Wke

Hur man spelar golf med ryggsmärtor

Om du har upplevt långvarig eller livslång ryggproblem och operationer rygg, kan du vara bekant med att säga: ". Det finns två typer av golfare... de med ryggproblem och de som är gonna få ryggproblem" Men detta betyder inte att du måste ge upp din kärlek för golf. Det finns lösningar som fortfarande gör att du kan hantera din ryggvärk och spela golf.

De steg som beskrivs i den här artikeln kommer att hjälpa dig om du har en "dålig rygg" eller efter-tillbaka operationer. Och självklart behöver du även din läkares godkännande innan du spelar golf smärta efter rygg eller drift.

Steg

Hur man spelar golf med ryggsmärtor. Stretch regelbundet och värma upp innan varje spel.
Hur man spelar golf med ryggsmärtor. Stretch regelbundet och värma upp innan varje spel.
 1. 1
  Stretch regelbundet och värma upp innan varje spel. Detta är ett mycket viktigt steg. Alltid sträcka på ryggmusklerna för att förhindra ytterligare skada samt att lossa ryggen. Fråga din läkare eller sjukgymnast för lämpliga stretchövningar som kommer att fortsätta att stärka din rygg och för specifika övningar som du kan genomföra före ett spel. Vissa stretching som kan vara lämpliga inkluderar:
  • Sträck axeln och: Håll en golfklubba bakom nacken och axlarna gripa båda ändarna av klubben med händerna och vrid överkroppen försiktigt från sida till sida. Gör detta några gånger.
  • : Dra ett knä mot bröstet. Släpp försiktigt och dra sedan det andra knäet mot bröstet. Upprepa några gånger.
  • Sträck hamstrings: Böj över och försöka röra tårna. Gå inte längre än du kan eller kan orsaka mer problem och bara göra detta om din sjukgymnast har godkänt flytten. Flexibla hamstrings är viktiga för att möjliggöra bättre hip rörelse och för att minska trycket på de nedre ryggen skivor.
  • Enkla, mjuka gungor hjälper dig att värma upp innan matchen, öva lite innan varje spel.
 2. 2
  Club upp. När du har ont i ryggen, måste du acceptera att du kommer att förlora en del makt. Hjälp dig själv med "clubbing upp" en eller två klubbar.
  • När du tränar, börja med små strykjärn och arbeta upp till stora trä. Detta underlättar muskelgrupper i gradvis uppvärmning.
 3. 3
  Ease tillbaka in i matchen med några grundläggande metoder. Spendera lite tid att öva på en drive område att sätta dig själv i synk. Detta kan kännas repetitiva men det kommer att hjälpa din kropp att sakta återfå de nödvändiga rörelser och din muskel minne kommer att återställa tidigare med enklare rörelser.
 4. 4
  Vid adressering av bollen, är det rekommenderat att du ändrar din hållning lite när du arbetar från en back back. Sikta på att stå 2-3 inches (5-7.5cm) närmare bollen än vad du tidigare stod. Denna placering ger dig ett bättre centrum för gravitationen och det hjälper dig att förvandla dina höfter lätt.
 5. 5
  Starta din rygg swing genom att flytta höfterna samtidigt med händerna och klubb. Böj vänster (om du är högerhänt, tvärtom om vänsterhänta) lite mer att låta höfterna för att slå ytterligare.
  • För att undvika ryggont som helst, bör golfspelare sträva efter jämna svängningar. Sikta på att försiktigt rotera, höft, bröst och nedre ryggen samtidigt, så att alla dessa delar av kroppen dela lasten.
 6. 6
  Vidta särskilda försiktighetsåtgärder vid användning. Problemen börjar egentligen på nedgången för personer med ryggsmärtor. De flesta golfare inleda sin nedgång med höfterna, men när du inte kan vridmoment höfterna så mycket, de får långt före dina händer. För att undvika detta, starta din nedgång med dina händer rör sig långsamt, och sedan engagera dina höfter att spränga igenom bollen.
 7. 7
  Undvik att vrida runt hela tiden. Medan golf gungor naturligt skapa torsion (vridning), Vrid inte runt vid sväng och absolut inte vrida runt för att observera - rör på hela kroppen istället för att se var bollen har gått. Och tänk på att du inte behöver vrida kroppen runt för att avsluta i en perfekt pose. Bara se till att avsluta med klubbens höga. Över huvudet är bra.
 8. 8
  Pressa inte dig själv för hårt. Om du kan bara hantera några hål inledningsvis, är det bättre än ingen. Lyssna på din kropp när du flyttar runt banan och ta en paus när du behöver.
  • Kom ihåg att bära alla golf objekt med omsorg, speciellt golfbagen. Du kan ångra en hel dags försiktig golf leker med dålig väska att bära! Undvik upprepad bockning över för att hämta påsen med hjälp av ett hjul stativ som håller väskan upprätt eller en rullande vagn väska. Om du bär en väska på dina axlar, se till att den har två remmar att jämnt fördela vikten.

Tips

 • Ta med några varma eller kalla förpackningar att använda på ryggen om det börjar göra ont. Om dessa inte hjälper (tillsammans med en paus), sedan avsluta spelet för dagen och återvända när ryggen känns starkare igen.
 • Arbeta med en golfinstruktör eller professionella kan vara en bra idé om din golf är inte tillräckligt jämn.
 • Du kan också titta på isbildning ryggen före och efter spelar för att minimera inflammation.
 • Berätta för dina spelkamrater om din ryggvärk och det faktum att du kompenserar för det. Släng dem inte upp partnering upp med dig, bara låt dem veta att du förmodligen kommer vara lite långsamt och mer försiktiga än kanske de kommer ihåg dig att ha varit innan!
 • För vissa kan också hjälpa. Tala med din sjukgymnast om alternativen. Dagliga promenader på ca 30-40 minuter är bra för din rygg också. Kroppsvikt knäböj är också utmärkt för din kärna och nedre ryggmuskulaturen.

Varningar

 • Det finns många golf stretch filmer tillgängliga på nätet. Även om dessa kan vara till hjälp, är det fortfarande mycket viktigt att få godkännande för dem från din sjukgymnast övervaka ditt fall.
 • Om du har ont i ryggen, alltid få checkat ut av din läkare och få deras godkännande innan du spelar någon sport. Golf kan vara mycket ansträngande på ryggen, så ta dessa extra försiktighetsåtgärder för att minska din chans för ryggskador är avgörande för full och varaktig återhämtning.

Saker du behöver

 • Driving range
 • Stretchövningar
 • Golfklubbar i högre siffror