Wke

Hur man lindra depression med avslappningsövningar

När du känner dig ledsen, med eller utan en anledning, och du är trött från att känna detta sätt oändligt, finns det några avslappningsövningar som kan hjälpa dig att ta ansvar igen på ett enkelt och skonsamt sätt. Öva dessa kommer att återställa en liten nivå av energi som du kan bygga gradvis göra dig själv att må bättre med tiden. Aldrig överdriva och vara snäll mot dig själv som det fortfarande en lång resa framför oss. Det hjälper också att acceptera att det finns tillfällen i livet när man känner på detta sätt är helt normalt.

Steg

Hur man lindra depression med avslappningsövningar. Få ett papper och penna.
Hur man lindra depression med avslappningsövningar. Få ett papper och penna.
 1. 1
  Få ett papper och penna. Gör det bekvämt för dig och sätta på lite lugn, avslappnande musik. Som du sitta eller ligga bekvämt lyssna på lugn musik, göra en lista över saker som du tycker skulle vara att bidra till din depression.
 2. 2
  Projektet själv in i framtiden och hur man helst vill vara än de känslor du upplever nu. Adressering varje orsaken till din sorg, försöka komma med lösningar som relaterar till varje punkt på din lista.
 3. 3
  Lär dig att släppa taget. Det kommer snart att bli uppenbart att det finns vissa saker som aldrig kan ändras. Till exempel kan du inte ändra hur en annan person är, men du kan ändra hur du interagerar med dem. I själva verket kan du välja att inte samverka i många fall. Eller, kan du inte ändra vad din regering gör som en enda människa, men du kan ansluta med andra och aktivera för förändring genom fredliga och lagliga kanaler. För de saker på listan som inte är lösbart, antingen komma med några mer generella svar som är aktiv eller resort till en själv-skyddande och passiv respons som innefattar praktisera mediterar för att låta sorg go och acceptans att det finns vissa saker som kan aldrig ändras.
 4. 4
  Omge dig med fredliga bildspråk, föremål och ljud. Rensa ut någon som kan vara störande ditt liv. Fråga vänner och familj för att bara ringa när det är lämpligt för dig eller skärm besvärliga människor så att du kan bara träffa dem när du känner dig stark nog.
 5. 5
  Prova avslappningsövningar som en daglig rutin. Här är man föreslog enkel rutin som du kan prova någonstans. Efter en tid kommer du att känna dig säker att modifiera för att passa dina behov:
  • Hitta en lugn, icke-störande plats där du inte blir störd.
  • Sitt rakt med en fotled framför den andra.
  • Placera baksidan av dina händer på knäna.
  • Låt dina ögon stänga hela vägen eller halvvägs - vilket som känns mer bekväm.
  • Fokusera på dina andetag flyttar in och ut ur kroppen.
  • Räkna en på andas och två på utandning tills du kommer till tio, sedan börja om på ett.
  • När en tanke passerar genom ditt sinne, börja om på ett och fortsätter att fokusera helt på dina andetag.
  • Det kommer förmodligen att bli svårt att sitta still i början, men efter att ha tränat meditation för ett par dagar, bör du känna dig lugnare och bättre kunna hantera.
 6. 6
  Inte försumma att använda avslappningstekniker som en daglig del av ditt liv. De kommer att stödja dig även när du börjar känna dig starkare, kom ihåg att de är en källa till din styrka i vår stressade värld.

Tips

 • Motion varje dag kan göra en enorm skillnad i din emotionella hälsa. De endorfiner ökar ditt välbefinnande och ger dig en känsla av ökad energi. Motion hjälper till att rensa bort blues. Och det bästa är att motion kan vara så enkelt som att gå ut med hunden eller så komplicerat som att ta klasser. Så länge du driva din kropp att komma ur sin gamla hjulspår.
 • Slå upp yoga centers i telefonboken eller på nätet för att se om att ta en klass, eller kolla in en yoga video från biblioteket eller YouTube.
 • Ofta du kommer att känna sig ledsen säsongen efter semester eller semester inlägg. Inse detta för vad det är - att du gör en övergång tillbaka till det verkliga livet, och det kan ta en vecka eller två för att känna igen i rutinen.

Varningar

 • Om du har symtom på klinisk depression i mer än två veckor, kontakta din läkare om andra åtgärder du kan vidta.
 • Om du funderar på att skada dig själv eller andra, ringa den amerikanska självmord hotline på 1-800-€ 273-TALK.