och blockering i olika kombinationer. Vissa fokuserar på snabbhet och precision, andra på makt och seghet. Hard Style utbildning innebär en hel del tid träning med en livlös, vadderad, mål. Soft Style konster lär brottas och kasta. Vissa fokuserar på att ta emot attacker, andra är mer lik brottning. Soft Style utbildning innebär massor av tid med en partner.
  • Välj en kultur: traditionella kampsporter är traditionella eftersom de vidare genom lite kultur. Japanska kampsporter har blivit populärt med vår kultur på grund av att de förekommer i många filmer och TV, men de är inte exklusiv. Kineserna har flera distinkta och intressanta stilar, liksom Filippinerna, Sydkorea, och det finns även vissa skolor i traditionella europeiska Martial Arts. Olika kulturer lägga tonvikten på olika aspekter av utbildning, och även avancera olika visioner om vad det innebär att vara en god människa.
  • Välj en specifik grupp: Varje träningsgrupp tolkar traditionen som de kommer från olika. Vissa grupper är mycket konkurrenskraftiga, ständigt jämföra elever och tvingar förbättring genom spänning. Andra är stödjande och har stor medkänsla för misstag. Det kommer också finnas skillnader mellan tolkningen av de faktiska teknikerna. Eftersom ingen kan undervisa varje aspekt lika, kommer vissa saker att lära mer, och andra mindre.
  • Besök en klass: Du kan inte veta om en träningsgrupp är rätt tills du upplever klassen i aktion. Vissa grupper gör besökarna klocka, andra inbjuder dig att gå med dem redan från början. Även om inbjuden att delta, kan du minska och titta på från åskådarplats ändå. Kommer du ihåg när du besöker en grupp att vara respektfull. Om att sitta och titta på, är målet för eleverna att inte veta att du är där. Var inte hemlighetsfull, bara vara diskreta. Om du tränar som en gäst, vara ödmjuk. Du har ingen rang och därför alla är din senior. Utgå alltid från att de har rätt när de förklarar hur man gör en teknik. Om du tror att de är så allvarligt fel att du kommer att skada dig själv eller en annan elev genom att följa, åberopa okunskap eller svaghet, och gör inte den tekniken. Löser dem inte. Du kan dock begära en elev i ledande ställning för förtydligande. Återigen hävdar att du inte förstår, inte att du tror att de har fel.
 2. 2
  Flera typer av traditionella kampsporter
  • Soft Style:
   • Aikido (Japanese) - Denna art beskrevs av dess grundare (Morihei Ueshiba) som "En metod för att omvandla konflikter i harmoni". Utbildningen fokuserar på att ta emot attacker från en partner, och omdirigera sin energi på antingen ett kast eller en tapp. Gemensamma lås används. Huvudsakliga School Aikido är inte avsedd som stridutbildning. Istället är varje teknik en filosofisk metafor för ett sätt att leva. Flera av de första studenterna grundat egna skolor som undervisar Aikido som stridutbildning. Chief bland dem är Yoshinkai skolan, som Tokyo kommunala polisen, den japanska nationella polisen och den japanska Militärpolis tåg i.
   • Judo (Japanese) - Detta är mer av en sport än en konst. Den härrör från Jujitsu, som är bekämpa orienterad. Denna konst lär kasta och fastlåsning av en partner efter att ta kontakt, vanligen i form av ett "clinch". Träning sker med partners, vanligen i form av borrar. Gemensamma lås och även drosslar används på högre nivåer, men är utelämnade för första flera leden av utbildning.
   • Tai Chi (kinesiska) - Det här är egentligen en blandad konst, med både hårda och mjuka element, men är främst känd för sina mjuka delar. Basic Tai Chi är faktiskt något som kallas internaliseras utbildning, vilket är bara en övning för fullt styrketräning. Många människor njuta av internaliserade utbildning så mycket att de aldrig gå vidare. Full effekt Tai Chi är stridutbildning, men dess internaliserad form inte.
   • Jujitsu (brasiliansk) - Även om denna konst är ursprungligen japanska, har brasilianare gjort det till sitt eget genom att producera många mästare i stor skicklighet, samt genom att i viss mån ändrat stil. Detta berodde främst möjligt eftersom Judo ersatte Jujitsu i Japan. Utbildningen liknar Judo, men kulturen i konsten är något mer aggressiv, och eleverna lär sig gemensamma lås och drosslar förr i deras utbildning.
   • Brottning (grekiska) - Denna sport är bekant för gymnasiet friidrott i de flesta europeiska och europeiska nedgående länder.
  • Hard Style:
   • Boxning (europeisk) - Denna sport är definitivt inte stridutbildning, på grund av alla de begränsningar för vilka tekniker deltagarna kan använda. Men, det finns inget bättre sätt att bygga upp din uthållighet och seghet. Att veta säkert att få saker kan skada dig är bra för din sinnesfrid.
  • Karate (Okinawa) - Även Okinawa har annekterat av Japan under en lång tid, de har en distinkt kultur, och Karate kommer från sina försök att avvärja den japanska ockupationen kraft. Detta uppstod som den primära bekämpa metod hemliga revolutionärer. Den fokuserar på obeväpnad kamp eller strid med vanliga verktyg som jordbruksutrustning. Traditionell Karate innehåller både hårda och mjuka element, men många dojos minimera eller utelämna den mjuka stilen utbildning. Karate har ett tungt fokus på Kata (memorerade former).
   • Kung Fu (Chinese) - Detta är en strid formulär ursprung av buddhistiska munkar. Det förutsätter en mycket bra tid tillgänglig för att ägna åt träning. På grund av detta de tekniker kan vara ganska svårt att lära sig. Men dessa tekniker är mycket kraftfull gång förvärvat. På grund av sitt ursprung i den buddhistiska strävan efter upplysning, det finns ett stort fokus på att förbättra alla aspekter av elevens liv, inte bara deras stridsförmåga.
   • Taekwondo (Korean) - Denna Hard Style är den nationella sporten i Sydkorea, och har under de senaste decennierna blivit uppdelad mellan dem som utövar det som en konst eller en sport och de som utövar den som stridutbildning. Många krigs-konstnärer anser Taekwondo mästare för att vara den mest kunniga om sparkar någon kampsport.
 3. 3
  Lär dig att känna igen stress. För att bedöma den skillnaden att kampsporter utbildning kommer att göra att din stress, måste du veta vad din stress vanligtvis består av. Några eller flera av följande reaktioner är ganska vanligt i en mycket stressad person, medan följande steg kommer att klargöra hur kampsport kommer att göra en positiv skillnad för att minska dessa typer av stress:
