Wke

Hur man vaknar fredligt

Ni vet alla hur det är. Kanske du har ett tidigt möte, noll klasser timme eller arbete som börjar tidigt. Vad det än är, varje morgon du är i fred, vila i djup sömn, så då helt plötsligt: ​​pip pip pip! Den fjärde juli är början på nattduksbordet och du är desperat försöker göra det stopp. Dumma larm!

Steg

Hur man vaknar fredligt. Lita inte på ett irriterande, högljudda, motbjudande larm.
Hur man vaknar fredligt. Lita inte på ett irriterande, högljudda, motbjudande larm.
 1. 1
  Lita inte på ett irriterande, högljudda, motbjudande larm. Använd två olika alarm, ett med ett högt pip och en med lugn musik. Ställ en radio, MP3-spelare, eller annan anordning för att successivt väcka dig först, 15-30 minuter före din vanliga larm. Det kommer att hjälpa att påminna dig om att högljudda larmsignal snart kommer att följa.
 2. 2
  Prova någon av de nya larm klockor som övervakar din sömn mönster. De bestämmer det optimala ögonblicket för att väcka dig baserat på din sömn rytmer. Vakna vid fel tidpunkt enligt kroppens naturliga sömncykel kan få dig att känna groggy och irriterad. Dessa klockor är tänkta att eliminera detta genom att väcka dig i rätt tid för din kropp och att larmet gång du.
 3. 3
  Undvik att dricka koffeinhaltiga drycker efter solnedgången om du brukar gå i vila efter 8. Koffein stör din sömn och vakna cykel.
 4. 4
  Bypass alltför stimulerande TV-program och filmer som sparkar upp en adrenalin reaktion i kroppen. Detta inkluderar att undvika visar vilka skildrar mord, actionfilmer och stressiga dokusåpor. Om du måste titta på dessa visar, försök att TiVo showen och se den på en annan tid om du kan.
 5. 5
  Mat du kan säkert ha på kvällen som inte kommer att skada din sömncykel inkluderar mjölkprodukter, vilket kan orsaka dåsighet och hjälpa dig, få sova. Och även Turkiet och nötter och andra livsmedel som innehåller tryptofan, en naturlig sömn stöd, är okej för de flesta människor.
 6. 6
  Om du måste ställa en väckarklocka för att vakna upp på morgonen, prova att använda en med naturliga ljud eller musikinstrument som en del av larmet. Vakna upp till högt klockor och piper har visat sig inducera en reaktion på plötsliga ljud, vilket skapar extrem stress vid uppvaknande och kan negativt påverka dig hela dagen.
 7. 7
  Prova att ta ett bad innan du går till sängs. Häll i lite skumbad och blöt i en halvtimme / timme. Detta bör göra dig sömnig och dåsig, och redo att sova.
 8. 8
  Kliniska prövningar i Japan har visat att människor som är långsamt vaknat av ljuset från solen må bättre på morgonen. Om du kan, ställa upp några system för belysning som långsamt tänds vid önskad tidpunkt, med hjälp av en dimmer. Ljuset bör öka i styrka under ungefär en halvtimme innan du vaknar.

Tips

 • Ställ din väckarklocka några minuter innan din ordinarie tid du får upp. Det kommer att ge dig några minuter för att slappna av och gör dig redo att gå upp och du kommer inte bli sen.
 • Experimentera med olika typer av fredliga musik.
 • Ät en apelsin (måste vara mycket färskt) så fort du vaknar.
 • Försök iSnooze. Det är ett gratis program som fungerar med iTunes för att väcka dig.
 • Var medveten om övergångsfasen när du ur sömnen i medvetandet.

Varningar

 • Din väckarklocka volymen får inte vara för mjuk eller mild.
 • Glöm inte att ange din larmsignal.

Saker du behöver

 • Regelbunden, högt larm som piper
 • Radio eller MP3-spelare med larmfunktion
 • Sov spåra alarm klocka (tillval)