Wke

Hur man lär sig kung fu själv


Kung Fu, även känd som Gong (1) Fu (1), är en urgammal kinesisk kampsport. Skulle du bli inspirerad att lära sig denna konst, men har ingen att lära dig, kommer den här artikeln ge dig exakta instruktioner för att göra det.

Steg

Hur man lär sig kung fu själv. Förstå historia och filosofi kung fu.
Hur man lär sig kung fu själv. Förstå historia och filosofi kung fu.
 1. 1
  Förstå historia och filosofi kung fu. Inte absolut nödvändigt, men det kommer att ge dig större insikt och förståelse. Detta kan göras genom att gå till ditt lokala bibliotek och läsa på i ämnet, eller gå online för att söka information.
 2. 2
  Gör frekvent användning av andra hur-till artiklar. Detta är användbart eftersom det kommer förmodligen att vara en artikel för nästan varje del av Kung Fu. Lär dig alla färdigheter i hela Kampsport kategori. Annars kommer Internet har förmodligen information, såsom video online och andra informativa webbplatser. Till exempel, kan du börja med att leta upp hur man gör de olika sparkar, slag och andra attacker och öva dem.
 3. 3
  Träna. För att kunna göra de mest grundläggande av Kung Fu-rörelserna, eller att uthärda i en kamp för länge, måste du vara mycket passform. Du kan tänka dig ett träningsprogram för dig själv. Se till att du arbetar alla muskelgrupper och båda sidor av kroppen.
 4. 4
  Practice! Detta är den viktigaste delen av processen. Öva och upprepa tills du är mer än bekant med varje steg på vägen. Du kan träna med en sparka väska eller annan utbildning verktyg så att du kan faktiskt uppleva attacker du har lärt dig. Detta steg tar aldrig slut!
 5. 5
  En viktig färdighet i hand till hand bekämpa hoppar. "Men hur ska du hoppa runt som Bruce Lee gör?" Du kan begära. Tja, kan du prova den metoden på en nyzeeländare. Han grävde en 3 fot djupt hål och praktiseras hoppa in och ut ur den. Över tiden han grävde djupare och, lite i taget, vände han in i en humanoid känguru. Om han kan hoppa sex meter rakt upp, kanske du vill ge det en chans.
 6. 6
  Gör den egentliga utbildningen. Om du måste ta steroider, är du inte riktigt en Kung Fu konstnär.
 7. 7
  Var inte rädd för att backa, om det behövs. En levande hund är mer värdefullt än en död tiger.
 8. 8
  Om du går för en mentor, kan vissa välja en mellow man över en sträng man. Men om din mentor säger din bra när du inte kommer du få förstöras i en verklig kamp. Så ibland är det bättre att få veta att du suger på något.

Tips

 • När du slåss, försöker använda fötterna så mycket du använder dina händer. Släpp loss den fulla potentialen av dina lemmar.
 • Försök att få böcker som visar dig steg för steg instruktioner för olika rörelser.

Varningar

 • Var försiktig när du börjar på någon utbildning av något slag. Alltid vara medveten om de risker och faror innan start.
 • Visa inte upp. Om din huvudsakliga syfte att lära Kung Fu är att visa upp för andra, är du bättre att inte träna alls.
 • Börja inte såra folk när du har lärt dig Kung Fu. Kung Fu bör endast användas för självförsvar.