Wke

Hur man stoppar sömnen

Sleepwalking kan verka lite absurt så lätt att skratta av men det kan vara ett mycket allvarligt tillstånd. Du är inte i kontroll över dina handlingar eller fullt medveten om din omgivning så att du kan hamna allvarligt skada eller till och med döda dig själv eller andra. Och det kommer verkligen galen din partner. Tydligen är det som "att prata med en död person". Hmm.

Steg

Hur man stoppar sömnen. Få din partner att låsa alla dörrar och fönster och gömma nyckeln så att du inte kan lämna huset.
Hur man stoppar sömnen. Få din partner att låsa alla dörrar och fönster och gömma nyckeln så att du inte kan lämna huset.

Om du bor med en partner:

 1. 1
  Få din partner att låsa alla dörrar och fönster och gömma nyckeln så att du inte kan lämna huset.
 2. 2
  Också be dem att gömma bilnycklarna - Det är förvånande hur många människor går till en enhet under sömnen.
 3. 3
  Dölja något som är i rummet du är låst i att du kan använda för att skada dig själv eller andra - En pistol, en kniv, en rakkniv osv.
 4. 4
  Berätta för dem att om de hör dig komma upp på natten för att fråga dig vad du gör - låt dem inte bara anta att du är på väg till badrummet eller för att få en drink. Om du går i sömnen blir det ganska lätt att säga - du kommer inte svara alls, ska du svara på rappakalja eller dina svar kommer att vara konstigt och förvirrad.
 5. 5
  Berätta för dem bara för att guida dig försiktigt tillbaka till sängen.

Om du bor ensam:

 1. 1
  Fortfarande låsa alla dörrar och fönster. I en sömngång stat, om du försöker dörren och den är låst kommer du förmodligen bara återgå till sängs i stället få nyckeln.
 2. 2
  Sätt bilnycklarna på en plats som du vanligtvis inte skulle hålla dem. Din sömnen själv kommer troligen inte minnas detta och kommer inte att gå till besväret att leta efter dem.
 3. 3
  Be en vän eller granne att leta efter något som du kan använda för att skada dig själv eller andra - Pistoler, knivar, rakhyvlar, bestick, basebollträn, golfklubbor, yxor, motorsågar, eller andra trubbiga tunga föremål även receptbelagda läkemedel. Jag vet att det här kommer att verka som en massa problem, men det har funnits fall av människor som mördar andra medan i en sömngång tillstånd. Du vill inte vara en av de få.
 4. 4
  Placera objekt i din väg. Ingenting som verkligen kommer att skada dig om du snubblar över det, men bara något som du kanske stöta tån på eller något högt som en klädhängare som du kan stöta på.
 5. 5
  Lämna kläderna. Om du gör, är det möjligt att du kommer att få klädd. Om du inte gör det på gatan du kommer att se en hel del mindre sårbart helt klädd än i nattkläder.
 6. 6
  Montera ett alarm på din dörr som ljuder när det öppnas. Om det är högt nog att det ska gå och väcka dig.

Tips

 • Du kanske inte ens vet att du går i sömnen. Eftersom människor ofta mellanmål när de är sömnen look för öppnade paket, kasserade omslag godis, smulor i sängen och så vidare. Du kan även vakna upp i en helt annan plats än där du somnade.
 • Men ibland går i sömnen på grund av andra faktorer såsom att inte få tillräckligt med sömn, oregelbundna sömnmönster, drog-och alkoholmissbruk, stress eller sorg och mediciner receptbelagda. Fysikaliska och metall sjukdomar såsom hög feber, astma, onormal hjärtrytm, sömnapné, posttraumatiskt stressyndrom, multipel personlighetsstörning och panikattacker bland många andra har också varit kända för att orsaka sömnen. Det finns flera möjliga förklaringar men ha i åtanke att i de flesta fall inga faktiska orsaken hittas. Om så är fallet, använd de metoder som anges ovan och se nedan.
 • Sömnen sker med enäggstvillingar och det är ofta ärftligt - prata med nära anhöriga, fråga dem om de någonsin sleepwalked och i så fall hur de tacklat frågan.
 • Det är en vanlig missuppfattning att det är farligt att väcka en person som går i sömnen. Detta är inte sant. Däremot kan det vara mycket svårt att väcka dem och de kommer att bli desorienterad och förvirrad ett tag en gång vaknat.
 • Om ingen tydlig anledning till varför du skulle sömnen bestäms, föra dagbok över allt som orsakar dig stress i ditt dagliga liv. Be din partner (om du har en,) att ta en del av när du sömnen. Du kan hitta en länk mellan upplever mycket stress under dagen och sömnen den natten.
 • Många barn sleepwalk någon gång. Försök att inte oroa dig eftersom det kommer förmodligen att hända mycket sällan och de brukar växa ifrån det när de träffar sin mid-teens. Om du vill söka råd, titta under Källor och citeringar.
 • Ibland sömnen bara händer utan någon uppenbar anledning. Emellertid har en teknik utvecklats som har haft en stor framgång. Patienten hypnotiserad och ett kommando ingjutit i dem att de omedelbart kommer att vakna när deras fötter vidrör golvet. Om du känner att detta skulle vara en bra lösning, forskning det först genom att tala med din läkare och söka på internet för konton från folk som faktiskt har upplevt denna behandling.
 • Prova några enkla avslappningsövningar eller meditera innan du somnar. I Källor och citat hittar du en länk till en webbplats med avslappningstekniker.
 • Om du sleepwalk regelbundet eller bara en eller två gånger i månaden, är det viktigt att du går och se din läkare. De kan skicka dig till en sömn studie för att försöka fastställa orsaken.

Varningar

 • Om det inte är en naturlig, naturläkemedel, inte tar något för att hjälpa dig att sova. Detta har man känt till att förvärra problemet.
 • Gå inte att sova när du är arg eller stressad. Ta lite tid att lugna ner sig först.