Wke

Hur undviker rodna

Det kan verka som om det finns ingen undgå detta pinsamma spolning av kinderna varje gång du tittar på din kärlek, höra en off-color skämt, eller gör ett misstag. Det känns som det, men det behöver inte vara fallet. Vissa människor rodnar i sociala situationer där de känner sig generad, andra rodna utan anledning alls, vilket i sin tur orsakar förlägenhet. Vissa personer har även en intensiv rädsla för att rodna, kallas erythrophobia. Om du känner för din Rodnad är i vägen för normala sociala interaktioner, och du vill ha lösningar på ditt problem, läs vidare för några tips om hur man undviker rodna.

Steg

Hur undviker rodna. Sluta med det genom att koppla din kropp.
Hur undviker rodna. Sluta med det genom att koppla din kropp.

Förhindra rodnande i ögonblicket

 1. 1
  Sluta med det genom att koppla din kropp. När du rodnar, kan du hjälpa snabbt blekna rodnad genom att koppla dina muskler, speciellt i axlar och nacke. Försök att släppa spänningen att du plötsligt håller. Håll din hållning upprätt och benen balanserade.
  • För att koppla av, prova:
   • Komma ihåg att andas in och ut (djupt om du kan).
   • Påminna dig om att detta inte är första gången du har rodnade och det förmodligen inte kommer att vara sista gången. Detta kan vara konstigt betryggande.
   • Ler. Leende kan hjälpa så våra kinder naturligt rodna när vi ler, ler också hjälper oss att känna oss gladare, vilket kan förstöra någon social ångest.
 2. 2
  Inte fixera inte på rodna. Många människor fixera på sin rodnande när det händer, förvärrar deras sociala ångest. Och forskning visar att ju mer vi tänker rodnande, ju mer vi rodnar. Om du kan hitta ett sätt att stoppa fixering på rodna, är chansen att du faktiskt kommer att rodna mindre!
 3. 3
  Överväg att dra uppmärksamhet till den. Om en person är på en dag och de gör något otroligt pinsamt, ett sätt att de kommer att rädda situationen är att dra uppmärksamhet till det:. "Nå, nu var det klumpiga jag lovar jag är bara klumpig halva tiden! " Genom att dra uppmärksamhet till tafatthet och lägga den i det öppna, har de avslöjat det. Den tafatthet lämnar oftast just då och där. Du kan göra samma sak med rodnande.
  • Det är naturligtvis inte något du kan göra varje gång, i varje situation, men anser att det är ett verktyg som du kan använda. Din rodnande blir ofta värre eftersom du är rädd för människor Upptäcka din ångest. Om du desarmera ångest inför andra människor har tid att inse det, har du ingen anledning att rodna längre.
 4. 4
  Försök repeterar tanke övningar. För att hjälpa dig att känna dig både kylare (som i fysiskt kallare, men även street-wise) och för att distrahera dig från den rodnande själv, prova flera tanke övningar:
  • Tänk dig att hoppa i en iskall sjö. Föreställ dyka djupt ner till botten av sjön medan känslan av kallt vatten tvätta över dina lemmar och hud. Det hjälper dig att svalna och borde koppla dig lite.
  • Föreställ människor i sina underkläder. Av någon märklig anledning, detta fungerar offentlig-talande trick egentligen. Det känns som alla andra är mänsklig, och att du inte är den enda som gör misstag. Oftare än inte, kommer det få dig att skratta.
  • Jämför din situation med andra människor i världen. Du känner dig generad eftersom du måste gå upp och tala inför klassen, kanske. Det är en bit av kakan jämfört med kämpa för ditt liv, eller kämpar för att hitta mat. Påminn dig själv om hur bra du har det.

