Wke

Hur man stoppar förhalande med visualisering

Det finns massor av recept för att avsluta förhalning. Men många av dem fungerar inte - som en sakfråga, några av dem är ganska svårt att komma igång med!

Följande metod är lätt att starta, och kan vara oerhört effektivt. Den är löst baserad på Viktor Frankl: s "paradoxal avsikt" teknik, och även om arbetet i Milton Erickson och Ernest Rossi.

Steg

Hur man stoppar förhalande med visualisering. Vad är det du vill göra?
Hur man stoppar förhalande med visualisering. Vad är det du vill göra?
 1. 1
  Vad är det du vill göra? Tänk önskad åtgärd ett "förfarande", och dela den i mindre "uppgifter", som om du skulle lära ut det till en praktikant. Skriv en kort översikt eller rita ett flödesschema om det hjälper dig att klargöra saker.
 2. 2
  Nästa, sitta upprätt i en bekväm stol och föreställ dig att du börjar med den första uppgiften. Kör igenom hela åtgärden noggrant i din fantasi. Samtidigt, vara medveten om dina känslor: du upplever någon av de känslor som har gjort det förfarande svårt att börja göra? Låt oss kalla dessa dina "hämmande känslor".
 3. 3
  Fortsätt arbeta igenom uppgiften i din fantasi: gör det med kraftfull vilja och fokus, medan du upplever den hämmande känsla samtidigt. Försök att hålla den hämmande känsla går som du fortsätter. Du kan även prova att intensifiera hämmande känsla så mycket som möjligt medan du tänka dig att göra uppgiften med fokuserad och orubblig beslutsamhet. Fortsätt tills du har nått slutet av den första uppgiften. Upprepa detta några gånger.
 4. 4
  Följ samma metod med var och en av de övriga uppgifterna i proceduren tills du har utfört hela proceduren i din fantasi. Upprepa returresa.
 5. 5
  Börja göra det till en vana att gå igenom dessa steg när du märker en "hämmande känsla" om alla åtgärder du behöver göra. Gör till en vana att fullfölja några känslor av "blockeras" eller "känner för lat" du råkar uppleva under dagen, och med den här metoden på dem och se till att utföra de arbetsuppgifter i din fantasi med stor vilja, syfte, och fokus.
 6. 6
  Efter att ha gjort detta för ett tag, börjar du förmodligen att finna att det har blivit för lätt att bara gå igenom en procedur i din fantasi: de hämmande känslor kommer inte att vara tillräckligt stark för att ge en bra utmaning längre. Så kommer nästa steg vara att använda samma metod, men att faktiskt göra uppgifter med verklig handling, som arbetar med kraftfull vilja och fokusera samtidigt som man försöker hålla den hämmande känsla så stark som möjligt.
 7. 7
  Gör detta din nya hobby. Börja jaga och och gå efter dessa "hämmande känslor", och se hur många du kan "göra" varje dag. Det är ett utmanande nytt spel du kan spela regelbundet.

Tips

 • Du kan ge dig själv med ett extra mått av motivation genom att använda bästa me technque av självhypnos på förhand uppleva frukterna av ett långsiktigt mål, vilket minskar eller eliminerar behovet av "viljestyrka."
 • Om det fungerar bättre för dig, kan du blunda medan du gör proceduren i din fantasi. Det är inte nödvändigt, men.
 • Det är viktigt att du använder den här metoden när du är upprätt och bibehålla god hållning. Gör inte det när du är i en vikande, slouching, eller liggande ställning.

Varningar

 • Använd inte den här metoden när du kör eller medan du gör något där du behöver titta på vad du gör.