Wke

Hur undvika att bli nervös

Är det något du vill göra, men blir nervös varje gång du försöker det? Tror du att det är omöjligt att inte bli nervös om det? Vill du bygga något förtroende? Här är hur man gör det i några enkla steg.

Steg

Hur undvika att bli nervös. Få regelbunden motion.
Hur undvika att bli nervös. Få regelbunden motion.
 1. 1
  Få regelbunden motion. Hitta en väg ut vilket minskar din stress genom en rolig aktivitet som promenader eller jogging, simning, cykling, yoga, tennis eller dansa... Gör något som gör ditt blodflöde och du kommer att sparka ut den stress från kroppen.
 2. 2
  Meditera. Detta är ett gammalt sätt att ta bort stress, smärta och panik från din kropp. Medan mediterar, bara slappna av och tänka fina, trevliga tankar.
 3. 3
  Prata med ett husdjur eller uppstoppade djur. Om du har en favorit uppstoppade djur eller ett husdjur, de är bäst om lugnande ner dig. De kommer att lyssna på dig och med ditt husdjur om det är djuret du vill koppla av med. Om inte, bara prata med dem och berätta för dem om att vara nervös om vad du ska göra. Husdjur är en verklig tröst.
 4. 4
  Lyssna på din favoritmusik. Om du har en favoritlåt, lyssna på den och få dig att tänka helt utanför den.
 5. 5
  Skapa en zen sovrummet är det inte mot någon religion, det är bara en plats där du lämnar bekymmer vid dörren.
 6. 6
  Börja enkelt. Innan du försöker hela saken, bara göra en bit av den. Sedan lite mer, sedan en annan lite mer. Använd inte detta som en ursäkt för att inte försöka det ofta.
 7. 7
  Försök att göra det hela. Betonar inte ut eller panik. Kom ihåg, kan du pausa vid vissa tider.

Tips

 • För att koppla ditt sinne bör du koppla din kropp: alla bär stress och draghållfasthet i sina muskler och leder. Märkte du en dag hur mycket ditt sinne är netto efter att ha ett varmt bad eller en bra massage? Så avslappnad kropp ger avslappnat sinne!
 • Tänk på att du inte kan ta kontroll över varje situation: lära sig att gå vidare, prova och vara redo att uppträda med alla möjligheter, lära sig att acceptera det okända, ibland orsaka klängande med visshet och beständighet är det bästa sättet att sorg.
 • Ta 3 djupa andetag och andas ut långsamt.

Varningar

 • Samtidigt försöker det som gör att du känner dig nervös, stanna säkert. Om ditt mål har något att göra med farliga saker, se till att du inte stress eller panik. Detta kan göra att du förlorar fokus och eventuellt bli sårad.