  • Pulsen och blodtrycket ökar, med mer blod går till musklerna (därav)
  • Din syrehalten förändras, med mindre syre kommer till din medvetna hjärna och mer gå till din reaktiva hjärna, lämnar dig öppen för mental blanking, minne, förlust av, ökar i känslor, avgränsa din uppmärksamhet och få dig att vara edgy
  • Blodets levringsförmåga snabbare och blodsockernivåer ökar, vilket resulterar i gelé ben, cravings socker och ibland halsbränna
  • Du kan känna dig förlamad, magen knöt, och din röst kan ändra eller vara begränsade
  • Din andning kan bli snabbare, din känslighet förhöja, och kroppstemperaturen ökar, vilket kan orsaka yrsel, svimning, ökad höra och se förmåga, svettningar och värmevallningar
  • Andra märkbara eller långsiktiga förändringar som kan skada hälsan.
 4. 4
  Förstå hur kampsport kan minska din stress och minska din sårbarhet för stress. Syftet med traditionella kampsporter är att utbilda en krigare ande eller själ. En krigare ande kan bara helt bildas genom att utveckla vissa egenskaper, som alla är mycket hjälpsamma för att bygga din coping mekanismer mot stress, som att förbättra ditt beslutsfattande, lugna dina rädslor, och skjuter. Eftersom listan i steget före denna man visar, är vart och ett av dessa element ofta frånvarande i en mycket stressad person, som hyper-känslighet för andra människors verbala och kroppsliga signaler och ett högt tillstånd av vakenhet för fara som beror på den verkliga eller upplevda faror på arbetsplatsen, på gatan, i sociala sammanhang, etc. ta över. Och när ilska eller rädsla dominerar, de tankeprocesser tenderar att stänga av, och ett konstant tillstånd av att vara som detta lämnar dig stressad. Lära vägen av krigare anda kan hjälpa dig att hålla dina stressreaktioner och lära dig att skapa verkliga och självförvaltning. Följande delar är vanliga delar av vad du får lära dig i din kampsporter utbildning:
  • Du kommer att reagera på situationer som innebär fruktan.
  • Du kommer att lära sig att utveckla icke-verbala beteenden som klarar av att kommunicera förtroende till andra.
  • Du kommer att lära sig att behålla lugnet under press.
  • Du kommer att lära sig att fatta snabba beslut i stressiga situationer.
 5. 5
  Var beredd att utsätta sig för rädsla stimuli. I kampsporter, med tanke på att du kommer att stå inför en motståndare, kommer du att konfronteras med situationer som framkallar ångest (inklusive rädsla för att bli fysiskt skadad). Denna exponering är en bra sak eftersom tiden, kan bruket att hantera det regelbundet lindra din internaliserad rädsla och hjälpa till okänsliga dig till saker som provocerar din rädsla, som att känna att du inte är säker, inte säker nog, eller att du 're inte kan försvara sig själv. Ur en stress synvinkel, är denna exponering i kombination med att lära sig att reagera effektivt kommer att börja minska din ångest nivåer samt utbilda dig i hur man ska reagera logiskt och lugnt.
  • Stress kan produceras när du är rädd för något dåligt händer dig, även om skadan är tänkt, mest för att du inte känner dig möjlighet att försvara dig själv. Utbildning i en kampsport kan ge dig självförtroende att börja tro att även om något dåligt händer, du har förutsättningar att reagera och, inte bara fysiskt utan också behålla din mentala klarhet.
  • Om du är tillbaka och inte särskilt påstridig, kan din önskan att undvika konflikter öka dina stressymptom eftersom din ångest nivåer kan lämna dig känslan oförmögna att hantera de stressfaktorer omkring dig. Om du lever ett liv med att känna att du inte är säker, kan en kampsport bidra till att återställa en känsla av trygghet och gör att du kan hantera mycket bättre med konflikten i allmänhet.
  • Slagsmål nästan aldrig går att planera. Kampsport kommer att lära dig att intuitivt lita på en rad reservsystem positioner för att hålla ändra perspektiv och utfall. Detta är precis vad du ska göra i resten av ditt liv också, eftersom livet sällan går enligt planerna heller, och den person som är mest kompetent att böja med de förändringar och våren tillbaka upp igen är den person mindre benägna att bryta under trycket av stress.
 6. 6
  Sakta ner. När folk först börjar en kampsport, det finns en tendens att försöka lära sig snabbt, för att komma ikapp med andra, och att prestera bra från början. Vad som ofta händer som ett resultat är att nybörjare rörelser är för snabba och ineffektiva, är det fattigt, och motorstyrning är svårt. Med övning, tålamod och tid men du kommer att finna att dina rörelser blir mer självsäker och långsammare, och din hållning förbättras, med ökad motorisk kontroll och mental behärskning även följande. Var och en av dessa resultat kommer att bidra till att minska din stress, som du behärskar kroppens reaktioner och stärka din andning och reaktioner reaktion.
  • När du ökar genom de olika nivåerna av din kampsport träning (vanligtvis betecknas med olika färger av bälten), kommer du att börja utöva mer och mer makt över kroppens reaktioner och över din rädsla reaktioner. Den resulterande förtroende och minskad rädsla kommer att ge dig större positivt tänkande kraft som kan hjälpa dig att lära dig att hantera och minska effekterna av stressfaktorer i ditt liv.
  • Kampsport kommer att ge dig den interna disciplinen att reagera på en värld som inte saktar ner eller stå stilla för någon, hur du reagerar på yttre stimuli gör hela skillnaden mellan att bo stressad eller coping och vistas.
 7. 7
  Lär zen. Zen Buddhism ett trossystem som ofta är kopplad med kampsport träning. Det är ett tänkesätt som är mycket fördelaktigt att underhålla. Nästan eliminera stress, lär Zen dig att fokusera på nuet och att gå med strömmen.
  • Daglig meditation kommer också att hjälpa dig att slappna av.
  • Kampsport och Zen lär dig att glömma behoven av jaget och agera därefter. När du helt har förstått den inre disciplin och den yttre respekt för andra utan att frukta dem, kommer du att upptäcka att begäret föremål eller andra önskemål avtar och att göra vad som behövs göras kan uppnås på ett fredligt sätt som inte stör din mentala och kroppsliga processer, utan att reducera dig till ett konstant tillstånd av stress. Genom kampsport, kommer du att bli mer säker i allt du gör och mindre orolig för att "tänk om", bara fokusera på nuet.

