Wke

Så vakna upp snabbt

Har du svårt att vakna och komma ur din varma säng? Dessa tips är för dig.

Steg

Så vakna upp snabbt. Gå till sängs tidigare.
Så vakna upp snabbt. Gå till sängs tidigare.
 1. 1
  Gå till sängs tidigare. De flesta människor saknar tillräckligt med sömn, och det gör det mycket svårare att komma upp på morgonen.
 2. 2
  Sätt din väckarklocka och alla digitala enheter i hela rummet. Om snooze-knappen är utom räckhåll, kommer du att komma ur sängen för att stänga av larmet.
 3. 3
  Om du måste hålla på snooze-knappen inom räckhåll, ange ett andra larm över rummet i fem minuter efter det första larmet. Det kommer att tvinga dig att gå upp.
 4. 4
  Sätt en våt disktrasa från din säng (på ett icke-träyta, så möblerna inte är förstört!) Och smetar det på ditt ansikte när du vaknar. Chocken kommer att göra dig helt alert.
 5. 5
  Om du normalt sover genom larmet, försöka få ett larm med ett annat ljud. Din hjärna kan lära sig att ställa ut ett larm, men det kan inte ignorera en annan.
 6. 6
  Försök att sätta några sura godis bredvid sängen. När larmet går, äter dem. Detta kommer att hjälpa röra dina sinnen.
 7. 7
  Lämna gardiner eller persienner öppna. Dagsljus kommer in i rummet kommer att hjälpa dig att vakna upp.
 8. 8
  Försök att ha någon motivation eller belöning för att vakna upp i tid. Kanske går att se att flick ni har velat se.
 9. 9
  Lägg ut alla dina behövde kläder och / eller föremål som behövs för nästa dag kvällen innan. Men använd inte detta som en ursäkt för att sova senare.
 10. 10
  Vakna upp till något som ökar din adrenalin nivåer. Boom! Du är i handling och det finns ingen anledning att vänta som en zombie i 15 minuter för att vakna helt.

Tips

 • För skojs skull, om du har råd med det, kanske du vill investera i en av dessa klockor robot larm som springer iväg när larmet går, så du måste gå upp och leta efter den.
 • Använd en station musik radio för larm. Det är olika varje dag.
 • Försök korsa armarna under några sekunder precis som alarmet går av. Det är känt för att ha en stimulerande, lätt smärta bedövande effekt på det centrala nervsystemet som avvärjer "tunga ögonlock" bättre än en mer avslappnad position. Utmaningen är att komma ihåg att korsa dem medan du fortfarande sömnig.
 • Tänk på vad du ska göra idag och vad du är upphetsad över att få dig motiverad, som kanske en konsert!
 • Om du tar duschar när du vaknar, använd en mint schampo för att väcka dig.
 • Försök att ha lite kaffe eller energidryck vid sängen utifall. Det hjälper dig att få redo för dagen.
 • Sätt en isbit i munnen och sväljer det så fort det smälter nog att svälja säkert.
 • Håll en stor skål / något stort nog att passa ditt ansikte sätta vatten i den och lägg den i kylskåpet. När du vaknar, gå doppa ansiktet i den.