Wke

Hur man vaknar lätt

Vill du gå till sängs tidigt, gå upp sent, och har fortfarande problem med att vakna upp oavsett vad du gör? Denna artikel har en lösning för dig.

Steg

Hur man vaknar lätt. Anteckna bra saker som kommer att hända nästa dag.
Hur man vaknar lätt. Anteckna bra saker som kommer att hända nästa dag.
 1. 1
  Anteckna bra saker som kommer att hända nästa dag. Om du har en väckarklocka eller ett nattduksbord, få en anteckning och skriva ner något bra eller spännande som kommer att hända när du vaknar. Det kan vara så stort som att gå till en konsert eller utför framför människor, eller det kan vara så liten som att kunna se din hund när du stiger upp.
 2. 2
  Gör ditt sovrum svalare. Om ditt sovrum är mycket varmt när du vaknar, kan det göra dig sömnig. Vrid ner termostaten mellan 60 och 70 grader Fahrenheit.
 3. 3
  Gör ditt sovrum färgglada. Det börjar ditt adrenalin, sparkar dig i växel. Hitta något färgglatt, som en filt eller kasta kudde, och lägga den i det område du först ser när du vaknar.
 4. 4
  Sätta blommor på ditt nattduksbord. I en studie fick de kvinnor som vaknade och såg blommor direkt efter att de öppnade sina ögon en stämning hiss som varade hela dagen.
 5. 5
  Tryck inte på den knappen! Om du trycker på snooze-knappen, vet din hjärna att det ska gå av igen. Du kommer inte få någon av de djupa, vila slummer mellan snoozes. Ställ in alarmet för då har du definitivt att få upp. Om du har svårt att inte trycka på snooze-knappen, prova att sätta den över rummet så du måste gå dit, vakna du upp längs vägen.
 6. 6
  Visualisera din dag. Om du föreställer dig alert och energisk, eldar upp samma delar av hjärnan som du använder när du faktiskt är alert och energisk.
 7. 7
  Drick ett stort glas vatten. Även en 2% nedgång i vatten butikerna kan göra dig mer trött.
 8. 8
  Sätta på solen. Solljus gör att du känner mer vaken, och signalerar din biologiska klocka att sluta göra melatonin, vilket gör dig sömnig.
 9. 9
  Massage själv. Detta ökar cirkulationen, vakna du upp. Trumma fingertopparna på ditt ansikte.

Tips

 • Du kan också börja dagen med. Det får dig lös och bekväm, och fysisk aktivitet skakar av grogginess.
 • Om du vaknar innan solen kommer ut, och du kan inte få solljus, kan du köpa en gryningssimulatorn och ställ in den så att den maximala ljusstyrkan är där när larmet går.

Varningar

 • Spendera inte för mycket tid på morgonen gör siffrorna 6-9.

Saker du behöver

 • färgstarka tyger
 • post-it-lappar
 • blommor
 • väckarklocka
 • vatten
 • solljus / gryningssimulatorn (tillval)