Förhindra rodnande långsiktig

 1. 1
  Förstå vad rodnande är. Rodnad är ofrivillig rusa av blod till ansiktet, oftast väckt den av social ångest. Rodnad orsakar rodnad och ibland svett. Rodnad är förvärras av det faktum att ansiktet har mer kapillära slingor och mer blodkärl än andra hudområden, vilket gör rodna i ansiktet särskilt synliga.
  • Förstå att rodna kan orsakas för någon "social" anledning alls. De flesta människor rodnar när de känner sig obekväma i en social situation. Andra människor rodnar utan någon uppenbar social anledning alls. Denna typ av oprovocerat rodna kallas idiopatisk kraniofaciala erytem.
  • Förstå att vissa människor har en legitim fobi för att rodna, kallas erythrophobia. Personer som lider av erythrophobia kanske vill söka rådgivning som de försöker att övervinna sin rädsla.
 2. 2
  Försök att förhindra att rodna i första hand, om det är möjligt. Ta reda på när du rodnar. Är det när du är arg, eller när du är nervös? Är det när du tittar på eller tänker på en viss person? Är det när du sätter i rampljuset? Inte nödvändigtvis försöka undvika vad gör du rodna, men försök att skick din kropp att tro att det inte finns någon anledning att rodna när det kommer. Detta är det första steget i att slå den rodnande.
  • Gör en lista över alla de senaste gånger du minns rodnande, speciellt om du rodnade sociala situationer. Skriv resultatet av den sociala situationen. Var du gjorde narr av? Såg folk märker? I de flesta fall tror anständiga människor inte att rodna är ett problem och inte peka ut det. Och varför skulle de? Det är inte något som du kan styra. Börja förstå att rodna är inte alltid så viktigt som du tror det kan vara.
 3. 3
  Känn dig inte ansvarig för rodna. Vad du än gör, inte känner ansvar för att rodna. Det är ofrivilliga. Träna din hjärna att förstå att dina medvetna tankar har ingenting att göra med detta autonom kroppslig reaktion. Du är inte att skylla, och du är inte skyldig till någonting. Om du släpper känna ansvar för att rodna, det finns en god chans att du hittar dig själv rodnande mindre ofta.
 4. 4
  Sluta bry. Inte bara är din rodna mycket mindre märkbar än du förmodligen tror, ​​det är också bra att komma ihåg att de flesta människor antingen hitta rodnande vara söt eller endearing. Det finns fördelar med att vara ett rouge. De innefattar:
  • Folk som bevittnar någon rodna hitta rouge att vara mer sympatisk, mjukgörande deras sociala domar från personen. På detta sätt kan rodna hjälpa till att bygga bättre sociala band.
  • Forskare tror att människor som rodnar är bättre på relationer, rapporterar högre nivåer av monogami och pålitlighet.
 5. 5
  Träna ihärdigt innan du känner att du kanske blir generad. Detta gör två saker: ditt ansikte kommer att ha en naturlig röd nyans som ser mer "normal", och du kommer att sänka ditt blodtryck så mycket att du kan bli effektivt immun mot rodnande, baserat på hur hårt och länge du tränar, för någonstans mellan 30 minuter till 2 timmar. Även om din rodnad från träna bleknar, kommer denna tillfälliga immunitet fortsätta.
 6. 6
  Hitta användare avslappningstekniker. Prime ditt sinne och din kropp att slappna av innan de rodnande uppsättningar i genom meditation eller skonsam träning. Känsla avslappnad och kontroll kan hjälpa dig att förhindra rodna uppstår i första hand.
  • Prova yoga. Yoga är den perfekta sinne / kropp övning som hjälper center dina tankar och ge tillräckligt med fysisk stimulans för att få blodet flyter genom hela kroppen, inte bara i ansiktet. Experimentera med olika typer av yoga, det finns dussintals. Hitta den stil som passar dig bäst.
  • Prova mild meditation. Meditation kan betyda så många olika saker. En form av meditation som du kan prova är att bara bli medveten om din kropp och skytte att medvetenheten ut till de allra kanterna på din kropp, att uppnå ett slags övergång. Fokusera först på tankar i huvudet, och sedan gradvis flytta din medvetenhet till kanterna på din kropp, tills du är medveten om din kropp som en helhet.

Tips

 • Om du vill undvika att rodna för en viss händelse, som ett tal, drick ett fullt vatten flaska iskallt vatten ca 5 till 10 minuter innan. Drick det slags snabbt, men det behöver inte vara snabb nog att göra dig sjuk. Detta kommer att orsaka allt rodnande att stanna i ca 30 minuter, och det fungerar verkligen! Bara gör inte detta mer än en gång på en dag och inte alltför många gånger i allmänhet, eftersom det är nog riktigt illa för blåsan!
 • Drick mycket vatten! Många gånger rodnande uppstår på grund av uttorkning.
 • Skruva ner värmen. Värme suger fukten ur kroppen, och när du är törstigare, kommer du rodna mer.
 • Om allt annat misslyckas, glömma allt annat och komma ihåg vissa människor tror rodnande är söt. Det är en tillgång, inte ett fel!
 • Andas djupt. Det hjälper till att förhindra och sprida rodna.
 • Få en äldre vän av motsatt kön för att säga saker som gör dig rodna tills du kan hantera.
 • Kommentera på din rodna är ett enkelt sätt att sluta bry sig om det.
 • Tänk på något roligt.
 • Du kan öva bleknar rodnar i spegeln, om du kan få dig att rodna.
 • Rodnad bör inte vara alltför mycket av ett problem förutsatt att du håller en seriös ansikte om du är arg eller ett stort leende någon annan tid.

Varningar

 • Tycker inte om att försöka att inte rodna och vad som kommer att hända om du gör rodna eftersom detta kommer att göra dig rodna. Bara behålla lugnet och inte tänka på att rodna.
 • Kom ihåg, om du är en tonåring, kan rodnande vara hormonella.
 • Att försöka dölja din rodna för mycket kommer bara göra det värre.
 • Var inte alltför lugn, vill du inte att tona ut och ignorera allt.