Tips

 • Läs "Zen och konsten att _____" böcker eller andra böcker om kampsport att få ett tänkesätt. Du kan också besöka Leo Babauta hemsida "Zen Habits".
 • Kampsport lär dig också konsten att balansera och inte förlita sig alltför mycket på en aspekt av din kropp. Till exempel i jiu jitsu, måste du kunna utföra varje teknik på både vänster och höger sida av kroppen. Denna känsla av balans är något som du kan också anta i ditt tankesätt, så att du inte lita för mycket på ena sidan av hjärnhalvan och vanvård utbildning eller närande den andra. Medan var och en av oss har en tendens att vara mer vänster eller höger hjärnhalva dominant, är det inte en bra idé att låta den starkare sidan till direkt allt eftersom att riskerna lämnar dig försvagades i andra områden som du bör ändå göra ett försök att hålla i gott form. Ytterst bidrar denna balans för att stötta upp ditt försvar mot stress eftersom du kommer att vara en flexibel tänkare, kunna falla tillbaka på alternativa lösningar när problem konfrontera dig.
 • Studie-och praktiserar yoga, Kungfu, Kalari Payattu (från Kerala) och Tae-Kwon-Doe.

Varningar

 • Om du lider av sjuka sidan av effekterna av stress och / eller upplever det på lång sikt är det viktigt att tala med din läkare. Du kan behöva ta en mängd olika metoder för att återställa ditt allmänna välbefinnande.

Saker du behöver

 • Martial Arts School