Wke

Hur man vaknar upp någon

När du har problem med att vakna upp en vän eller familjemedlem, kan det vara frestande att kasta en passform och väcka dem med en kanna kallt vatten. Denna artikel kommer att hjälpa dig att tänka på enkla, mjuka sätt att vakna en sömntuta upp.

Steg

Hur man vaknar upp någon. Gör dem en aromatisk kopp te eller kaffe.
Hur man vaknar upp någon. Gör dem en aromatisk kopp te eller kaffe.
 1. 1
  Gör dem en aromatisk kopp te eller kaffe. Lukten gör uppvaknandet mer behagligt.
 2. 2
  Make some noise! Gå in i rummet där personen sover och göra lite av buller. Var noga med att inte vara alltför högt, eller du kommer att chocka dem vakna, vilket kan göra den sovande personen vaknar på fel sida av sängen. Försök svischar dina jeans eller byxor som du gå och göra lite buller när du går. En lugn klick på hälarna på skorna kommer förmodligen att vara tillräckligt.
 3. 3
  Låtsas att leta efter något. Prova att gå in och låtsas att du letar efter något - öppna några lådor, flytta runt saker. Spela med lakan och låtsas att du är ute under täcket. Om det är en helg, kan du låtsas att du gör tvätten. Eller om du är ett barn och det är en skoldag, säger du letar efter ryggsäcken.
 4. 4
  Prata riktigt högt. Om dessa åtgärder inte har fungerat, försök att låtsas att du inte känner den sovande personen sover. Du kan prata riktigt högt, eller sätta på sig ett par hörlurar och sjung med!
  • När personen vaknar upp, be om ursäkt och säga att du inte visste (s) han sover.
 5. 5
  Använd din bil. Du kan försöka trycka överfallslarm på din bil - när personen vaknar upp, stoppa den och de kommer tro att någon annans bil larmet gick utanför. Om din bil har en högljudd motor, kan du prova att starta upp det nära rummet där personen sover.
 6. 6
  Säg den person som det är dags att vakna upp. Skaka personens axel och säger med hög röst att (s) han skulle vakna. Du kan tala om för personen här i en högre och högre röst tills (s) han vaknar.
 7. 7
  Kasta kallt vatten på personen. Om allt misslyckas, bara använda försökte-och-sant metod.
 8. 8
  Sätt lite metal musik!
 9. 9
  Bang kastruller och pannor!
 10. 10
  Dra sina covers av dem och öppna gardinerna för att släppa in lite ljus

Tips

 • Om det är på natten, skina lite ljus i deras rum.
 • Om inget annat hjälper säga deras namn, mamma eller pappa tyst nära dem.
 • Nonchalant (men högt) öppning, stängning, och föremål prasslar i rummet hjälper.
 • Innan du använder en metod i den här artikeln, försöka föreställa sig hur din vän skulle kännas om det när han / hon vaknar.
 • Undvik att röra, om inte personen är en nära anhörig eller vän. Detta är särskilt oklokt om din vän är en annan kön än du. Om du bestämmer dig vidrör personen, röra vid hans / hennes hand försiktigt.
 • Om de är kittlig, kittlande dem är mycket effektiv.