Wke

Så sluta trycka på snooze-knappen

Om du inte energiskt studsa upp ur sängen på morgonen, du är en del av en stor grupp människor med samma problem. Men ta hjärta, här är några förändringar för att göra få upp lättare!

Steg

Så sluta trycka på snooze-knappen. Ställ in en timer så att en ljus tänds samtidigt med ditt larm.
Så sluta trycka på snooze-knappen. Ställ in en timer så att en ljus tänds samtidigt med ditt larm.
 1. 1
  Ställ in en timer så att en ljus tänds samtidigt med ditt larm. När ljuset träffar ditt ansikte, kommer du att bli mindre benägna att somna, även om du håller ögonen stängda.
 2. 2
  Överväga att fastställa en utomhus-rated timer som stänger ett utrymme aggregat på i sovrummet, för ungefär en timme innan du vill vakna. Vakna upp till temperatur stimulans är mycket skonsammare mot ditt neurovascular systemet, och du kanske upptäcker att du även kommer att vilja studsa upp ur sängen och börja dagen i extra varma förhållanden.
 3. 3
  Om du dricker kaffe, få en kaffekanna med en timer. Förbered den innan du går till sängs, satt det i 30 minuter innan larmet och inte bara kommer ditt kaffe vara redo när du stiger upp, doften av nybryggt kaffe kan hjälpa dig att komma ur sängen.
 4. 4
  Sätt din väckarklocka på andra sidan av rummet. Du har inget annat val än att svara på det, och innan du vet det, du kommer att vara ur sängen. Fungerar bäst om du delar ditt hem med andra så att du måste svara på för att undvika irriterande dem.
 5. 5
  Ange ett andra larm på din mobiltelefon, dator, en annan väckarklocka, eller vad man kan höra från varhelst du behöver för att uttrycka det. Placera den andra larmet från din kaffekanna, i badrummet, tjänstefolk, i hallen, eller vad som fungerar i ditt hem. Ställ sedan in det i 5 minuter efter det första larmet på din vanliga väckarklockan. När du vaknar, kommer du vet att du måste gå och stänga av andra larmet, innan det går också bort.
 6. 6
  Om allt annat misslyckas, låsa väckarklockan i en låda med ett kombinationslås och bifoga den interna klockan högtalaren till en extern stereohögtalare. På så sätt måste du slå på ljuset och träna en kombination innan du kan stänga av den.
 7. 7
  Överväg super limning din snooze-knappen för att göra det omöjligt att använda. Var noga med att inte förstöra din väckarklocka men! (Detta kan ha den oönskade effekten att uppmuntra användningen av knappen som helt stänger av larmet)

Tips

 • Du kan också satsa på en flygande eller flytta väckarklocka som du måste hitta eller hämta för att stänga!
 • Ibland är allt du egentligen behöver göra för att berätta för dig själv att du måste komma ur sängen. Kör igenom några uppgifter som du har idag och du kommer så småningom hitta själv övertygad om att du ska få flytta.
 • Mata din katt eller hund på morgonen direkt efter att du stiger upp - de kommer att vara säker på att väcka dig. Och du kan få en gosa i också - ett trevligt sätt att vakna upp.
 • Sätt upp det på en högre plats så att när du går att slå snooze du inte kan nå den.
 • Om du har en sömn våningssäng i toppen så att du måste gå ner för stegen för att stänga av den.
 • Lämna ett meddelande från din väckarklocka varje kväll som påminner dig allt du behöver för att få gjort!
 • Ställa in larm för sista möjliga sekund innan du måste klättra för att komma till jobbet (eller vad som helst) kan hjälpa till att bryta den snooze vana.

Varningar

 • Sömnlöshet är ett symptom på ett problem, och inte själva problemet. God sömn är ett hälsotecken. Dålig sömn är ofta ett tecken på något fel och kan signalera antingen mindre eller allvarliga medicinska eller psykiatriska störningar. Sömnlöshet kan börja i alla åldrar, och kan pågå i några dagar (övergående insomnia), ett par veckor (sömnbesvär), eller på obestämd tid (långvarig sömnlöshet).